Keressek albérletet vagy menjek a lakásba?
"Amit nem vett eddig senki figyelembe, hogy a lakásban milyen a szobák elrendezése - ha ugyanis a jelenlegi "nappalin" kell átmenni a "szobába", akkot nem valószínü, hogy bárki is odaköltözne így, mert akkor gyakorlatilag nincs magánterülete."
De, eszembe jutott. Ezért írtam, hogy "ha egyáltalán talál" két bérlőt maga mellé.:-)
Jobban jársz ha szakmát tanulsz ennyi ésszel.
1. A rezsi nem bevétel.
2. Kiadod még 2 embernek a nagyobbik szobát, és a rezsin felül még bevételetej is lesz.
"Ez a lakás nem Pesten van, mert akkor nem 40 ezerért adnák ki. Értelemszerűen a kérdezőnek sem pesti áron kellene szobát bérelnie, valszeg 15-20 ezerből vidáman megúszná rezsivel együtt, jó körülmények között."
Na nem mondod, szerintem mindenkinek leesett, hogy a lakás nem Pesten van. :D De elárulok neked egy titkot, méghozzá azt, hogy attól még, hogy nem Pest, nem jelenti azt, hogy kivétel nélkül mindenhol ki lehet jönni rezsivel együtt 10-20 ezerből. Én pl. Szegeden tanulok, amikor írtam azt, hogy 30 ezer a minimum rezsivel együtt, és akkor még egy nagyon putris lakásról beszélünk, akkor nem csak a hasamra csaptam és mondtam egy számot, hanem azért mondtam ezt, mert ennél olcsóbban tényleg nem láttam még szobát hirdetve. (ha többedmagaddal laksz együtt egy szobában, akkor is minimum 15ezer PLUSZ rezsi, de a kérdező meg nem akar másokkal egy szobán osztozni) (és bár én saját lakásban élek, de napi szinten figyelem facebookon az albérlet hirdetéseket, mert jövőre szeretném kiadni a másik szobát)
Debrecen ennél tuti drágább, már csak az alapján is, hogy drágábbak az ingatlanok, mint Szegeden. Pécsett meg kb. tudtommal olyan árak vannak, mint Szegeden, talán max. egy hajszálnyival olcsóbb. Anno mindkét városban nézegettem egy ideig az albérlet hirdetéseket, mikor még nem tudtam, hogy hová vesznek fel egyetemre.
Győr, Sopron, Gödöllő, Kecskemét szintén nem hinném, hogy jelentősen olcsóbb lenne, előbbi 2 már csak az osztrák határ közelsége miatt sem.
Akkor mi marad egyáltalán? Az általad írt összegből max. valami kisvárosi nevenincs egyetem városában tudna szobát bérelni szerintem a kérdező, pláne jó körülmények között.
Esküszöm érdekelne, hogy ez az ár neked honnan jött. :D
"Akkor mi marad egyáltalán? Az általad írt összegből max. valami kisvárosi nevenincs egyetem városában tudna szobát bérelni szerintem a kérdező, pláne jó körülmények között.
Esküszöm érdekelne, hogy ez az ár neked honnan jött. :D"
Egyik gyerekem Győrben tanul, a másik Székesfehérváron lakik albiban, kicsit húzósabbak az árak, mint az ország keleti részében.:-) Ettől függetlenül lehet az általam írt áron szobát bérelni, pontosabban többen összefogva úgy lakást jó helyen, hogy mindenkinek külön szobája van. Persze nem augusztusban, meg az egyetemi tanév közben kell keresgélni.:D Sőt, "elárulok egy titkot" (:D), még Pesten is lehet normális áron jó albérletet találni. Szeretem, amikor nyeretlen kétéves kiscsikók próbálnak kioktatni - egy olyan városban, ahol 40 ezerért van komplett lakás, teljesen logikus következtetés, hogy max a feléért szoba is van. Tudod követni a gondolatmenetet?:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!