Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Keressek albérletet vagy...

Keressek albérletet vagy menjek a lakásba?

Figyelt kérdés
Jovore leszek egyetemista, a tervezett varosban van egy lakasunk, ami par eve ki van adva, havonta 40ezret fizetnek, plusz a reszi ami 30. Emelhetnek anyaek az arat, de nekik az szamit a leginkabb, hogy rendesek es fizetnek idoben. Egy ora buszutra lakok az egyetemi varostol, bejarni semmikeppen nem szeretnek jovore, ezert maradt harom opcio; koli(amitol sajnos egyre jobban megy el a kedvem), berlunk egy szobat vagy egy felszobat ahol egyedul lehetek, de lennenek lakotarsak persze csak masik szobaban, vagy megkapom a lakast- regebben anya mondogatta hogy majd megkapom, de igy hogy kozeledunk a szeptemberhez megmondta hogy ne igazan szamitsak ra, amit meg is ertek, mert akkor hirtelen minusz 70ezerbe lennenk havonta. Viszont a lakast ki tudom adni masoknak, igaz kicsit hulyen van felosztva szerintem (egy szoba es egy nagy nappali, de ez igazabol egy szobanak szinten jo, akar ket embernek is), es toluk kerhetnenk akar tobbet is, mint 40 ezer. Valaki esetleg tudna kerlek segiteni, hogy hogyan dontsunk? Ha tudtok meg pluszba megoldast annak is nagyon orulnek! Elore is koszonom
2017. dec. 30. 01:10
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
50%

"Amit nem vett eddig senki figyelembe, hogy a lakásban milyen a szobák elrendezése - ha ugyanis a jelenlegi "nappalin" kell átmenni a "szobába", akkot nem valószínü, hogy bárki is odaköltözne így, mert akkor gyakorlatilag nincs magánterülete."

De, eszembe jutott. Ezért írtam, hogy "ha egyáltalán talál" két bérlőt maga mellé.:-)

2017. dec. 30. 10:36
 12/22 anonim ***** válasza:
19%

Jobban jársz ha szakmát tanulsz ennyi ésszel.

1. A rezsi nem bevétel.

2. Kiadod még 2 embernek a nagyobbik szobát, és a rezsin felül még bevételetej is lesz.

2017. dec. 30. 10:48
 13/22 A kérdező kommentje:
Utolso, de bunko vagy😀 a tobbieknek meg koszi a valaszokat. A nappalin nem kell atmenni a masik szobaba. A rezsis dologba meg en voltam a hulye, anya mondta ezeket a szamokat, de en nem voltam/vagyok tisztaba ezekkel, majd megkerdezem oket(szegyen nem szegyen, jobb kesobb mint soha megtudni hogy a rezsit kinek kell fizetnie a berlonek, de nem anya a hulye, o remenykedik abban, hogy talalunk nekem egy kiberelheto szobat, ami nem lesz annyi). A koleszba alapbol keves az eselyem, hogy bekerulok, egyke vagyok es semmi olyasmi elonyom nincs ami biztato lenne. Aki irta a hatranyokat, azzal nagyjabol tisztaban voltam(marmint az egyutteles), fel is vagyok ra keszulve lelkileg, de mindenkepp szeretnek egyedul lenni a kis szobacskamban, az nem problema ha lesz ket lakotarsam akar a sajat lakasban vagy ha berlek szobat akkor se.
2017. dec. 30. 12:26
 14/22 anonim ***** válasza:
47%
Pénzügyi szakra nem menj...
2017. dec. 30. 13:25
 15/22 A kérdező kommentje:
Nem a matekkal volt bajom, hanem, hogy nem voltam tisztaban a rezsi reszevel. Egyebkent megbeszeltuk most, a lakasunk berleti dijat emelik anyaek, en meg keresek egy szobat vagy felszobat szepen, es lesznek majd lakotarsak. Igy a legegyszerubb, a berlot nem akarjuk kirakni, mert rendesek, igy mindenkinek kenyelmes viszonylag.
2017. dec. 30. 13:33
 16/22 anonim válasza:
50%
Segíteni nem tudok, csak egy kérdésem lenne.Miért költözöl? 1 ora ut nem a világ. Vagy de? Nem tom, én bejárok pestre, kb egy ora az út, és sokszor ugy eltelik, hogy észre se veszem. Ez nem opcio nálad?
2017. dec. 30. 19:52
 17/22 A kérdező kommentje:
De, végső soron ez is lehet egy opció, de szeretnék én is és anyáék is, hogy végre elszakadhassak kicsit, nekem a költözés egy kis szabadságot nyújtana, ezt a kisvárost ahol lakom egyébként sem szerettem meg igazán, az egyetemi városban vannak a barátaim is, vagy jövőre ott lesznek. Megcsinálom addig a jogsit a tervek szerint, de sokkal kényelmesebb lenne ott lakni.
2017. dec. 30. 20:51
 18/22 anonim ***** válasza:
91%

