Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Valláskritika

A kérdés

Jehova tanúi! Miért terjesztitek azt a hazugságot hogy nő nem imádkozhat hangosan férfi jelenlétében?

Az is hazugság hogy a feleség nem imádkozhat hangosan a férje jelenlétében!

Sehol nem írja a Biblia hogy ez meg lenne tiltva a nőknek.

Ami meg van tiltva a nőknek azt egyértelműen le van írva.

Pl.: 1Timótheus 2:12 A tanítást pedig nem engedem meg az asszonynak, sem hogy a férfin uralkodjék, hanem legyen csendességben.


Ez egyértelmű és vitán felül áll!  jan. 26. 16:02  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3
Lucifer-666 nevű felhasználó válasza:

Mindkettő hazugság. Egy nő is taníthat.

A válasz 80%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 57%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/22Időpont jan. 26. 16:08 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

#1 "Egy nő is taníthat."


Látod, hogy Timótheus szerint nem...A válasz 22%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/22Időpont jan. 26. 16:11 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

A Biblia nem vita tárgya kedves kérdező. Azt senki nem mondta, hogy bizonyos helyzetekben egy Nő nem imádkozhat hangosan a Férje jelenlétében, viszont ha ilyen történik akkor be kell fednie a fejét. Ezzel tisztelettel alárendeli magát, Isten főségre vonatkozó elrendezésében. Mivel Isten a főség elrendezésében a Férfit nevezte meg a család fejének, az imádattal, imával kapcsolatos teendőket a Férfira ruházta. Vannak viszont kivételes helyzetek, mint pl, nagyon beteg a családfő, vagy valamiért nem tud imádkozni, akkor az asszony befedett fővel imádkozhat.

Elhiheted, ha olvasod a Bibliát, hogy sehol nincs írva, hogy a gyülekezetben, vagy máshol az Asszony végezhet imádattal kapcsolatos tevékenységeket, ha jelen van képesített férfi. Soha nem tettek ilyet az első században sem, Jézus idejében sem, és később sem.


Az viszont, amikor imádattal kapcsolatos tevékenység zajlik, mint pl: gyülekezetben oktatás, arra minden esetben Isten a férfit jelölte meg, és a gyülekezetben a Nők nem imádkozhatnak. Erre is akkor van kivétel, ha nincs jelen olyan képesített, vagy példás életű férfi, aki ezt a feladatot elláthatja.A válasz 11%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 20%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/22Időpont jan. 26. 16:31 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

#2

"Látod, hogy Timótheus szerint nem..."

Hogy Timótheus mit gondolt, azt sose fogjuk megtudni, mert ő egy levelet sem írt. Ha valamihez hozzászólsz, nem árt tisztában lenni a legalapvetőbb dolgokkal.


#3

Én férfi vagyok, akkor milyen jogon akart engem tanítani egy jehovás nő, aki becsöngetett? Pontosabban kettő, mert két nő volt. Egy kis képmutatást érzek én ebben részetekről.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/22Időpont jan. 26. 19:29 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

"A Biblia nem vita tárgya kedves kérdező."


Nem is azt vitatom kedves válaszoló!


"Azt senki nem mondta, hogy bizonyos helyzetekben egy Nő nem imádkozhat hangosan a Férje jelenlétében,..."


Az nagyon jó hogy ezt senki nem mondta örülök hogy felismerted hogy én sem ezt írtam. Ennek nagyon örülök, jó hogy tisztázva lett!


"...imával kapcsolatos teendőket a Férfira ruházta."


Hol ruházza a férfira? Hol adja ezt neki utasításban? Mert éppen ez a lényeg hogy hol van ez megírva?


"Vannak viszont kivételes helyzetek, mint pl, nagyon beteg a családfő, vagy valamiért nem tud imádkozni, akkor az asszony befedett fővel imádkozhat."


Nem írtam olyat hogy különleges vagy kivételes helyzetben! Nem erről van szó!


"Elhiheted, ha olvasod a Bibliát, hogy sehol nincs írva, hogy a gyülekezetben, vagy máshol az Asszony végezhet imádattal kapcsolatos tevékenységeket, ha jelen van képesített férfi. Soha nem tettek ilyet az első században sem, Jézus idejében sem, és később sem."


De én nem hiszem el, mert nem olvastam olyat hogy az asszony nem imádkozhat! Sőt pont hogy az ellenkezőjét olvastam!


"... és a gyülekezetben a Nők nem imádkozhatnak."


Miért nem? Hol van szó ennek megtiltásáról?# 5/22Időpont jan. 26. 20:05 Privát üzenet

"Hogy Timótheus mit gondolt, azt sose fogjuk megtudni, mert ő egy levelet sem írt. Ha valamihez hozzászólsz, nem árt tisztában lenni a legalapvetőbb dolgokkal."


