Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kerti tó felszámolása? Szippan...

Kerti tó felszámolása? Szippantós elviszi a vizet?

Figyelt kérdés

Vettünk egy hazat, van benne egy kerti tó, amit nem szeretnénk megtartani (nem is tetszik, de kisgyerek es kutya biztonsága miatt biztonsagosabb is nélküle).

A benne lévő víztől hogyan tudnék megszabadulni? Nem akarom a kert többi részére szétlocsolni, mert csúnya is, plusz közel vannak a szomszédok, nem akarok senkit elaztatni.

Szippantós kocsit lehet ehhez hívni? A ház mögött van, úgyhogy az utcán tud csak megállni, nem tudom, milyen messziről lehetséges a szippantás, de a hazat meg kellene kerülni hozza a csovel.

2024. febr. 1. 10:18
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
78%
Házba be van kötve a csatorna?
2024. febr. 1. 10:24
 2/17 A kérdező kommentje:

Van csatorna. Azt hittem, abba tilos leengedni ilyet.

Mondjuk valami szivattyút ahhoz is szereznem kellene

2024. febr. 1. 10:29
 3/17 anonim ***** válasza:
78%
Buvárszivattyu, slag mehet a víz.
2024. febr. 1. 10:31
 4/17 anonim ***** válasza:
69%
Ha kertbe engeded abból sem lesz probléma de mehet nyugodtan a szennyvíz csatornába is.Sima búvár szivattyú a megoldás.
2024. febr. 1. 10:31
 5/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2024. febr. 1. 10:32
 6/17 anonim ***** válasza:
Hány m3 lehet?
2024. febr. 1. 10:32
 7/17 nemaRendőrség ***** válasza:
0%

Egy slag és a tüdőd is elegendő, a többit intézi a fizika. (Benzinlopásos megoldás)

Nem lehet átalakítani, hogy szép legyen? Se a gyerek, se a kutya nem fog beleesni

2024. febr. 1. 10:33
 8/17 anonim ***** válasza:
82%

Csatornába nem teheted bele hivatalosan, hisz oda az kerülhet amit a vezetékes vízből vételezel, hisz az alapján fizeted a díjat rá.

Persze ha szépen beleengedgeted egy slaggal, akkor senki nem fogha észrevenni és senkit nem fog zavarni.

2024. febr. 1. 10:59
 9/17 anonim ***** válasza:
77%

"nem akarok senkit elaztatni."

Hány hektáros tóról van szó? :D

8-10 köbméter víztől nem fog senki elázni.

Miből van az alja? Csákánnyal lyukasszátok ki pár helyen és szépen elszivárog.

2024. febr. 1. 11:05
 10/17 anonim ***** válasza:
12%
A vízszámla nagy része általában a csatornadíj… hyakorlatilag drágább a csatornadíj, mint a víz… ha lebuksz, hogy egy medencénnyi vízet szivattyúzol bele a csatornába, mert pl túlterheled a rendszert és tőled lefele valakinél meg feltör a szar, akkor nem fognak megdícsérni.. engedd ki nyugodtan a kertbe, el fog tűnni magától, szerinted az esővíz hová tűnik?
2024. febr. 1. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Ez hogy jött ki??? általány-ok vagyunk MWM-nél, jelenleg 295m3 van felszámolva nyári hónapokra/vagy inkább minden hónapra..., előző elszámolási...

Mit lehet tenni ez ügyben?? mert kur.... nem fogok fizetni 103000 ezres általány csekket minden gec... hónapban.

Megfordult már a fejetekben, hogy legjobb lenne felszámolni mindent (lakást / házat), venni egy furgont, átalakítani lakóautóvá, kimenni vmi...

Se rezsi, se nyomasztó hírek, se kötöttség. Persze később valamiből kell pénzt csinálni, de egy felszámolt ház / lakás árából, azért jópár évig ki lehet húzni, és az alatt át lehet gondolni mi is lenne a legjobb módja a megélhetésnek

Légy kolónia felszámolása hogyan lehetséges?

Kültéri lépcsőnk aljában van egy ráccsal ellátott szikkasztó. Ennek alja sima föld gödör és általában nedves. A rácson keresztül szinte mindig több tucatnyi légy kering. Próbáltam "normál" permetezőszerrel hatni rájuk, eredménytelenül! Hogyan lehet megszüntetni a légytanyát?

A lakáson belül manapság szokás felszámolni a küszöböket, és burkolatváltót tenni helyettük?

Ezt szoktam olvasni, hogy a küszöb helyett manapság burkolatváltót tesznek, mert esztétikusabb. Ahol nincs ajtó, ez érthető, de ahol ajtó van a lakáson belül, ott is burkolatváltót tesznek küszöb helyett az ajtó alá? Nem probléma így, hogy még annyi hangszigetelése...

Akinek van veteményese, már most felszámolja, vagy még vár vele?

Mivel jövő hétre melegedő időt mond az előrejelzés, viszont az éjszakák nagyon hidegek lesznek, bizonytalan vagyok, mit tegyek. Nálunk még elég sok éretlen, vagy félig érett termés van (paradicsom, uborka, paprika). Szerintetek érdemes várni, hátha beérik?

Felszámolás alatt lévő cég eladhatja az ingatlanát?

Egy kisebb ingatlant akartam vásárolni magánszemélytől. Megnéztem a tulajdoni lapot. Azon azt láttam, hogy a jelenlegi tulajdonos 3 hónapja vette az ingatlant egy olyan Kft-től, amelyik ellen felszámolási eljárás van folyamatban már néhány éve. Cégbírósági...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!