Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan haladjunk, hogyan...

Hogyan haladjunk, hogyan spóroljunk?

Figyelt kérdés

Vagy más is így van vele.

Egyszerű emberek vagyunk. Nem nagy igényekkel. Arra gondolok, hogy nem luxus dolgokra akarunk költekezni, nem luxus berendezést akarunk a házunkba.

Most házbővítésben vagyunk. Mindent egyszerűen. Mindent magunk próbálunk csinálni.

Rakunk is félre lakástakarékra. A gyerekeknek is havonta félreteszem a családi összegét vagy többet.

A párom viszonylag jól keres.

Én is nemsokára megint munkába állok.

De olyan nyögvenyelősen haladunk mindennel. Meg tényleg így is sokszor van, hogy megkell gondolnunk mire is költünk. Vagy mi legyen a következő lépés.

És ez néha olyan idegőrlő.

Meg vannak terveink is. Ami nekünk is jól jönne. Meg amiből a gyerekeink majd tudnak indulni. Ami a legfontosabb mondjuk nekem. Hogy azért próbálok fejlődni mindenben, hogy nekik jobb legyen majd.

Mert mi a párommal a semmiről indultunk. És próbálom mindig azt nézni, hogy azóta mit értünk el.

Meg tényleg fiatalol vagyunk még.

Meg tényleg nem költünk hülyeségekre. Mindig megfontoljuk mit vegyünk. Mit csináljunk. Stb.


De mégis olyan nehezen megy minden. Ez ilyen? Másnál is így megy? Meg tényleg olyan mintha nem is tudnánk spórolni. Jó nyílván egy bővítés mellett nem is úgy tud az ember. Meg a plusz pénzt abba tesszük. Meg így is úgy is abba tennénk. Csak max 10 év múlva.

De mintha sose lenne vége. Meg gondolkozunk akár még hitelen. Hogy lehet kéne felvenni. Vagy nem tudom.

Vagy lehet csak az is megnyugtatna, hogy más is így van. Vagy ki hogy spórol. Hogy csinálja?jan. 10. 18:42
1 2
 1/12 Noren1989 ***** válasza:
50%
Ez normàlis helyeken így megy, igen. Az àtlagmagyarnak a kenyérrevalót is àt kell gondolnia.
jan. 10. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
79%
Szia! Mennyit kerestek és mire mennyit költötök körülbelül?
jan. 10. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Nem kellene ennyit aggodalmaskodnodni. Örülj neki hogy normális gondolkodásù vagy . Sokan nem ilyenek. A hitelt te tudod mennyire fontos haladni az épìtkezéssel aszerint vedd fel. Ha belátható időn belül kész lenne és nem okvetlenül sürgős hagynám a hitelt.
jan. 10. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem minden ok. Normális gondolkodásúak vagytok. Ez így helyes. Hitelt? Persze hogy nem! Ha csak nem életbevágóan fontos. Vannak olyan hitelek amik jónak nevezhetőek és alacsony a kamat. De hidd el hogy ha nem fontos akkor ne. Az a baj a mostani világgal hogy minden azonnal kell. Plusz jön a te női lényed amiért nem hibáztatlak hogy mikor lesz ennek vége mikor lesz minden kész és mikor lehet nyugodtan hátradőlni. Gyerekek mellett. Sose!

Inkább haladjatok lassan meg aludjatok nyugodtan. Mint hogy hogyan lesz visszafizetve.

Az a baj hogy sokan kárognak hogy mijen rossz minden és ez az egész rányomja a normálisokra is hogy ú de gáz itt minden. Persze mindenki a jobbra törekszik igyekszik előre haladni. Mindenhonan ömlik a szemét a médiából, persze elkerülhetetlen. Nem tudok foglalkozni a politikával mert akárki lesz hatalmon senkitől nem lesz jobb esetleg csak látszat dolgok változnak.

Légy nyugodt, haladjatok úgy ahogy tudtok és ne érdekeljen semmi csak a családod. Van mit enni hol lakni és egészség a többi az csak körítés. A pénz jó ha van és kell is de nem mindenáron.

