Miért sárgul és hullik a cseresznyefánk levele most, júliusban?
Figyelt kérdés
Úgy viselkedik,mintha ősz lenne. Fut rá borostyán,de abból lejjebb vágtunk,mert már elérte a fa ágait. Egyébként árt a borostyán a cseresznyefának,ha ráfut? Évekig semmi baja sem volt,jól megvoltak.Kb. 10 méteres egyébként a cseresznyefa és vastag a törzse is.Tehetek valamit,hogy ne pusztuljon el a fa?2010. júl. 18. 22:36
1/7 anonim 

válasza:

Talán kiszáradt ebben a nagy melegben. Szoktad öntözni körülötte a földet?
2/7 anonim válasza:
Nálunk is ez történt a cseresznyével, de azért, mert a sok eső miatt napokig vízben állt. Hiába ment el a víz, elsárgultak a levelei és lepotyogtak.
3/7 anonim 

válasza:

A levelek nem lyukacsosak? A helyi gazdaboltos falubölcsek szerint valami gomba , adtak rá permetszert, és azóta magához tért.
4/7 anonim 

válasza:

A permetszer nevét is bepötyöghetted volna !
5/7 anonim 

válasza:

Ha jól emlékszem 2004-ben rengeteg cseresznyefa kopaszodott le már nyáron,a szélsőséges időjárás miatt!
Talán most is ez a helyzet!
6/7 anonim 

válasza:

12:47 vagyok:)
fejből nem tudom, este megnézem, de ha nem az a baja mint nekem volt akkor megölöd a fát.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
Nem lyukacsos a levele és nem szoktam külön öntözni,mert nem süti egész nap a Nap,csak délelőtt .Eddig gyönyörű volt.
Igaz,nagy melegben azért kicsit meglocsolom.
2010. júl. 21. 21:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!