Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Villanykapcsoló/konnektor...

Villanykapcsoló/konnektor vásárlásnál mire kell figyelni? Mennyibe kerülnek?

Figyelt kérdés
35 kapcsoló ill. konnektor van a lakásban.
2009. szept. 12. 18:26
 1/4 anonim válasza:
100%
A konnektornak lehetőleg porcelán legyen a belseje!
2009. szept. 12. 19:03
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbbnek már műanyagból van a belseje. Én ugyan nem vagyok villanyszerelő, de ahogy nézegettem mostanában a konnektorokat, kapcsolókat a boltban, nem láttam már porcelán belsejűt. Nem is tudom, hogy van-e még olyan.

Baumaxban láttam már noname kínai kapcsolókat 2-3 száz Ft-ért. Nem tudom milyen a minőségük, de szerintem ezen nem érdemes spórolni. Az ember nem egy-két évre vesz kapcsolót, meg a biztonság sem mellékes. Nem azaon a pár ezer Ft-on fog mlni a dolog.

Szerintem a márkásabb (Legrand, Prodax, stb.) középkategóriásak jók és láttam már ezer Ft körüli db áron nagyon szépeket.

2009. szept. 12. 20:55
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ne a legolcsóbbat vedd mert azok kijönnek a falból, eltörik a köröm ami megtartja a dobozban.

Olyat vegyél ami masszív, nem hajlik.

Kérdezd meg a villanyszerelőt hogy milyet érdemes venni.

2009. szept. 13. 05:28
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Bricostore-ban láttam düwi márkájuk, azt ajánlotta végül 2 villanyász is.
2009. szept. 13. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Serceg a konnektor, mikor bedugom a mosogatógépet. Ez normális?

Vagy valami gond van vele? Mindig kihúzom mielőtt kipakolok. Most dugtam vissza, és sercegett, máskor is tapasztaltam már. Nem fog megrázni? Vagy kigyulladni?

Hol tudnék venni Falvédő villanykapcsoló köré?

Láttam már feketét meg pirosat .. .de nekem fehér kéne :S... vagy rózsaszines ..... hol tudnék ilyet venni konkrét Helyet kérnék please :D

Miért melegszik fel a villanykapcsoló és a konnektor? Utóbbi használat nélkül is?

Nos, eddig csak a fürdőszobai villanykapcsolónál vettem észre, hogy néha nagyon felmelegszik, ha fel van kapcsolva a villany.Ha nem használjuk, akkor hideg marad. Most azonban észrevettem, hogy a nagyszobai konnektor is meleg.Ide be volt dugva a lámpa, de egész nap...

Hogyan kell áramtalanítani villanykapcsoló cseréjéhez egy panellakásban?

A villanyórák egy közös szekrényben vannak a folyóson, de arra nehezn jövök rá, melyik tartozik hozzánk a hatból, azzal meg végképp félek próbálkozni, hogy hogyan is kell lekapcsolni az áramot.

Miért villanik a konnektor?

Nagyon ijesztő,mindig félek hogy meg fog rázni..ha bedugom a kábelt,villanik egyet,és néha kattog is :S

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!