Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kihajtott a nárcisz de nagyon...

Kihajtott a nárcisz de nagyon árnyékos helyen van , felszedtem a hagymákat átültettem , megfog maradni?

Figyelt kérdés
Új házat vettünk és betonozás helyérőp menttetem ki őket , hogy megláttam elkezdett hajtani. Mivel nagyon árnyékos helyen volt csak a levelei bújtak elő. Óvatosan kiszedtem bő földel, átültettem. Van es³ly hogy túléljék?
márc. 22. 17:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
52%
Hagymás virág megmarad.
márc. 22. 17:55
 2/13 A kérdező kommentje:
De gondolom akkor idén virágot nem fog már hozni. Levágjam a leveleit?
márc. 22. 17:57
 3/13 anonim ***** válasza:
80%

Garantáltan megmaradnak a hagymák, a nárciszt nem egyszerű kiirtani még direkt se.

Hogy jövőre lesz-e virágzás, az már kétesélyes, mert csak elszaggattad a gyökereket, azok akár fél méter hosszúak is voltak gyári állapotban. Így nem biztos, hogy a levelek eléggé fel tudják hizlalni a hagymát a virágzáshoz. De hátha. Ha most jó helyre kerültek, ahol tápanyag és víz is kellően jut nekik, akkor legkésőbb két év múlva virágozni fognak.

márc. 22. 18:00
 4/13 anonim ***** válasza:
86%

2

Megint egy ember, aki hiányzott biológiáról ötödikben... :)

A hagyma anyagát a levelek állítják elő. Ezt a folyamatot úgy hívják, hogy fotoszintézis. Ha levágod a leveleket, akkor nem lesz, ami szárazanyagot gyártson...

Virágozni csak a nagy hagymák képesek. A hagyma akkor lesz nagy, ha sok a levél és a gyökér, valamint sok a tápanyag és a víz.

márc. 22. 18:04
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
A leveleit akkor kell eltávolitani ha már leakarnak száradni.
márc. 22. 18:19
 6/13 anonim ***** válasza:
Megmarad, nálunk gépi földmunka után is kihajtott, pompázik.
márc. 22. 18:50
 7/13 A kérdező kommentje:

Szupi. De idén esélytelen gondolom már a virág?

A teljes gyökerét kiszedtem elvileg. Nagyon sok fehér gyökere volt. Amit véletlen elkaszált az ásó kidobtam.

márc. 22. 20:01
 8/13 anonim ***** válasza:
Nálam még csak bimbózik, szerintem simán fog virágozni. Ha sikerül úgy átültetni, hogy a gyökér ne sérüljön, szerintem virágozni fog.
márc. 22. 23:45
 9/13 anonim ***** válasza:
Kb. a régi kis fehér (piros szegélyű tölcsérrel) az, ami idáig esetleg még nem hozott bimbót. Az összes többi már vagy kivirágzott, vagy legalább előhozta a bimbóját. Szóval ha nem fehéred van, akkor már esélytelen. Tavaly nem tudott kellően megnőni a hagyma.
márc. 23. 06:40
 10/13 anonim ***** válasza:
Nálam ma jelent meg az első virág a 40 méteres sárga nárcisz soromon.
márc. 23. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!