Bármi gondod lesz az életbe ti fogtok tudni gondolkodni reálisan látni a dolgokat és józanul megoldani a problémát.

jan. 10. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
78%

Turelem.

Ha gazdag lennel akkor sem lenne jobb mert akkor magasabbak lennenek az igenyeid, tobb mindent szeretnel es akkor sem lenne minden kesz hamarabb.

Minden ember lassan halad ilyen dolgokkal, fuggetlenul attol mennyi penze van.

Szerintem ne probalj meg egyszerre sporolni meg hazat boviteni mert nagyon lassan megy ugy az epitkezes. A hazba olt penz is befektetes, tehat most a takarekszamla helyett a hazra kolts, ha kesz akkor meg a takarekbe ismet.

jan. 11. 00:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
53%

Nagyon nehéz, és az a baj, hogy én mindent most azonnal akaró ember vagyok, egyszerűen nem akarok megbarátkozni azzal, hogy lassan de biztosan is lehet haladni.. A kulcs pedig ez.

Engem bevallom fusztrál az is, hogy a családban, baráti körben többnyire nálam 5-7-10 évvel idősebb mindenki, ami magával vonja azt, hogy "lemaradásban" vagyok tőlük. Hiszen ők már akkor megvették mondjuk a házukat, amikor én a középsulit végeztem még épp, egyértelmű, hogy már több mindent ki tudtak cserélni, mint mi, akiknek 2 éve van háza. Csak rossz érzés azért néha mégis. + sok ismerősömnek azért volt segítség és van, kinek mi, van aki kapott több millió forint segítséget, van akinek a család van tele szakmunkásokkal és ha mást nem de ingyen vagy áron alul felújítanak nekik. Na nekünk egyik sincs. Mindent saját pénzből drága ismeretelne szakemberekkel kell , hogy csináltassunk. Sajnos érzékünk sincs egyikőnknek sem a házkörüli felújításokhoz, kókányolni meg nem akarunk.

Viszonylag jó állapotú házat vettünk, nem is régi, 25 éves, de baromi sok mindent kell így is rákölteni, 2 éve lakunk itt kb napra pontosan, ennyire jutottunk: kerítés teljes új lett, teljes belső festés, a főzőfülke felújítása modern fiatalosra az öregesből, full berendezés bútórok elektronika, redőnyök cseréje, villanyhálózatnál firelé beépítése és földelés. Kb ennyi, semmi nagyobba nem tudtunk még belefogni, pedig kellene nyílászárókat cserélni, kellene fűtés korszerűsítés, jó lenne szigetelni és kívülről is festeni, itt ott a kertben betonozni, + a lamináltpadlót is szívem szerint kicserélném mondjuk szépnek szép de nekem teljesen más színű tetszene, ja és a fürdőt is fel kellene újítani. Szóval a sok nagy volumenűbe nem tudunk belekezdeni..

Az a baj mindent nem lehet a házra, a férjem jól keres, én jövő hónapban megyek vissza gyed után dolgozni, szóval nem azt mondom hogy rosszul élünk, de én nem akarok 20 évig úgy élni hogy csak a házra költünk, mert azért az elég sivár élet nekem.

Én is teszek félre a gyereknek havi 12-15ezret, én is minimum a családit vagy többet, neki legyen indulás, ha már nekem nem volt. Autót akarunk cserélni, arra gyűjtünk, illetve egy összegben vissza akarom csengetni a diákhitelem, arra is teszek félre. Ja és a ház miatt én a nyaralásról sem fogok lemondani, mert a közös élmény, a világlátás többet ér a gyereknek is, mint hogy milyen színű a laminált padlója, úgyhogy arra is elteszek elég sokat minden hónapban. . És akkor még ugye ott van a havi megélhetés, minden elég drága. Úgyhogy felújításra elrakosgatni kb semmit sem tudok. Most idén a kertet rendezzük, azt nagyjából tudjuk mi is csinálni max anyag kell hozzá, akarunk egy szépen kialakított kertet, van egy jó alap hozzá azt fogjuk a saját kedvünkre szabni.

