Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mennyibe kerül egy 55 nm-es...

Mennyibe kerül egy 55 nm-es lakás teljes villanyszerelési munkái?

Figyelt kérdés
Egy körülbelüli árra lennék kíváncsi, a vezetékcserével, a konnektorok és kapcsolók cseréivel! Egy kicsit tájékozottabban szeretnék nekiindulni, mert egy párszor már átvertek különböző "szakemberek"...
2010. febr. 16. 10:11
 1/9 anonim ***** válasza:

anyaggal együtt 200ezret biztosan elkérnek.

tégla vagy panel?

vidék vagy főváros?

2010. febr. 16. 10:31
 2/9 A kérdező kommentje:
Vidék, és tégla lakás. Köszönöm a válaszodat!
2010. febr. 16. 10:36
 3/9 anonim ***** válasza:

75 m2-es vidéki ház teljes kapcsoló-, konnektor-, vezeték- és lámpacseréje, plusz egy új kapcsolószekrény új biztosítékokkal, anyagköltséggel együtt 150.000 forintba került nekünk az ősszel. Két napi munkájukba került, és volt benne vésés is bőven.

Összehasonlításképp: egy minőségi kapcsoló vagy konnektor alsó hangon 1500-2000 Ft. 300 forintos tescós vacakot be ne építs, el ne fogadj.

2010. febr. 16. 10:41
 4/9 anonim ***** válasza:

75 m2-es ház 150.000-ért nem reális. Akkor biztosan nem cseréltek le mindent, főleg nem a kábelezést. Csak a munkaér ezért elkérnék minimum 200.000,- -et, és lehetelen az egész lakásban 2 nap alatt ezt megcsinálni. Időben nem érkezel. Ha csak összeszámolod a konnektorok, kapcsolók, biztosítékok és kábelek árát egy 75 m2-es lakásba, csak az anyag többe jön ki, mint 150.000,-. Vagy pedig a lakásban van két konnektor és egy villanykapcsoló? Aki nem ért hozzá, nagyon könnyen átvágják. Modnani én is tudom, hogy kicseréltem. Ami a vakolat alatt van nem láthatod pláne ha gőzöd nincs minek kellene ott lennie.

Szerintem egy reális ár anyaggal együtt egy háromszobás lakásra+konyha+WC+fürdőszoba olyan 300.000,- - 350.000,- nem kevesebb.

2010. febr. 16. 11:02
 5/9 anonim ***** válasza:
11:02-es, akkor nem is mondtam túl rosszat a 200e/55m2-re, pedig nem is vagyok villanyreszelő. :-)
2010. febr. 16. 11:43
 6/9 anonim ***** válasza:
11:02-nek: a Dunántzúlon vagy Pesten lehet, de Miskolcon minden olcsóbb. A munkaerő pláne. Nem vertek át: minden beépített anyagról számla van, a munkafolyamatoknál végig ott voltam, ezenkívül megbízom bennük, olyan okokból kifolyólag, amiket nem részleteznék.
2010. febr. 16. 12:45
 7/9 anonim ***** válasza:
lo.41-es. nagyon olcsón megusztad, remélem nem ég le a ház.... "olcsó" szerelvényeket valóban nem szabad beépiteni
2010. márc. 10. 17:06
 8/9 anonim ***** válasza:

a kérdezőnek nem adtam választ: 200 ezer reális valóban

/villanyszerelő/

2010. márc. 10. 17:10
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2010. márc. 14. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Panelban lakunk, wc csere volt, Alföldi mélyöblítésű van. Kibélelés nélkül felfröccsen a víz, de lehúzáskor a padlóra is ki szokott fröccsenni +...

Dobunk bele papírt, lehúzáskor lecsukjuk a wc deszkát, de a nagy zajjal nem tudunk mit kezdeni. Ja, Schell szelepes a lehúzó.

Új lakás, nincs földelés, fi relé megszakít, ilyenkor mit tegyek?

Vettünk egy új lakást és szépen elkezdtük sajátkezüleg felújítani. Életemben eddig csavarhúzót is ritkán vettem a kezembe, de mostmár tudok csempézni, vakolni, festeni, szanitert bekötni, és lassan villanytszerelni (hála az internetnek) Szóval rendkívül elavult a...

Mit gondoltok egy 65 négyzetméteres családi ház teljes villanyszerelési munkája vezetékcsere véséssel, kb 20db konnektorral 10 kapcsolóval 350 000 Ft-ért?

Első hallatra sokalltam, de miután belegondoltam, hogy a a vízvezeték szerelő 20 métert 45000 Ft-ért vésett ki...

Hogy zajlik egy lakás újrakábelezése?

Jövő héten vesszük át lakásunkat az előző tulajtól, és mivel alu vezetékek vannak úgy döntöttünk újrahúzatjuk réz kábelekkel. Ehhez le kell verjék a falat ott, ahol a kábel megy, vagy pedig csövekben mennek a kábelek és egyszerűen csak kihúzzák a régi kábelt és...

Van-e valakinek ablakfelújítási tapasztalata?

Meddig lehet még megmenteni egy százéves 390-es belmagasságú lakás óriási ablakait? Ha szakemberre bízzuk (találtam sok ilyen weboldalt), mennyibe kerül? Ha korhadt, akkor menthetetlen?

Panel lakás wc cseréje mekkora meló?

Csészét és tartályt is cserélnénk. Most fent van magasan a tartály és le szeretném rakatni

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!