Kihajtott a nárcisz de nagyon árnyékos helyen van , felszedtem a hagymákat átültettem , megfog maradni?

Garantáltan megmaradnak a hagymák, a nárciszt nem egyszerű kiirtani még direkt se.
Hogy jövőre lesz-e virágzás, az már kétesélyes, mert csak elszaggattad a gyökereket, azok akár fél méter hosszúak is voltak gyári állapotban. Így nem biztos, hogy a levelek eléggé fel tudják hizlalni a hagymát a virágzáshoz. De hátha. Ha most jó helyre kerültek, ahol tápanyag és víz is kellően jut nekik, akkor legkésőbb két év múlva virágozni fognak.

2
Megint egy ember, aki hiányzott biológiáról ötödikben... :)
A hagyma anyagát a levelek állítják elő. Ezt a folyamatot úgy hívják, hogy fotoszintézis. Ha levágod a leveleket, akkor nem lesz, ami szárazanyagot gyártson...
Virágozni csak a nagy hagymák képesek. A hagyma akkor lesz nagy, ha sok a levél és a gyökér, valamint sok a tápanyag és a víz.

Szupi. De idén esélytelen gondolom már a virág?
A teljes gyökerét kiszedtem elvileg. Nagyon sok fehér gyökere volt. Amit véletlen elkaszált az ásó kidobtam.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!