Szóval nem tudom mikor tudunk bármit is szépen megcsinálni, én is ezt érzem sosem lesz vége.. Szóval inkább a cél az lenne szerintem, hogy megbarátkozni a dologgal, elfogadni hogy nem mi vagyunk a házért, hanem a ház van értünk, és inkább élni az életet..Csak nehéz. Néha bevallom irigy vagyok, mikor ismerősöknél mondjuk hipp hopp a család megcsinál ezt azt nekik szépre, mert apuka burkoló a bátyja festő, az unokatestvére asztalos, aztán csinálnak neki mindent anyagárban és tök szép mindenük. Több ilyen ismerősöm van.

jan. 11. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
47%

Bakker! Hihetetlen a női logika! Már bocs! Az a baj az emberekkel hogy írigyek! Tipikus! Miért van neki nagyobb szebb újjabb. Nekünk miért nem? Olyan gyomorforgató ez számomra. Már írtam mindenkinanjobbra törekszik köztük én is. Ha 100 évig élek akkor sem lesz minden kész annyi tervem van. De elárulok valamit. Van olyan akinek mégtöbb van mint a jólmenő ismerőseidnek, mégjobb mégszebb. És még lehet unatkozik is mert semmi dolga. Vegyetek fel akkor hitelt de jó sokat rittyencsetek giccsparádét, aztán majd mikor áruljátok a házat akkor rájössz hogy megérte e. De az még nem most lesz hanem majd pont akkor mikor a gyereked menne egyetemre és kellene egy kis zseton. De addig is szép lesz minden. Ne mondjatok le a nyaralásról mert a közös élmények felbecsülhetetlenek, es itt nem az 5 csillagos wellnesre gondolok.

Írtad higy nem vagytok nagy ezermesterek és van munka bőven. Szinte bármit megcsinálok magamnak, és jól és szépen is. Szerinted így születtem? Persze volt egy kis alapom, de rengeteg olyan dolog van amihez lövésem sem volt gépem meg szerszámom pláne. Egy paírlap két részre osztva mester ennyiért egyszer kész vagy gép kb ugyanannyiért sok melóval kész gép megmarad máskorra, és még olcsóbban kijöttem ja és ugyanazon minőséget simán hoztam.

Ha 15 évvel ezelőtt lett volna így net mint most és áradtak volna ilyen gyorsan a szakszerű ínfók tanácsok, videók ja meg ilyen elérhető áron kózépkategóriás szerszámok, akkor sokkal egyszerűbb lett volna. Legolcsóbb szerszámot sose szabad megvenni! Csak szólok. Burkolást én sem a fürdővel kezdtem.

Betonozni kell. Akkor hajrá. Youtube betonkeverő meg annyi hogy ne a bejárattal kezd! Festeni nincs ki fessen millió videó van a neten. Csak akad egy garázsfal lomos ami nincs szemelőtt ahol lehet gyakorolni. Nem nagy beruházás egy festést elsajátítani, gyakorolni. És hidd el hogy a mester sem csinálja meg sokszor jobban. Akarat! Mem baj ha nem megy elsőre vagy elmegy tőle a kedvetek sokszor. Abból mind csak tanulsz. Abba kell hagyni nem bosszankodni máskor újrakezdeni. Ezbolyan mint a gyereknek a járástanulás. Tudod hányazor volt olyan kimerültem szédültem a munka miatt. Azt mondtam soha többet nem kezdek semmibe. Akkor tanultam meg dolgokat saját káromon. Most már csak nevetek amikor mesteremberekről van szó. És itt jön a kétismeretlenes egyenlet meg a sok sz@r amit tanítottak. Meg mire gondolt a költő. Semmit sem ér az iskola. Majd az élet megtanít szépen mindenre ha hagyod. Ha meg nem akkor írígykedsz meg panaszkodsz hogy jaj de rosz minden. Hidd el hogy azért mert valami új és csilli villi nem biztos hogy jobb is. De legalább szép és trendi. Ha magadnak csinálod rengeteget tanulsz és itt nem a szakmára gondolok amikor glettelsz. Hanem arra hogy mit hogyan csinálj logisztika árak ha beszerzel valamit hogy olcsóbb legyen taapsztalatok megismered az embereket hogy mennyire segítőkészek csak egy tanácsal és rájösz sok dologra.

