Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A konyhai gáztűzhely által...

A konyhai gáztűzhely által kibocsátott szénmonoxid nem veszélyes?

Figyelt kérdés
A konvektorok zártak, de a gáztűzhely alatt a láng szabadon ég. Ugyanúgy szén-monoxid keletkezik, nem? Nem veszélyes?
2015. dec. 7. 18:00
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Az mitől függ, hogy gáz égetésekor szén-monoxid vagy szén-dioxid keletkezik?
2015. dec. 12. 16:48
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt a hőfoktól. A földgáz égése során a szénmonoxid képződése termodinamikailag 1200 C fok felett kezd kedvezményezetté válni. Ez nem veszélyeztet, ekkora hőfok nincs a tűzhelyedben. Másrész akkor keletkezik szénmonoxid, ha az égéstermék nem tud szabadon a kellő ütemben eltávozni, mert pl. a kazán kéményében a tetőn átbukó szél visszafújja (lefelé) az égésterméket. Ez a lehetőség sem veszélyeztet egy gáztűzhely esetén, mert a szabad áramlás a sütőtérben, vagy a gázrózsáknál biztosított.
2015. dec. 14. 09:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 anonim ***** válasza:
Nálunk beriasztott a CO érzékelő, kihívtuk a tűzoltókat és megállapították hogy a sütőből jön. És tényleg: a bekapcsolás után 1-1.5 órával már 30 ppm körül volt az érték. Nem tudom mi a baj a sütővel, de azok az állítások hogy ott nem keletkezhet CO nem igazak.
2021. dec. 23. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!