A különböző vallások hogy engedhetik meg ezt maguknak vagy hogy engedhetik meg nekik hogy érzelmileg terrorban tartsák a hívőket?
Gondolok itt arra hogy feszt azzal fenyegetőznek a papok a hívőknek hogy ha ezt meg ezt csinálod vagy nem úgy teszel akkor a pokolra jutsz? Ilyenek hogy házasság előtti szex bűn... mész a pokolba, kihagyni a miséket bármilyen okból is bűn, mész a pokolba, nem fizetsz egyház adót, mész a pokolba ( ezzel csak azt nem értem hogy mi jogon követelnek és házalnak vele, legalább is hozzánk egy időben jöttek még meg nem mondtuk nekik hogy fel lesznek jelentve ha még egyszer is megjelennek... ) meg hogy ugye a házasság előtti szex bűn de még házasságban is megpillantani a másik fél pucér testét még az is bűn... meg hogy szexelni is csak akkor szabad ha gyereket akarnak. Nem értem hogy hogyhogy nem fogják fel hogy az is bűn ha másra kényszerítjük a saját akaratunkat bármely módon nemhogy még lelki terrorral és hogy ezzel pont ők fognak a pokol tüzén elégni...
mikor annó kb 14 éve mikor 3. - 4. osztályos lehettem, jött a pap a suliba hittant tartani és feszt zajgatta a gyerekeket hogy ha nem jössz hittanra akkor a pokol tüzén fogsz elégni, megy ilyenek... kérdésem hogy ezt mégis milyen jogon teszik és mért engedik nekik? az ilyen papokat mért nem lehet kivágni a francba az egyházból vagy az egész vallást úgy ahogy van beszüntetni? Akit előbb említettem pap a falunkban asszem római katolikus bár fogalmam sincs róla hogy micsoda... meg ez a gyónás... mi jogon akarja az én titkaimat megtudni? mikor semmi köze hozzá a másik meg ha akarom itthon is imádkozhatok meg meggyónhatom a bűneim egyenesen istenhez szólva.
"meg ez hogy ne kérdőjelezd meg, higgy vakon stb... ez is mi már?"
A Biblia nem követel vakhitet az embertől.
Tisztelt Kérdező!
Amint említettem, a kereszténység alapdokumantuma a Biblia, amelyet Isten ihletett. Ne az egyházi személyekre figyelj, hanem ha valóban érdekel a kereszténység, és nemcsak vitatkozni szeretnél, akkor olvasd el elsőre a Bibliábl a Lukács evangéliumát és az apostolok cselekedeteit, hogy megtudd, mit jelent a nagybetűs Kereszténység. Ha pedig tudomást szerzel erről, akkor onnantól fogva könnyebb lesz elhinni, hogy az egyházi személyeknek igazuk van-e vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!