Kiegyenlített aljzatra lerakott laminált padló néhol süpped, függőleges irányban mozog. Lehet ez a padló hibája? Rétegek: beton, padlopon, párazáró fólia,5 mm-es isofloor alátét,8 mm-es laminált padló. Mi lehet a gond?

válasza:A kiegyenlített aljzat azt jelenti, hogy max 2mm lehet a szinteltérés. Ezt a padló lerakása előtt ellenőrizni kell.
Vagy felpúposodott a padló, akkor a falaknál nincs rendesen dilatálva.

válasza:az alátét miatt van, nálunk is ugyan ez a probléma.
igazából nem kell vele foglalkozni, mert kb mindenhol ilyen a laminált parkettázás.

válasza:Bocsi, nálam nem ilyen.
Bár a 'függőleges irányban mozog' - nem teljesen értem egy parketta esetében.
Szerintem is vastag lett a padlopn és így nem látja el a feladatát.
Vagy a szaki valahogy sűrűbbre oldotta meg - cementel sűrítette .... - és ez miatt nem volt tökéletes az önterülése.
Kapcsolódó kérdések:
Felújításban vagyunk és kivitelező azt mondta, hogy a jelenlegi szalagparkettára nyugodtan rátehetjük a laminált padlót. Sajnos a lerakás után több helyen süpped, hullámzik, ami számomra elég zavaró. Azt mondta a kivitelező, hogy ez ilyen, ha lesznek rajta bútorok,...
Így vettük a lakást, de 7 éve épült, szóval nem lehet túl régi a padló. Amerikai konyhás nappalim van, és itt látok egyre nagyobb hézagokat, ahogy a lapok elválnak egymástól. (Arról nem is beszélve, hogy ahol nem válik el, ott is nagyon recseg, de lehet, hogy nincs...
Van itthon dekopírfűrész nem nagy márka (kék Einhell) de lehet állítgatni a sebességet rajta, ezzel érdemesebb vagy kézi rókafarkú fűrésszel. (7mm-es lapokat vettem)
Sima 2mm-es vagy párazáró is szükséges? (padlószőnyeg marad alatta)
A padló ~ 40 ezer körül. Hozzá a szegő ~ 60 ezer körül.
Vélemények! Férjem parkettát akar, mert melegebb én félek tőle, hézagos lesz egy idő után meg a víztől nehogy feldagadjon!
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!