Vályogfal javítás?

válasza:Leütöd ami le akar jönni.
Azután felteszel 150-es szögekkel valamilyen rabic-, csirke-, kerítéshálót vagy amit találsz.
Az fogja majd meg a vakolatot.
Nem egy nagy ördöngösség.

válasza:Vagy persze csinálhatod hagyományos módon is.
Itt egy csomó videó:

válasza:Még ezt találtam neked:

válasza:+1 gipkarton
Semmi értelme tapasztással szenvedni. Piszkos és nehéz meló.
Tetőlécből csinálsz egy vázat és egyszerűen rácsavarozod a táblákat. 2x legletteled, tükör sima lesz. Ja és 3 nap alatt mindennel kész vagy, a vakolatot meg száríthatod 3 hétig festés előtt.
Azokat a kis kerek szellőzőket feltétlenül tegyél lentre és fentre egyaránt!

válasza:A gipszkarton meggátolja, hogy szellőzzön a fal!!! Miért szólsz hozzá, ha nem értesz a vályoghoz?
A kérdezőnek azt javaslom, hogy vegye fel a kapcsolatot egy jó vályogossal (ne kőművessel, vályogossal!) az elmondja, hogy mit szabad és mit nem szabad egy vályogépületnél. A falat nagyjából síkba lehet hozni ugyan, de tökéletesen sík, egyenletes nem lesz, az a téglaépületek jellemzője.

válasza:Lesz az sima. De régen kézzel tapasztották, és mindenki csinálta, ezért nem olyan egyenes és szép.
Ha nincs vízszigetelésed, maradj a régi technológiánál anyagoknál. Különben idővel bajok lesznek.

válasza:Vannak azok a kicsi 4-5 centis kerek szellőzők, olyanokat kell tenni a gipszkartonba alul-felül 50 centinként és akkor tud szellőzni a vályog.
Amúgy elgondolkodtató, hogy valaki a pára miatt apellál, viszont a tapasztással bevitt 20 liter/m2 vizet meg sem említi.
Ezzel szemben a gipszartonban gyakorlatilag semmi, az egész falnyi glettben meg összesen lesz 2 liter víz.

válasza:#8: A szellőzőnyílás nem elég, mert ugyanúgy bepállik mögötte. Lehet, hogy közvetlenül a nyílásnál nem lesz nedves a fal, de mindenhol máshol igen. Meg aztán tényleg baromi szép lesz, ha fél méterenként ott a szellőző az egész szobában. Amit a sík felülettel nyer szépséget, azt elrontja a szellőzőnyílások fedele.
A tapasztással nem értem mit akarsz mondani, hiszen az kiszárad, ki kell szárítani. Gondolod, hogy nedvesen hagyják ott a falon a glettet?

válasza:9.
Én nem csináltam ilyet, de több ismerősöm igen és nem lett baja a falnak évek alatt a gipszkarton miatt.
Lehet 20 év alatt igen.
Kapcsolódó kérdések:
Kissé beáztatta az alsó emeletet. Egyértelműen a zuhanytálca mintája nedvesdett át az alatta található plafonon. Régi a zuhanytálca, már körbe volt kenve szilikonnal is, az előző tulaj által. Még nem kívánunk nagy felújítást végezni, jövőre terveznénk. Gondoltam,...
Sziasztok! Voltam ma a lakásomban, ahol 1 hete készen lett a fürdőszoba és a wc burkolása. Észrevettem, hogy a fürdőszobában a járólap összekarcolódott több helyen! Ahogy fény ahogy ráesik egyből észrevenni, és nem is kicsi karcolás nyomok. Most tettem le...
Bútor-tologatástól, sokéves intenzív használattól megviselt parkettát szeretnék megszépíteni. Van értelme vele kísérletezni, vagy csak lecserélni lehet?
A szobám parkettája nagyon kellemetlen hangokat ad ki amikor végig sétálok rajta, esetleg a szoba széleinél van pár négyzetméternyi terület ami nem nyigorog, se újrarakásra, valamint se új parkettára nincs pénzem, egyedül szakember által elvégzett...
Porló, málló vakolatot (régen beázott pincében) szeretnék kicsit jobb állapotba hozni anélkül, hogy teljesen le kelljen verni az egészet. Van valami olyan anyag, amivel lehetne fixálni a még ép részeket? Pl. ami átitatja és megerősíti. Nyilván ami már magától hullik...
A ház alapja a szélén letöredezett. Egy kis párkány volt, azt levertem és az alatt nincs több baj. Csemperagasztóval vagy más habarcs készítménnyel be tudnám vonni a lebontott felület helyett? Max 5cm vastag lenne a legméllyebb felületen a pótolandó anyag.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!