Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták! Mi okotok van,...

Ateisták! Mi okotok van, hogynehigyetek Istenben?

Figyelt kérdés

2014. máj. 8. 23:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/76 anonim ***** válasza:
100%
Látszik, hogy Te meg sem próbálsz másokat meggyőzni, mert valószínűleg nem is sikerülne... :)
2014. máj. 11. 00:12
 22/76 savanyújóska ***** válasza:
100%
Íme az első próbatétel: Ezek szerint, ha én az Úr színe alatt ölök, rabolok, erőszakolok, az nekem megbocsáttatik? Így tehát az inkvizíció mint olyan, az Úr előtt kedves? (Nota bene: szerintem nem teljesen helyesen használod a 'taktika' szót.;))
2014. máj. 11. 01:34
 23/76 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert isten léte (legalábbis a vallások által definiált istené) ellentmond az univerzum bizonyított törvényszerűségeinek. Vegyük csak az evolúciót. Hiába van aki vitatja, a létezése bizonyított tény. Az, hogy isten a saját képére teremtette az embert, ennek ellentmond. Mivel így a Biblia egyik alapvetése tudományosan cáfolt, így az egész hit légből kapott. Viszont tisztában vagyok vele, hogy magának az életnek a kialakulására nincs még tudományos magyarázatunk. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ez túlmegy a tudomány határain, és spirituális választ kell rá keresnünk, hanem azt jelenti, hogy még nem ismerjük a tudományos választ, hiszen nem vagyunk mindenhatók.
2014. máj. 11. 02:30
 24/76 Salx Narval ***** válasza:
100%
Már ne is haragudj, miért akarna bárki is megrendíteni a hitedben? Mindenki abban hisz amiben akar. Én biztosan nem akarlak lebeszélni semmiről, felőlem abban és úgy hiszel, ahogy úri kedved tartja. Ha beszélgetni akarsz az általunk kétségbevont dolgokról, akkor azt mond és ne gyere ilyen " rendítsetek meg" szöveggel.
2014. máj. 11. 03:56
 25/76 A kérdező kommentje:

Mert Isten a maga képmására alkotta az embert. 1Mózes 9:6 igen az embert a saját képmására teremtette. De nem test szerint hanem lélek szerint: mint Isten szeretõ, kegyelmes, irgalmas, kedves stb. Ilyen(volt) az ember.

Isten gyülöli a bünt és mi bünösök vagyunk. De Jézus Krisztus eljött és meghalt a kereszten MINDEN bününkért. ... önmagát adta büneinkét, hogy kiszabadítson minket a jelenlegi gonosz világból Istennek, a mi Atyánknak akarata szerint. Galaták 1:4 Így kaphatsz minden bünödre bocsánatot nem a te érdemed, hanem csakis a Krisztuséért. Abból ismerjük a szeretetét, hogy õ az életét adta értünk. 1 János 3:16

2014. máj. 11. 08:49
 26/76 anonim ***** válasza:
100%
Ez is szép mese, de én a Micimackót jobban szeretem.
2014. máj. 11. 09:07
 27/76 anonim ***** válasza:
Most csak találomra egymás mellé dobtad a szokásos mondatokat?
2014. máj. 11. 09:13
 28/76 anonim ***** válasza:
100%

Minden kérdésre csak a betanult szöveget darálod. A kèrdésekre nem tudsz érdemben válaszolni sem most, sem a következőkben.

Minek feltenni tudományos, történelmi összevetéseket, Bibliai ellentmondásokat, a kérdéseket kikerülve úgyis csak Bibliai szövegekkel dobálóznál.

De a kérdésem egyszerű, erre nincs Bibliai válasz.

Ha Jézus olyan nagy formátumú személy volt, aki csodákat tett és a fél Biblia róla szól, akkor a valóságban, Bibliától független források miért nem említenek semmi

csodát, semmi érdekeset a személyével kapcsolatban? Néhány mondat egy tucat prédikátorról, akikkel abban a korban Dunát lehetett rekeszteni. Pár mondat, semmi több. A precíz rómaiak még a legapróbb meteoritokat, földrengéseket is lejegyezték, Plutarkhosz 2000 oldalt szánt antik hadvezérekre, életrajzokra. Ő sem említi Jézust, pedig a i.sz. 2. században élt.

Van aki csak annyit ír, " ..volt az a Jézus nevű hittérítő is,aki csodás dolgokat mondott.."

Ezt olvastam, de már nem tudom idézni az írót. Tehát Jézus nem csodákat tett, hanem beszélt csodás dolgokról. A Rómaiaknak az egyistenhit, menyország, mennyei atya, isten fia...tényleg a csoda kategória,mert ők nem ebben éltek, ezért egy más világ, más kultúra volt számukra, de ennyi. Ezek a prédikátorok megtűrt emberek voltak addig, amíg nem veszélyeztették a Birodalom egységét, akár vallási téren is...

A kérdés: A Biblián kívül Jézusról miért nem mondanak semmi érdekeset, semmi magasztosat, csak mint egy tucatprédikátorról tesznek említést, néhány mondat, semmi több???

2014. máj. 11. 09:20
 29/76 anonim ***** válasza:

Hmmm...

Szóval tegyük fel én tömeggyilkolásba, sorozatos nemi erőszakba, és kirekesztésbe kezdek. Akkor azt az Úr miért Nekem bocsátja meg, ha egyszer a saját képére teremtett...? ;)

2014. máj. 11. 10:02
 30/76 anonim ***** válasza:
100%

Miért?

Mert már Ő is megcselekedte ezeket a Biblia szerint, de úgy tűnik megbánta és innentől tudja, hogy eleve saját magából került az ilyen érzés az emberbe, ezért ha az megbánja, akkor elismeri az Úr, hogy az ember különb nála.

2014. máj. 11. 14:18
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!