Mert Isten a maga képmására alkotta az embert. 1Mózes 9:6 igen az embert a saját képmására teremtette. De nem test szerint hanem lélek szerint: mint Isten szeretõ, kegyelmes, irgalmas, kedves stb. Ilyen(volt) az ember.
Isten gyülöli a bünt és mi bünösök vagyunk. De Jézus Krisztus eljött és meghalt a kereszten MINDEN bününkért. ... önmagát adta büneinkét, hogy kiszabadítson minket a jelenlegi gonosz világból Istennek, a mi Atyánknak akarata szerint. Galaták 1:4 Így kaphatsz minden bünödre bocsánatot nem a te érdemed, hanem csakis a Krisztuséért. Abból ismerjük a szeretetét, hogy õ az életét adta értünk. 1 János 3:16
Minden kérdésre csak a betanult szöveget darálod. A kèrdésekre nem tudsz érdemben válaszolni sem most, sem a következőkben.
Minek feltenni tudományos, történelmi összevetéseket, Bibliai ellentmondásokat, a kérdéseket kikerülve úgyis csak Bibliai szövegekkel dobálóznál.
De a kérdésem egyszerű, erre nincs Bibliai válasz.
Ha Jézus olyan nagy formátumú személy volt, aki csodákat tett és a fél Biblia róla szól, akkor a valóságban, Bibliától független források miért nem említenek semmi
csodát, semmi érdekeset a személyével kapcsolatban? Néhány mondat egy tucat prédikátorról, akikkel abban a korban Dunát lehetett rekeszteni. Pár mondat, semmi több. A precíz rómaiak még a legapróbb meteoritokat, földrengéseket is lejegyezték, Plutarkhosz 2000 oldalt szánt antik hadvezérekre, életrajzokra. Ő sem említi Jézust, pedig a i.sz. 2. században élt.
Van aki csak annyit ír, " ..volt az a Jézus nevű hittérítő is,aki csodás dolgokat mondott.."
Ezt olvastam, de már nem tudom idézni az írót. Tehát Jézus nem csodákat tett, hanem beszélt csodás dolgokról. A Rómaiaknak az egyistenhit, menyország, mennyei atya, isten fia...tényleg a csoda kategória,mert ők nem ebben éltek, ezért egy más világ, más kultúra volt számukra, de ennyi. Ezek a prédikátorok megtűrt emberek voltak addig, amíg nem veszélyeztették a Birodalom egységét, akár vallási téren is...
A kérdés: A Biblián kívül Jézusról miért nem mondanak semmi érdekeset, semmi magasztosat, csak mint egy tucatprédikátorról tesznek említést, néhány mondat, semmi több???
Hmmm...
Szóval tegyük fel én tömeggyilkolásba, sorozatos nemi erőszakba, és kirekesztésbe kezdek. Akkor azt az Úr miért Nekem bocsátja meg, ha egyszer a saját képére teremtett...? ;)
Miért?
Mert már Ő is megcselekedte ezeket a Biblia szerint, de úgy tűnik megbánta és innentől tudja, hogy eleve saját magából került az ilyen érzés az emberbe, ezért ha az megbánja, akkor elismeri az Úr, hogy az ember különb nála.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!