Akkor Pál apostol. Még jobb, mert Pála apostolt legalább nagyjából tudom kicsoda, míg Timótheusnak még csak a nevét se hallottam soha eddig. Gondolom ebből, hogy Pál apostol tekintélyesebb ember lehet keresztény berkekben, mint Timótheus. Vagyis a szava többet ér, mint Timótheusé. Tehát ezek szerint Pál apostol írta rosszul a dolgokat Timótheusnak a jehovások szerint.

A végeredmény dettó ugyanaz, a Biblia szava ellen mennek.

Mellesleg, ha Pál apostol ezt írta Timótheusnak, akkor valószínűleg Timótheus is ezt gondolta, miután megkapta és elolvasta a levelet, nem igaz? Most tényleg ezért kellett kötözködnöd? :)A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/22Időpont jan. 26. 21:30 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

#1

Látod, hogy Pál apostol szerint nem...A válasz 51%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/22Időpont jan. 26. 21:31 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Lucifer-666 nevű felhasználó válasza:

Pál apostol mielőtt keresztény lett volna több milliót gyilkolt le asszonnyal és csecsemővel együtt.

Nem ő fogja megmondani, hogy mi helyes és mi nem. Értelmesebbnek tűnik hallgatni egy nőre, mint egy beszámíthatatlan gyilkosra, aki hangokat hall.A válasz 60%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 57%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/22Időpont jan. 26. 21:37 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Lucifer!


"Pál apostol mielőtt keresztény lett volna több milliót gyilkolt le asszonnyal és csecsemővel együtt."


Nem ölt meg milliókat, Pál nem volt sem katona sem uralkodó!


"Nem ő fogja megmondani, hogy mi helyes és mi nem. Értelmesebbnek tűnik hallgatni egy nőre, mint egy beszámíthatatlan gyilkosra, aki hangokat hall."


Hát én úgy vagyok vele hogy az a hang az összes gyilkos fülébe sugdoshatna hogy ne gyilkoljanak! Mivel miután Pál keresztény lett már nem ölt meg senkit. Sőt inkább az ő élete került veszélybe nem is egyszer! Majd pedig erőszakos halált halt, megölték Pált!# 9/22Időpont jan. 26. 22:14 Privát üzenet

Mert a gyülekezet vezetését, az ott folyó oktatást Férfiak láthatják el. Ahogy olvasod is a gyülekezetben képesített férfiak lehetnek, akik a nyájat oktatják, és vezetik.

(1Timóteusz 3:1, 2) . . .. 2 A felvigyázó azért legyen feddhetetlen, egyfeleségű férj, aki mértékletes a szokásaiban, józan elméjű, rendszerető, vendégszerető, tanításra képesített,

(1Timóteusz 3:4, 5) 4 olyasvalaki, aki jól igazgatja a saját háznépét, és akinek gyermekei alárendeltségben vannak, teljes komolysággal 5 (valóban, ha valaki nem tudja, hogyan igazgassa a saját háznépét, akkor hogyan fogja gondját viselni az Isten gyülekezetének?);


A gyülekezeti elrendezéseket férfiak végzik.

Sajnos nem vagy elég alázatos, és nem érted meg, vagy nem akarod megérteni, hogy ezzel a nő nem elnyomva van, hanem a Főség elrendezésében, nem végezhet olyan feladatot, amire Férfiakat jelől ki Jehova.


Mindenkinek van egy Feje, Istenen kívül, így Jézus is és a Férfi is alárendeltségben van.

(1Korintusz 11:2, 3) . . .. 3 De akarom, hogy tudjátok, hogy minden férfinak feje a Krisztus, az asszony feje pedig a férfi, a Krisztus feje pedig az Isten.


Ezért itt senki nem méltatlankodhat, még a férfi is Jézus alá van rendelve.Neki tartozik engedelmességgel, és elkell fogadnia Jézus vezetését.


Úgy hogy hiába méltatlankodsz, ez Isten elrendezése, így Mi Nők, a szerénységünket, és az alázatosságunkat azzal mutatjuk ki, hogy csendesen élünk, és nem lázadozunk Isten elrendezése ellen.A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 20%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/22Időpont jan. 26. 23:18 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Miért lesz valaki Apáca?
Vallásos nők, titeket nem zavar, hogy a vallás alárendelt szerepbe helyez, a férfi tartozékaként, kezel titeket, nem egyenrangúként?
Mivel a görög katolikusnál házas férfi is pappá szentelhető, esetleg van-e arról valami írásos feljegyzés, hogy házasságkötés előtt is lehetne szeretkezni?
Tényleg így van? Egy Jehova tanúja szerint prófécia van arra hogy több nő végzi a prédikálást mint férfi!
A hivők honnan veszik azt, hogy Isten férfi, vagy legalábbis úgy néz ki? Miért nem nő?
Most akkor ez hogy van?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Valláskritika rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!