Még egy kérdés? A csudakertben ami szép lesz vajon lesz gyümölcsfa de nem kettő, meg paradicsom paprika eper málna? Vagy csak rózsakert meg díszcserje meg szép tuja gyönyörű pázsittal szép szalonnasütővel? Tudom nem éri meg sokak szerint 5 tő paradicsom sem mert a tescóban olcsó nagyon. De ez azért úgy érdekelne. Mert úgy érzem ez is baj a mai világgal. Mindent rögtön készen februárban szép nagy szöllőt a boltból.

jan. 13. 22:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
0%

Te most nekem magyarázol 7-es? Vagy a kérdezőnek?


Hát azért kedves előző, igen, meg lehet sok mindent csinálni otthon, nagyjából jóra, de egy NORMÁLIS festő által végzett festést össze sem lehet hasonlítani az otthoni youtube festéssel. Szerinted mit tanulnak 4 évig?

Édesapám festő, ő az egyetlen szakember rokonom ismerősöm, hát csukott szemmel látja kb valakinél hogy festő festett e vagy sem. Persze, lehet vállalható lesz, de akkor sem lesz olyan..Ennyi. Nálunk ő festett, minden ismerős aki otthon kókányolt magának meg is kérdezi, hogy hogy lett ilyen szép? Hát elmondom, hogy úgy, hogy festő festett. Ennél már csak az a jobb, mikor villany meg gázszerelést is otthon csinál mindenféle h*lye, ami meg életveszélyes dolog. Van ilyen haverom, aki mindent youtuberól csinál, gázszerelést, villanyt, bútort, mindent...Bocs, de nem is tudom szívesen lennék e olyan házban, aminek a youtuberól lett a villanyszerelése megcsinálva. Náluk is látszik mindenen, hogy nem szakmája: a szekrény ferde, az ajtó nincs rajta rendesen, a falon beázás folt százszori átfestésre is látszik mert azt nem csak lekenni kellene, foltos csíkos a fal több helyen, a laminált padló hézagos..Akinek megfelel az ilyen igénytelen munka feleljen, nekünk nem. Ennyi.

Megvenni anyagot megtudom és eddig is meglett mindenre véve magunk által mindenre, de akkor se fogunk nekiállni kerítést flexelni kb hogy ferde legyen meg ne zárjon a kapu rendesen, meg nem fogok burkolni, meg semmi ilyesmit, normális helyen a SZAKEMBER se csinalja meg a másik szakember munkáját. Lásd: apukám festő 50 éve, de nem áll neki se burkolni, se villanyt, se vizet szerelni, se semmit. Mindenhez szakembert hív, pont azért, és minden normális szakmunkás ember így van ezzel, hát még olyan, aki életében nem csinált szakmunkát..


