Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Lányok! Tudtok tüzet gyújtani?

Lányok! Tudtok tüzet gyújtani?

Figyelt kérdés

Az a gond, szalonnasütéskor/bográcsozáskor az én általam megrakott tűz egyszerűen "összeszakad". Mi a technikája?


Amikor meg nincs tétje, akkor működik. A gazt, parlagfüvet például simán elégetem, a héten is megcsináltam, a gazból csak por maradt.

Tegnap a bogrács alatt természetesen összeszakadt a tűz...


Előre is köszönöm a segítséget!


L/23


2015. máj. 3. 19:38
 1/6 anonim ***** válasza:

Kandallónk van, úgyhogy igen.

Sok papír, nagyon vékony száraz fa a titka.

2015. máj. 3. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Nos, nem nehéz... Papír, száraz gallayacskák (van egy csomó bokrunk és fánk, csak úgy ontják), kis fadarabok, nagyobbak... Rengeteget bográcsozunk.

Semmi intellektuális módszer nincs, hogy felépítünk valamit és aztán meggyújtjuk, max. pár ágacska van rajta elején, csak így fokozatosan rakjuk és lesz belőle valami. De elmagyarázni nem igazán menne jobban s néha nekünk is elgyengül, de ezen lehet segíteni.


Mi az, hogy összeszakad a tűz?

2015. máj. 3. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

Egy ideig ég szépen, utána pedig a tetején lévő nagyobb fadarabok ráesnek a tűzre, és ezek valamiért soha nem akarnak begyulladni akkor már. Pedig azok is szárazak...


Úgy látszik gyakorolnom kell még, meg persze tűz és tűz között is van különbség. Gazt égetni már nagyon jól tudok, abból tényleg nem marad utána semmi.

2015. máj. 3. 22:09
 4/6 anonim ***** válasza:

A nagyobb fadarabok túl nagyok.

Vágjátok kisebbre, vagy többet tegyetek alá, hogy elég forró legyen a tűz, meg tudja gyújtani.

2015. máj. 3. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

2. voltam.

Nekünk amikor már elég jól ég a tűz a kisebb ágakból, akkor meggyulladnak a nagyok is s onnantól nagyon nehéz elaludnia a tűznek... De mi sosem teszünk rá sokat s persze gyenge tűzre csak egészen vékony fákat.

2015. máj. 3. 23:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Bográcsoláshoz nem kell nagy tüzet rakni. Azokat a fadarabokat, amik "beszakadnak" a tűzbe, még legalább 4-6 felé kell vágni, és folyamatosan kell 1-2 darabbal táplálni a tüzet, hogy egyenletesen forrjon az étel.

Amikor a vékony gyújtós máglya "összeszakad", akkor kell vékony fából tenni rá még kettőt...

2015. máj. 4. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!