Kezdőoldal » Otthon » Kert » Étkezési (nem sütésre) olajat...

Enkidu kérdése:

Étkezési (nem sütésre) olajat milyen növényből lehet sajtolni hazánkban? Elvileg az olajtöknek ez a funkciója? A napraforgó nyilván, azt tudom. Mediterrán olajbogyó fánál van bármi esély rá, hogy itt terem? (Vagy ez nagyon naív elképzelés?)

Figyelt kérdés

2020. jún. 17. 20:08
 1/5 anonim ***** válasza:
Tökmag, dió, mogyoró, mák. Én ezeket ismerem az olíván kívül amiket Magyarországon sajtolnak. Sőt mindegyikből van is itthon 3-5 decis üveggel. Igaz horror árban vannak, de megéri mert nagyon finom. Főleg a mogyoró és a tökmagolaj, salátákra elsőosztályú. De a dió és a mák olaj is nagyon finom.
2020. jún. 17. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A repcét ne felejtsétek ki, fontos olaj alapanyag.
2020. jún. 17. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
77%
Az olíva nem terem meg itthon...
2020. jún. 17. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Összefoglaló mű


[link]

2020. jún. 17. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Az olíva kb. -10 fokon elfagy, tehát szabadban nem tud áttelelni.
2020. jún. 19. 05:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!