Mégegy megjegyzés: miért érdekel téged az én csudakertem? Képzeld el hogy jelenleg van benne 14 gyümölcsfa, és pont hogy kivágva lesz belőle a fele, eper málna ribizli is van. Azt nyilván meghagyom, de a gyümölcsfák fele ki lesz vágva. Hogy miért?? Mert 3 ember azaz mi nem eszünk meg egy nyáron 200 kg meggyet, barackot, szilvát, körtét. Eltenni sem teszem, mert egyszerűen nem fogy el annyi, lekvárt egyáltalán nem eszünk, befőttet a férjem se eszik de én se szeretem, nem szeretjük az agyoncukrozott befőtteket.. Befőttek halomra állnak így is, fagyasztó dugig, de nem fogy, mert ki akar állandóan meggyet meg barackot enni. Feltettem idén nyáron is ingyen elvihetőre helyi csoportban, még úgy se nagyon kell embereknek sem, szomszédnak sem kellett, alig akarta valaki elvinni, csak rohadt meg és állt a cefreszag.. Nekem nem azért kell kert, hogy csak a munka legyen vele, hanem azért hogy legyen benne hely, 300 nm kertre szerintem baromi sok 14 gyümölcsfa, semmire nincs hely, egy homokozóra se. Úgyhogy takarodnak el a gyümölcsfák ennyi, kinek mi köze hozzá? De ha annyira szíveden viseled a kertünket és a gyümölcsfákat, akkor kérlek írj rám privátban, megadom a címünk és tavasszal jöhetsz metszeni, füvet nyírni, ősszel pedig azt a töménytelen mennyiségű levelet szedni ja meg szedni minden nap tonnaszám a hulló gyümölcsöket, meg mindent. Napi szintű munka lesz, ok? A férjem reggel 6-tól este 18-ig távol van, én mivel megyek dolgozni munkával bölcsődézéssel együtt én is távol leszek reggel 7-16ig, el kell látni a gyereket is, bent is kell főzni mosni takarítani, akar a halál foglalkozni még a gyümölcsfákkal is, de mondom, ha annyira érdekel a téma akkor írok címet, aztán hajrá lehet jönni :)

jan. 14. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
47%

Kedves vagy nagyon köszi a felajánlást! :)

Igazából ilyenkor tör elő belőlem a világfájdalom! :)

Persze te nő vagy nem akarsz fizikai munkától megszakadni ok megértem. Akkor kezdjük:)

Kérdezd meg apukádat hogy milyen anyagokkal dolgozott ezelőtt 30 évvel mert akkor még tiszta kémia volt az egész festő szakma. És akkor valóban szakmát tanultak. Mit hogyan mivel kell keverni hogy tuti legyen pl. Egy olajlábazat. Mostmár bemész a boltba 6 millió féle anyag van előkészítve ár és minőség amiben különböznek és a sorrendet kitanulod jó szerszámmal jó anyaggal kis kézügyességgel meg gyakorlással csodákat lehet alkotni. Halkan megjegyzem úgy hogy semmi közöm szakmailag a festéshez ismerősöknêl én speciál nem a szépséget nézem hanem a szkamaiságot egy adott munkánál és a végeredmény az hogy az én munkám is imán veri ázokét akiktől el vannak ájulva. Nem menőzök csak ez úgy kikívánkozott.

Sose raktam lamináltat én is féltem tőle többen voltunk. A legügyetlenebb ember is gyönyörűen lerakta 0 kézügyességgel. Persze itt volt olyan aki már rakott és elmagyarázta.

Szóval itt jön az amit mondtam. Úgy hívják hogy akarat! Ha nincs akkor ez van. Meg az hogy az ember igényes legyen annyira hogy a sajátját maximálisan csinálja nem kókányol! Persze gázt villanyt ne csináljon aki még egy laminálttól is fél. Ez alap de festeni lamináltozni ha ihényes vagy magadra akkor simán. Ha meg nem akkor jöjjön az a szakember. Csak hát az drága! Sorry. Ismétlem Akarat!

Sziveden viselem a kerted sorsát és értem hogy sok meló van vele meg hogy nem kell annyi gyümölcs. Meg azt is értem hogy másnak se mert hát azt le kell szedni. Na itt a gond. Annyira úgy van nevelve a világ hogy butítanak minket le. És sajnos szép sikerrel. Igen más világ van mint 20 éve, de a lehetőség is több. Meg cefreszag. Jaj! Bizony azt is megvennék a gyerek meg felszedné. Na mekkora ötlet! Én is szedtem gyerek koromban. Jelentem élek! És vágom hogy nem a munkában akarsz megszakadni és én is folyamatos időhiányban szenvedek, de hát ez van.Meg nem jött senki az ingyen gyümölcsért. Megértem és neked is meg kell értened hogy nem mehet mindíg minden sikeresen. Lehet 2 év múlva még fizetnének is a gyümölcsért.

