Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ti hogyan, milyen rendszerezés...

Ti hogyan, milyen rendszerezéssel tartotok rendet a hűtőben?

Figyelt kérdés

Szeretnék praktikákat kérnia rra, hogyan mit, hogyan tároljak a hűtőben, hogy jól átlátható legyen.


Pl. az előrecsomagolt szalámit,s onkát, sajtot ti hogyan tárojátok?


Joghurtokat, tejet, tojást, húst?


Külön dobozokban vagy eredeti csoamgolás?


Illetve, mekkora hűtőtök van?



2020. ápr. 1. 12:50
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha fel van bontva bármilyen felvágott, szalámi utána már át teszem műanyag dobozokba.

Joghurtot meg vedrest veszek, aminek van lezárható

teteje.

Tojás az marad a tartójába.

2020. ápr. 1. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 mindentudó99 ***** válasza:
83%
Ha bűz árad belőle úgy vagyok vele ideje átnézni mi is van benne.
2020. ápr. 1. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Minden eredeti csomagolásban, ha csak nem nagyon erős illatú/felbontásnál nagyon megsérült a csomagolás.

Főtt ételek műanyag dobozban, ritkábban abban az edényben, amiben készült, mindig lefedve.

Hús többnyire megy a fagyasztóba, tojás saját dobozában, tejfölön stb. rajta szoktuk hagyni a zárófóliát, ha van, akkor azt a kis műanyag tetőt, azzal fedem be.


Rendszer annyi van, hogy igyekszem egy polcra tenni a hasonló dolgokat. A zöldségek mennek az alsó rekeszbe, lehetőleg külön polcra a felvágottak, főtt ételek, tejtermékek, stb.

2020. ápr. 1. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

- csomagolt ételek maradnak a saját csomagolásukban, kivéve ha sérült a csomagolása, vagy valami extra szagos cucc, akkor átrakom zárható dobozba

- sajt, krémsajt és hasonló vacsorához való dolgok egy nagy dobozba vannak berakva, így könnyű előkészíteni evés előtt

- joghurtok és tojások a hűtőajtóban

- zöldségek-gyümölcsök a hűtő aljában levő két nagy zöldséges dobozban laknak

- ha sütünk-főzünk, a maradékot vagy átrakjuk dobozba, vagy marad a főzőedényben/tepsiben, de letakarva

- húst mi nem tartunk itthon, de nyersen csakis úgy tartanám, hogy a saját csomagolása plusz egy doboz, másoknál láttam már guszta baleseteket mikor elszabadult a hús leve... :D

Igazából igyekszünk nem átcsomagolni mindent. Eldobható anyagoknál csak szemetet termel, újrahasználható dolgoknál meg csak mosogatnivalót termel. A nagyon érzékeny vagy erős illatú ételeket fedjük le alaposan, a többinél nem vagyunk szívbajosak.

Normál méretű, alulfagyasztós hűtő.

(A fagyasztóban olyan kevés dolgot tartunk, hogy nincs értelme rendszerezni, 3 fiókban van 4-5 csomag.)

2020. ápr. 1. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Az a hűtő nem sok mire jó...nincs benne SÖR?
2020. ápr. 1. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 Laylah ***** válasza:

Én nem szórakozok átpakolással, csomagolgatással, minden a saját tárolójában van, a felvágott a saját zacskójában/tálcájában (kivéve a sonkát, ami levet ereszt, ezért van alatta egy kis műanyag tányér papírtörlővel), a zöldségek a műanyag szatyorban, amiben elhoztam őket a boltból, stb.

Nálunk a felső polc hátuljában sorakoznak a tejtermékek, mint joghurt, cottage cheese, kefir. Előtte a műanyag tálcás felvágottak kapnak helyet, ha épp olyan van otthon.

Második polcon van egy darab Erős Pista hátul, ezen kívül tömbsajt, egybe sonka (a műanyag tálcás felvágott helyett), valamint saját tartójában a tojás. Ha kiveszek a fagyasztóból előző nap húst olvadni, akkor kiolvadástól felhasználásig egy műanyag tálkán az is itt kap helyet.

A harmadik polc az alkoholoké, amiket soha nem fogunk meginni szerintem. :D

A negyedik, legalsó polc hátuljában vannak a felbontott konzervek, savanyúságok, plusz a ketchup. Előtte vannak tárolva a következő napra készített, dobozolt ételek.

Az előző polc alatt van még egy műanyag kihúzható fiók, itt tárolom a zöldségek, gyümölcsök zömét, mint újhagyma, uborka, paprika, banán, kivi, salátakeverék.

Az ajtóban lévő polcokon vannak: dobozolt feta sajt, chili szósz, mustár, paradicsomszósz, pesto, márkázott vaj, tej, ilyenek.


A mi helyzetünkben két főre való élelmiszerrel kell számolni, valamint diétázunk, ami 3 hetes ciklusban váltakozik, így sosincs felesleges élelmiszer a hűtőben, mert mindig megtervezem a következő bevásárlásomat.


Angliában kötelező volt az ún. FLOW tréning, mikor kimentem hotelbe dolgozni, és bár nem konyhán voltam, benne voltak a konyhai szabályok is. Arra emlékszem, hogy a zöldségeket írta felülre, utána a tejtermékeket, és legalulra a húsokat. Ez lenne az optimális.

2020. ápr. 11. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!