Kezdőoldal » Otthon » Kert » Melyiknek milyen íze van a...

Melyiknek milyen íze van a mostanában népszerű bogyósok közül?

Figyelt kérdés

Kóstolta már valaki a nemes fanyarkákat?

A húsos somokat?

A görög galagonyát?

A különböző homoktöviseket?


Szeretném változatossá tenni a gyümölcskínálatot, de mindenhol csak a kommersz, semmitmondó leírásokat találtam, amiket pedig eddig próbáltam, nem voltak meggyőzőek.


A fanyarkák nekem egyszerűen nem ízlenek (rézvörös, kanadai és egy nemes fajtát kóstoltam eddig), kifejezetten kellemetlen, kissé füstös, kesernyés ízük volt. Van olyan, ami tényleg áfonyaszerű és édesebb?


A homoktövis ízét a leírásokból nagyon nehéz elképzelnem, de azt olvastam, hogy a fajták között nagy különbségek lehetnek. Emberi fogyasztásra melyikek lehetnek a legkellemesebbek?


A húsos somjaim nem tudom, mikor fordulnak termőre, de ezeket várom a legjobban, mert a bogyósok közül imádom a(z érett, fagycsípte) kökényt, és az ezüstcseresznyét (elaeagnus), azt remélem, hogy a som is hasonló lesz.


(Kóstoltam már a Viking fekete berkenyét - még aszottan is erősen savanyú volt, és semmi aroma, ill. a mézbogyókat, azok nekem teljesen felejthetőek.

A goji nyersen egy fokkal jobb, mint a bolti aszalvány, de ezt is inkább a madaraknak hagynám meg.)


Nektek milyen tapasztalataitok vannak?


2019. nov. 28. 07:36
 1/3 anonim ***** válasza:
A somot fiatal koromból ismerem (amikor erdei kirándulás során szedtem pár kilót), és még lekvárt is készítettem belőle, finom volt. A jostát ismerem még, némileg hasonlít a fekete ribizlire, de nem egy nagy durranás (a termőképessége meg gyatra).
2019. nov. 28. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

hát ja, ezeknek csak a marketingje jó

a som az még jó



" ezüstcseresznyét (elaeagnus)"

melyik jó? E. multiflora vagy umbellata?


Nekem a E. multiflora van, de még nem termett.


Szerintem a kökény nem jó.


A Crataegus pinnatifida puhára érve nem rossz.

2019. nov. 28. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:

Kökényt jóllakásig tudom enni. :) De nem minden bokor terem finomat és a finomak is csak teljes érésben azok, akkor pont annyi savanykássága marad, ami jól esik nekem egy gyümölcsben. Az aromáját nagyon szeretem. :)


Nálam még csak a sima umbellata kezdett teremni (ültettem Amorosot és Sweet'n'Sourt is belőle, ill. multiflorát is), aminek nincs fajtaneve, a termései nagyon apróak, de annál erősebb az ízélményük. :) Ez már vetekszik a hagyományos gyümölcseinkkel, a szedernél és a ribizlinél is jobban bejött (édesebb is egy picivel náluk).


Köszönöm a válaszaitokat, a somban akkor még reménykedem!

2019. nov. 28. 17:22

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!