Na sebaj. Ilyen világot élünk.

Szêp napot!:)

jan. 14. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
36%

A gyümölcsöt is úgy kínáltam, hogy leszedve, mert 1 éves gyerek mellett is kimentem és leszedtem vödörszámra, de úgyse kellett senkinek... Más meg panelban él, na és? Nekem éppen elég a füvet nyírni meg a kutyát gondozni, tujákat metszeni, meg virágokat ültetni ezer más mellett, engem nem érdekel a gyümölcs, ennyi.. :) Amúgy, mert bár nem ismersz, de én nem ijedek meg a fizikai munkától sem, dolgoztam gyárban 5 évig ahol napi több tonna árut kellett pakolni éjszaka 12 órában, megjegyzem sokszor a nagy gyúrós FÉRFIAK csak támaszkodtak egész műszakban, és végig nézték hogy nők akik úgy jöttek be dolgozni is , hogy előtte egész nap főztek, takarítottak, stb még pakolnak, ha valaki szólni mert nekik, hogy ha már azon a soron vannak támaszkodás helyett pakoljanak is már fel voltak háborodva és a férfi főnökök is az ő pártjukon álltak persze.. Ennyit amúgy a férfiakról is, nem vagyok feminista meg semmi ilyesmi, de valljuk be a férfiak pont nem azok általában, akik annyira szeretik maguk megerőltetni. Az én férjem nem ilyen, a korona miatt most is éjjel nappal dolgozik és még itthon is segít, de a férfiak nagyrésze nem ilyen, hazamennek munkából és meg vannak halva.. Úgyhogy hagyjuk pont ezt a te nő vagy féle célozgatást, nem a munkával van bajom, ha kell ások is, ástam tavaly is rengeteget, vagy 38 hetes terhesen is ablakot pucoltam napi 8 óra munka mellett, de sajnos egy nap 24 órából áll, ha te meg akarsz halni halj meg 50 évesen vagy mit tudom én hány éves lehetsz, én nem akarok..Bőven elég nekem napi 7 óra munka, ingázás, gyerekkel való foglalkozás, főzés (mert ugyebár rendelni se illik.. meg nem is kifizetődő) mosás, bevásárlás, benti egyéb munkák, kutyaoktatás, sport mellett hogy minimális kerti munka legyen... Ja és még tanulok is jelenleg is, tegyük mellé. És akkor még nyilván vannak az embernek olyan igényei is, hogy esetleg üljön 20 percet nyugton,adjon magára, vagy olvasson. Aki még mindezek mellett a kertben akar este télen nyáron kapargálni az menjen, én nem..


Te tipikusan az az ember vagy ugye, akinek csak a kukoricafarkalás meg a kapálás a munka? Ne mondd, hogy nem :) Pedig muszáj haladni a korral, 2021 van..


Amúgy ha érdekel, igen, vannak dolgok amiket mi csináltunk a házban (pl bútorok összerakásását is legkisebbtől a legnagyobbig, az is 1 hetes munka volt, meg ilyeneket, szóval nem az akarat hiánya van, de hagy tudjam már én, hogy akarok e youtuberól padlót rakni vagy sem.. A főzőfülkében mi raktuk le, mert az egy teljesen láthataltan helyiség, hát nem lett szép na bevallom, csak azért nem érdekel, mert senki se látja, ugyanúgy csináltunk pedig mindent, de nagyon nem lett szép, főleg hogy vannak csövek meg egyéb részek is, ahol már nem csak annyi, hogy rakod, ott kifejezetten csúnya lett, egyszer ha lesz csinálva a többi, le is fogjuk rakatni újra ott is.. Egyszerűen akármilyen hihetetlen van akinek tényleg nincs semmiféle érzéke vagy kézügyessége ilyenekhez. Ahogy te is írtad, szakemberben is van olyan, aki gázul dolgozik..Olyan is van aki hiába főz évek óta, sz*rul főz, egyszerűen nincs hozzá érzéke, mi olyan hihetetlen hogy valakinek nincs kézügyessége?

jan. 14. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!