Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Nem szabad költözni (már)...

Nem szabad költözni (már) Debrecen melletti/közeli falvakba, amiatt a (lenti) szempontok miatt, melyek végett a Nyíregyházát övező falvakat sem ajánlja senki? 10-35 km-es körzet.

Figyelt kérdés

Ezek (ahogy visszaolvastam az utóbbi hetekben rengeteg hozzászólást - bizony még e fórumban is sokat) a következők:


1. Hiába költöznek Debrecenbe sokan, egyesek (kevesen ugyan, de) még nyugatról is - majd' húszezer ház/lakás tartósan üres! Egyre többen költöznek a fővárosba, vagy nyugati területekre.


2. Hiába kb. kétszázezer ember otthona a város, pezseg az egyetemi élet is, csupán kevés embernek van jó, vagy elfogadható fizetése.

Így ha vállalkozást akar valaki indítani, a lakosság nagyságához viszonyítva eléggé csekély az a részarány (ebből a tömegből csak kicsiny rész az) ami meg tudja a termékeket vásárolni! Szemben a Debrecentől kisebb, de a nyugati fizetések miatt nagyobb vásárlóerővel rendelkező nyugati városokkal.

(Ez egy kiemelten fontos szempont! Lenne... Csak hát kérdés, hogy ez milyen mértékben igaz?)


3. A város közbiztonsága nagyszerű! Nem igazán hallani sok betöréses esetről, de amit javasolnak neked (szinte száz százalékban így fogalmazott több ember is már), hogy kerüld el az északi, a keleti és a déli falvakat Debrecen közül, azt bizony nagyon fogadd meg! Mert e községekben bizonyos elemek miatt nagy valószínűséggel fognak majd betörni kívánni hozzád, ha "X" idő múlva sikerre viszel - akármilyen - vállalkozást, és ez majd látszani fog az ingatlanodon, autóidon, magán az életeden.

(Ez azért durva. Olvasva több ilyen nekem címzett hozzászólást, illetve beszédet, ezek alapján kérdezem, hogy tényleg ennyire élhetetlen Magyarország egyik legkeletibbb széle? Most olyan helyen lakik a család, ahol ilyesfajta félelemérzet nem igazán van. Nem csak bennünk, még a szomszédokban sem.)márc. 11. 21:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
81%
Én ezzel nem értek egyet. Én azt látom itt a keleti részen élve, hogy Debrecen a második legnagyobb magyar város lévén pont, hogy bevonzza az ország ezen oldaláról az embereket. Rossz környékek meg mindenhol vannak.
márc. 11. 22:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
69%

Debrecen nagymúltú, mindig is jó volt, vannak változások, de alapvetően bizakodó vagyok.

Nem lehet a nyugati országrésszel összehasonlítani, más régió, más környezet, más kihívások és lehetőségek vannak.

A médiában sok a támogatott tartalom, ami alaposabb, helyszíni kutatómunka után nem mindig fedi a valóságot.

Saját ismeretekre, független tanácsatót megkérdezve jobb tájékozódni.

Úgyhogy Debrecen számomra megfelelő lakhatást jelent.

márc. 12. 08:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
68%

Én nem értem a kérdést.

Debrecen és környéke kifejezetten jó közbiztonságú, fejlődő, épülő, egyre erősebb és gazdagabb része az országnak.

Nyilván itt is vannak problémák, de a fejlődés iránya kifejezetten jó!

"Így ha vállalkozást akar valaki indítani, a lakosság nagyságához viszonyítva eléggé csekély az a részarány (ebből a tömegből csak kicsiny rész az) ami meg tudja a termékeket vásárolni!"

Ez elég légbőlkapott megállapításnak látszik. Debrecen még ugyan gazdag város, és igen magas vásárlóerővel bír. Igaz, itt is - mint az országban mindenütt - van egy igen elszegényedett réteg, de ez nem a város, hanem az ország téves gazdasági, pénzügyi valóságának vetülete.

Statisztikailag a debreceni gazdasági teljesítményt számottevően lehúzzák a megyei ill. a régiós adatok.

Ahol az országban a legmagasabbak az ingatlanárak, ott biztos hogy nagyobb a bevándorlás ill. a befektetési kedv.

Mi 3 éve költöztünk a kérdező által fetisizált "nyugatról" Debrecenbe - és ezért nem értem a kérdező aggodalmát: nem jöttünk volna, ha nem érte volna meg "onnan" ide költözni! Nagyon aranyos, nyitott embereket ismertünk itt meg, és egyáltalán nem bántuk meg hogy otthagytuk a "nyugati országrészt".3 hete a szombathelyi barátaink voltak itt 2 napra látogatóban. Az egyetlen égés az volt, hogy nem foglaltunk a kinézett étterembe asztalt, és egy másik étterembe kellett mennünk, mert annyira telt ház volt, és ott is vártunk egy fél órát egy üres asztalra.

Közben Szombathelyen sorra zárnak be a szállodák, éttermek.

