Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mit tehetek ha nem ad számlát...

Mit tehetek ha nem ad számlát a tulajdonos?

Figyelt kérdés
1 éve lakunk a jelenlegi lakásba soha egy gázszámlát vagy villanyszámlát nem kaptunk ami nem zavart egészen idáig ugyanis az elszámolásnál sem kaptuk meg a számlákat csak egy fénymásolt papírt amit ő írt. (Általányt fizetünk)
márc. 11. 22:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
30%
Nem általány, hanem átalány.
márc. 11. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
76%
Keresel egy másik albérletet, ahol lehetőség van jegyző előtt kötött szerződésre. Abban bele lehet írni mindent, amit elvársz te és amit elvár a tulaj.
márc. 11. 23:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg keres rajtad, tehát kicsit “rászámol” a szolgáltatói árra, és ezt nem akarja, hogy lásd.

Vagy valamit titkolni akar, hiszen ha kéred igazán nem kerül semmibe emailben továbbküldeni a számlát, hogy a kedves bérlő nyigodt lehet, hogy amit a tulajnak fizet, azt a közmű cég megkapja.

A számlán rajta van, hogy mennyi az aktuális összeg az utolsó befizetést követően.

márc. 12. 06:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Pedig meg kéne mutatnia, én is megmutatom a számlákat az albérlőknek, nem a hasamra csapok.
márc. 12. 08:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
40%
Mert egy fukar senkiházi, keress tisztességes tulajdonost. Nem szabad eltartani ezeket.
márc. 13. 06:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:
Szóvá tettem, hogy még nem küldte el a számlákat a stílusa lekezelő lett azzal indokolta hogy ez sok idő mire elküldi. Attól félek hogy felmondja a szerződést azt, hogy átadtam a pénzt minden hónapba az ő füzetébe írta bele én meg alá írtam attól félek, hogy ez kevés. Mit tudok tenni ha felmondja a szerződést?
márc. 14. 21:32
 7/12 anonim ***** válasza:

6, "Mit tudok tenni ha felmondja szerződést?". Az említett szerződésben gondolom meg van állapítva a felmondási idő, az óvadék visszafizetésének feltételei, határideje és módja.

Ugye van szerződés? (A lakás bérbeadásának érvényességéhez a szerződés írásba foglalása szükséges.)

A PTK 6:347. § [Rendes felmondás] az iránymutató a felmondásban

(1) A határozatlan időre kötött szerződést bármelyik fél a hónap tizenötödik napjáig a következő hónap végére mondhatja fel.

(2) Ha a felmondás nem az (1) bekezdésben meghatározott határidő betartásával történik, a bérleti jogviszonyt a felmondás közlését követő második hónap végére felmondottnak kell tekinteni.

Forrás: [link]

A szerződés kereteit (benne pl. a felmondás feltételeit) egy másik törvény is szabályozza: az 1993. évi LXXVIII. törvény a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról

Forrás: [link]

A helyedben elkezdenék keresni másik bérelhető ingatlant.

Vedd úgy, hogy te is tanultál ebből, a következő helyen már csak állandó átutalási megbízással fogsz fizetni (tulajdonosként mondom ez előny a bérlőjelölt részére), közüzemi számlamásolatokat kérsz, továbbá ha van közös költség (társasház) akkor az erről szóló egyéni folyószámla kimutatást is kéred bemutatni.

márc. 14. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim válasza:

Ha a szerződésben az szerepel, hogy fix rezsit fizettek és ennek az összege is szerepel, akkor nem is kell odaadnia a számlákat.

Ha nem erről van szó, hanem a közüzemi szolgáltatóval ban átalánydíjas szerződés, akkor viszont kötelessége odaadni egy másolatot és megmutatni az eredti példányt.

márc. 14. 23:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:
Persze van szerződés. Csak az idegesít az egészbe hogy 2 szobás lakás rezsijére fizettem tavaly 700.000 forintot majdnem amiből vissza kaptam 100.000 forintot szerintem vicc, erre nagyon figyelek, hogy ne legyen horror összegű számla, és az , hogy nem akarja megmutatni az be is bizonyítja, hogy bőven sok is volt amit adtam.
márc. 14. 23:30
 10/12 A kérdező kommentje:
A szerződésbe írta bele utólag a rezsi összegét. De akkor is köteles megmutatni a számlákat, ha százezrekkel többet fizettem akkor az nem őt illeti hanem engem. Szerintem. Nem hiszem, hogy csak úgy zsebre vághat ennyi pénzt minden következmény nélkül.
márc. 14. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!