Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Laminált padló alá milyen...

Laminált padló alá milyen alátét fóliát érdemes rakni?

Figyelt kérdés

Sima 2mm-es vagy párazáró is szükséges?

(padlószőnyeg marad alatta)

2015. dec. 13. 18:20
 1/3 anonim ***** válasza:

párazárót.

lényeg hogy aljzatból a párát és a nedvességet ne tudja felszívni a parketta.

ha marad alatta a padló szőnyeg, akkor sima fólia sátornak valót rakhatsz alá, nem kell 2mm-es, bőven elég az 1mm-es is.

csak előtte porszívózzátok ki a szőnyeget, hogy ne legyen semmi szmötyi ami kiböki a fóliát.

ha bár nem tudom a 2mm-es alatt te a polifoam-ot értetted?

mert az nem kell alá, elég csak a párazáró fólia, alátétnek ott van a padlószőnyeg, a polifoam úgyis csak zajcsökkentés miatt kell alá, de azt a funkciót ellátja már a padlószőnyeg.

2015. dec. 13. 21:08
 2/3 anonim ***** válasza:

de szerintem, ha a padlószőnyegre csak a párazáró fólia kerül, akkor csúszkálhat majd az egész.

Én nem tennék azt sem, csak akkor, ha a földszinten van a lakás.

2015. dec. 13. 21:51
 3/3 anonim ***** válasza:

#2 az a lényege hogy "csúszkáljon" a laminált parketta.

dilatáció miatt mozognia kell az egésznek.

polifoam alátét lemezen is csúszik a párazáró fólia, talán még jobban mint a padlószőnyegen, mégis így kell lerakni szakszerűen.

a párazárást pedig nem szabad elhanyagolni, függetlenül hogy földszinten, vagy emeleten van.

én már csak tudom mert pár ezer négyzetméter laminált parkettát megcsináltunk.

volt olyan hely, ahol kóklerek rakták le a parkettát, és a szoba közepén kb 25 centi magasra fel volt púposodva az egész laminált parketta.

se dilatáció nem volt hagyva, nem véletlenül hívják úszó parkettának, az a lényeg hogy tudjon csúszkálni, a széleinél legalább 1 centit el kell hagyni körbe, és a szegély lécet sem szabad úgy felrakni, hogy alatta ne tudjon mozogni a parketta.

persze párazáró fólia sem volt alatta, úgyhogy lerakás után két héttel később úgy megszívta magát vízzel, hogy egy domb lett a szoba közepén.

de vannak fórumok bőségesen, utána lehet olvasni a szakszerű laminált padlólap lerakásnak.

2015. dec. 14. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Tető széldeszka festésénél érdemes festés előtt lenolajos kencével beitatni a deszkákat?

A régi festék egy része már lepergett, így a függőleges, jobban kitett felületeken már szinte csupasz a fa felülete.

Milyen műanyag ablak márkát érdemes választani? Mi a legjobb ár-érték arányú termék jelenleg Magyarországon?

Egy régi építésű társasházi lakás eredeti fa ablakait szeretném tavasszal kicseréltetni. Bízom abban, hogy előbb utóbb majd lesz otthon melege program, vagy panelprogram, vagy ki tudja mi lesz a neve a jövőben, ezért azzal is kalkulálni kell, hogy majd akkor is a...

Kazincbarcikai családi ház felújításához keresek megbízható generál kivitelezőt. Kivel érdemes csináltatni? Negatív és pozitív tapasztalatok is érdekelnek.

Teendők: - szigetelés, - nyílászáró csere, - villamos vezetékek cseréje, - vízvezeték csere, - gázkazán csere, - terasz építés, - festés, - stb.

Távhős lakásban az öntött vas radiátort érdemes lecserélni lapradiátorra?

Egyedi mérős távhő van a lakásban, jelenleg a régi radiátorokkal. Nekem olyan nagyok és ormótlanok, nem tetszenek. Persze, ha valamiért jobb, akkor megtartom. Tehát a kérdés adott, érdemes lecserélni a régi öntött vas radiátort, újabb lapradiátorra? Ha jól tudom annak...

Konyhaszekrény alá milyen led szalagot érdemes venni?

Úgy értem, hány lumen/ méter? mekkora a túl világos és a túl sötét? A pult 90cm magas és a szekrény felette +60cm magasságban van. Alusín be van már építve. 3500K színhőmérsékletűt és 5m-eset építenék be. 14,4W/m lenne és 100W-os táppal menne az 5m.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!