Mi debrecenivé lettünk már, és nem igazán érzem azokat a "problémákat" amiket a kérdező felvetett.

márc. 12. 08:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
85%
Bmw és a catl sokat dob majd sztem az iparon. Mondom ezt ellenzékiként. Győr is az audi és beszallitoi miatt olyan Milyen jórészt.
márc. 12. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
33%
3 Debrecen gazdag varos?? 😆😆😆 Max a helyi fideSSnyik foldesurak es sleppjei. A MAGYAR nyugati orszagresz munkebereitol es egyetemi osztondijaitol is meg mindig merdoldekkel le van maradva... az, hogy a NER maffia lakasokat huz fel a kulfoldi hallgatok lehuzasara, attol a lakossav meg nem lesz gazdagabb.
márc. 12. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
23%

Kérdező: " ...kerüld el az északi, a keleti és a déli falvakat Debrecen közül"


Mi bajod Bocskaikerttel, Mikepérccsel, Sámsonkerttel stb. stb.?

Össze-vissza beszélsz hülyeséget!


5- nagy lúzer lehetsz, ha még Debrecenben sem bírsz érvényesülni...

Magadra vess!

márc. 12. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
77%

Vásárlóerő van Debrecenben, egyre több a betelepülő és persze velük együtt a gazdasági migráns is, de ez vásárlóerő növekedést is jelent. Tehát vállalkozást lehet itt nyitni, csak persze kérdés, hogy mennyire zavarod ezzel a helyi fideszmaffia érdekeltségébe tartozó egyéneket, mert ha igen akkor baj lesz. A másik kérdés, hogy mivel akarsz kereskedni, vagy milyen szolgáltatást akarsz nyújtani és persze hol. Ezzel még egy komoly piackutatás után is mellé lehet nyúlni és egy totál hirtelen ötletből is hatalmasat lehet kaszálni, szerencse kérdése is.


Maga Debrecen szerintem kifejezetten biztonságos, nyilván vannak környékek ahol tobzódnak a hajléktalanok és a svéd hordák, de ezenkívül nem mondanám egy veszélyes városnak. A környéke már más kérdés, vannak kifejezetten jól szituált települések a város közelében például Józsa, vagy akár Mikepércs is, bár ott az akksigyár miatt necces lehet a letelepedés. Hajdúsámson is még elmegy. De ahogy távolodunk a várostól és csökkennek az ingatlanárak úgy egyre több a kolompár és egyre neccesebb a környék. Szóval ha a város közelébe maradsz ahol magasak az ingatlanárak, az garantálja azt is, hogy viszonylag kevés kolompárral kell együtt élned és nem lesz gond a közbiztonsággal sem.


A többi állításodban is van persze igazság, a debreceni fizetések tényleg jelentősen elmaradnak a nyugati országrészétől, főleg a budapestitől, és valóban sokan költöznek innen nyugatra Budapestre, vagy egyenesen a hanyatló Nyugat-Európába.

márc. 12. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
41%
Jó itt nekem Mosonmagyaróvár mellett, ennél jobb nem kell, itt van Ausztria és Szlovákia. Inkább felkötném magam de akkor sem költöznék keletre.
márc. 12. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim válasza:
83%
Debrecen jó város ami ott gázosabb rész az a vasútállomás. Amúgy szép város és van munkalehetőség is mondjuk azt nem tudom mennyire könnyű be kerülni. Vannak a környéken is élhető falvak, városok. Én pl Hajdúnánást ismerem. Rokonaim ott laknak meg én is Nyíregy előtt. Az is egyre jobban fejlődik, szépül, az emberek is normálisak és jó a közbiztonság. Amire a kérdező gondol meg amire valószínű az általa olvasott válaszolók gondoltak az ilyen, mint pl: Hajdúhadház meg Téglás amiknek sajnos tényleg nincs jó hírneve. Én Nyíregyházi voltam 22 évig sok mindent hallottam. Vannak azoknak is jobb része, de valóban sok a kisebbség. Nyíregyháza környékén is vannak jobb részek mint pl: Oros, Sóstó, Kőlapos stb. De pl Nyírbogdány vagy Demecser már szintén nem örvend nagy népszerűségnek. Viszont Nyiregyről is inkább Debrecenbe járnak át dolgozni. Nyíregyházán van a lego gyár meg a Hübner meg még egy kettő. A jobb helyekre nehéz bekerülni vagy éves munkatapasztalat kell vagy sok jó helyen dolgozó ismerős.
márc. 12. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
38%
6 Barmifele eloismeret nelkul azt sem tudod, hogy kapcsolodok en szemelyesen Debrecenhez... egybol elkezdel alazva szemelyeskedni es a fideSS propaganda szemuvegen at latod a vilagot. Tipik nyomorek jobber jobbagy vagy! Amit en allitok, az meg objektiv bizonyitek. Pont nektek van valami olyan FB oldalatok, hogy a szamok nem hazudnak, vagy mi a szosz... hasonlitsd mar ossze a mosonmagyarovari bereket a debrecenivel vagy a debreceni egyetem osztondijait a budapesti egyetemekevel... az emberek mentalitasarol nem is beszelve. Az onkritika es az objektivitas ismeretleb fogalom feletek. :'(
márc. 12. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!