"Ez a lakás nem Pesten van, mert akkor nem 40 ezerért adnák ki. Értelemszerűen a kérdezőnek sem pesti áron kellene szobát bérelnie, valszeg 15-20 ezerből vidáman megúszná rezsivel együtt, jó körülmények között."

Na nem mondod, szerintem mindenkinek leesett, hogy a lakás nem Pesten van. :D De elárulok neked egy titkot, méghozzá azt, hogy attól még, hogy nem Pest, nem jelenti azt, hogy kivétel nélkül mindenhol ki lehet jönni rezsivel együtt 10-20 ezerből. Én pl. Szegeden tanulok, amikor írtam azt, hogy 30 ezer a minimum rezsivel együtt, és akkor még egy nagyon putris lakásról beszélünk, akkor nem csak a hasamra csaptam és mondtam egy számot, hanem azért mondtam ezt, mert ennél olcsóbban tényleg nem láttam még szobát hirdetve. (ha többedmagaddal laksz együtt egy szobában, akkor is minimum 15ezer PLUSZ rezsi, de a kérdező meg nem akar másokkal egy szobán osztozni) (és bár én saját lakásban élek, de napi szinten figyelem facebookon az albérlet hirdetéseket, mert jövőre szeretném kiadni a másik szobát)

Debrecen ennél tuti drágább, már csak az alapján is, hogy drágábbak az ingatlanok, mint Szegeden. Pécsett meg kb. tudtommal olyan árak vannak, mint Szegeden, talán max. egy hajszálnyival olcsóbb. Anno mindkét városban nézegettem egy ideig az albérlet hirdetéseket, mikor még nem tudtam, hogy hová vesznek fel egyetemre.

Győr, Sopron, Gödöllő, Kecskemét szintén nem hinném, hogy jelentősen olcsóbb lenne, előbbi 2 már csak az osztrák határ közelsége miatt sem.

Akkor mi marad egyáltalán? Az általad írt összegből max. valami kisvárosi nevenincs egyetem városában tudna szobát bérelni szerintem a kérdező, pláne jó körülmények között.

Esküszöm érdekelne, hogy ez az ár neked honnan jött. :D

2017. dec. 31. 01:47
 19/22 A kérdező kommentje:
Utolso, ja, Szegedrol van szo 😃. En is nezegettem most a szobak arat, es basszus, azert megkerik az arat.
2017. dec. 31. 10:59
 20/22 anonim ***** válasza:
50%

"Akkor mi marad egyáltalán? Az általad írt összegből max. valami kisvárosi nevenincs egyetem városában tudna szobát bérelni szerintem a kérdező, pláne jó körülmények között.

Esküszöm érdekelne, hogy ez az ár neked honnan jött. :D"

Egyik gyerekem Győrben tanul, a másik Székesfehérváron lakik albiban, kicsit húzósabbak az árak, mint az ország keleti részében.:-) Ettől függetlenül lehet az általam írt áron szobát bérelni, pontosabban többen összefogva úgy lakást jó helyen, hogy mindenkinek külön szobája van. Persze nem augusztusban, meg az egyetemi tanév közben kell keresgélni.:D Sőt, "elárulok egy titkot" (:D), még Pesten is lehet normális áron jó albérletet találni. Szeretem, amikor nyeretlen kétéves kiscsikók próbálnak kioktatni - egy olyan városban, ahol 40 ezerért van komplett lakás, teljesen logikus következtetés, hogy max a feléért szoba is van. Tudod követni a gondolatmenetet?:-)

2017. dec. 31. 11:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!