Egy párkapcsolatban kinek kell fizetni az albérletet ?
Felesbe.
Mármint az egyik fél fizetheti egészbe.
De akkor a másik pl a rezsit.
Egy közös háztartásba mindenkinek ki kell venni a részét szerintem. 50-50% ba.
Fele fele.
De ha mondjuk az egyik keres 1 milliot es a masik meg 200ezret, akkor nehez kerdes.
A lényeg hogy mindkettőnek be kell szállni pénzel.
Mivel mindketten albérletbe vannak azonos anyagi háttérrel vagyis egyiknek sincs saját lakása alap hogy osztoznak a költségen.
Nekem saját lakásom van barátnőm költözött hozzám alap hogy nem kérek bérleti díjat😂 De mivel dolgozik, és közös a többi kiadás ezért fele-fele a többi kiadás.
-Alap felállás az, hogy fele-fele.
-Ha óriási a keresetbeli különbség, akkor azzal arányosan lehet módosítani a fele-fele felállást. Vagy ha az egyik fél diák, a másik dolgozik, akkor is a diák nem fog tudni jelentősen belefizetni.
-Van az a hagyományos felfogás, hogy a férfinak az a dolga, hogy eltartsa a nőt. Ez abban az esetben jogos, ha az életmódotok is hagyományos, tehát a háztartás teljesen a nő dolga, a férfi meg dolgozik. Még ha ez vonzó is lenne valaki számára, a mai átlagos fizetések mellett nehezen elképzelhető.
Nincs erre jogszabály. Ahogyan ti ketten megállapodtok.
Megj.: ha ebben nem tudtok megállapodni, akkor megette a fene a párkapcsolatotokat is. Szóval nem értem, minek írtad ki ezt a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!