Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Miért szálkásak a konyhai fa...

Miért szálkásak a konyhai fa eszközök?

Figyelt kérdés

Nemrég költöztem össze a barátommal és vettünk pár dolgot a konyhába, pl fakanalakat, fa vágódeszkákat, stb. Valamiért kivétel nélkül minden fából készült dolog az első mosogatás után tiszta szálka lett és a fakanalakkal lehetetlen főzni, mert folyton szálkák mennek az ujjamba róluk.

Ennek mi lehet az oka és mit tehetnénk? Valamivel le kellene őket ápolni? Amikor az interneten rákerestem ilyen címszavakra, hogy "szálkás fakanál", stb., nem találtam semmit és már azt hittem, én vagyok egyedül ilyen szerencsétlen. Végül angolul kerestem rá hasonló címszavakra és egy cikkben azt írták, méhviasszal vagy valamiféle ásványi olajjal kell bekenni a fakanalakat, hogy ne száradjanak ki, de otthon, a szüleimnél nem emlékszem, hogy valaha is láttam volna, hogy méhviasszal kenegették volna a fakanalakat meg a vágódeszkákat (mégse volt soha semmi fából készült tárgy szálkás)

Egyáltalán biztonságos olyan fakanállal főzni, amin pl. méhviasz van, nem tud valahogy beleoldódni az ételbe?



2020. júl. 12. 03:12
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Köszi, megpróbálom!
2020. júl. 12. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!