Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mennyi munka beásni a vakondhá...

Mennyi munka beásni a vakondhálót?

Figyelt kérdés
Úgy 300m2 kert van amit füvesíteni akarok, mondjuk arasznyira kéne beásni a hálót, van motoros kapám amivel át tudom forgatni, de utána ki kell lapátolni, lefektetni, visszatemetni, nagyjából elegyengetni. A vetést meg hasonlót ne számoljuk. Eddig egy dekát nem ástam még soha, kerti munkákban semmi tapasztalatom. Vajon hány órába lesz nekem ez a munka, vagy hány nap ha napi 2-3 órát bírom csinálni? 45f
2025. ápr. 8. 22:57
 1/8 anonim ***** válasza:

Vagy hívsz egy mini gépest és 2-3 óra alatt megcsinálja neked.

Ezután szólsz a helyi tarkatorosnak és kb 15 perc alatt boronával kiegyenesíti. 5x5 betonhálót, vagy raklapot fejjel lefelé lesúlyozva végig húzkod még pár körben, és tükör sima felületet kapsz. Max 1 órát lesz nálad.

És vetheted a füvet.

2025. ápr. 9. 06:39
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen, köszi, vannak vagy-ok, ez az egyik lehetőség. Annyi nehezség van, hogy ez nem egy szabadon álló placc hanem meglévő ház meglévő kertje, fákkal, bokrokkal, emiatt szerintem géppel se egyszerű, nagyobb traktor meg kb biztos hogy nem tud forgolódni benne.
2025. ápr. 9. 09:11
 3/8 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Az ilyen gépek alkalmasak szűk helyeken lévő munkavégzésre is.

2025. ápr. 9. 10:07
 4/8 anonim ***** válasza:

Szerintem 30 m2-t meg lehet csinálni egy nekifutásra, ha jó a derekad. Meg ha nem esik.

Mivel már ideje lenne a fűvetésnek, szerintem jobb lenne keríteni egy profi céget, akik megcsinálják. Mert ha te csinálod, akkor már nem biztos, hogy nem csúszol ki az időből, és akkor szép ritkás gyeped lesz.

2025. ápr. 9. 19:41
 5/8 anonim ***** válasza:
20-30 köbméter föld...Ásni,belapátolni,elhordani,visszahordani...Csakis hívnák egy Bobcat-et.Irdatlan munka,.Egy jó gépesnek 1-2 óra.
2025. ápr. 11. 17:13
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom mennyire van beültetve akadályokkal,ésetleg csak azt a részt kézzel.(5)
2025. ápr. 11. 17:15
 7/8 A kérdező kommentje:
Na jó, hát akkor ezek szerint elég nagy meló, köszi a válaszokat. A gépek mellett egy másik alternatíva amin gondolkodom, hogy most amíg ideje van, megkapálom, bevetem, megvárom míg megerősödik kicsit, aztán majd lassacskán, 1m-es csíkonként ami másfél m3, kiemelem mint a gyeptéglát, alá a háló, aztán vissza a csíkot. Így én csinálom a saját kertem, nem szakadok bele, és lesz hamar fű, őszre meg kész lesz a hálózás is. Aztán ha ronda lesz tőle vagy kipusztul, akkor max újravetés.
2025. ápr. 12. 00:58
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem fog menni. Felesleges munka. Gyeptéglaként kiemelni akkor tudod, ha már van vagy két éves legalább a gyep, és elég sűrű a gyökérzete, valamint van géped a gyeptégla felvágásához. Idén nyáron, kézi eszközökkel csak kipusztítani tudod, kis darabokban jön fel, aztán a többség kiszárad, meg olyan lesz a felszín, mint a friss ásás, amit nem munkáltak el.

Ha nincs pénzed vállalkozóra, akkor a nyár folyamán rakd le a vakondhálót, legalább ki tudod gyomirtózni a kihajtó évelő gyomokat. Szeptemberben sekélyen felrotázod (hogy ne szedd fel a vakondhálót), és veted a füvet. De így is akkora munka, hogy annyit nem ér a vakondháló.

2025. ápr. 12. 06:20

Kapcsolódó kérdések:

Benzinmotoros fűksszábó miylet érdemes venni?

Nyílván a Husqvarna az a legjobb de azzal együtt a legdrágább is. Csak benzinmotoros fűkaszát akarok venni, mert aksisban nem bízok annyira a kábeleset meg véletlen elvágom. Husqvarnát akarnék venni fűnyíróból csak az drága és még a kasza is annyi lenne ezért...

Ez mennyire érné meg?

A Husqvarn lc 140sp mennyire éri meg otthoni használatra? Saját tapasztalatok ha vannak ↓

Mikor legyen az utolsó fűnyírás? Nől még a fű idén?

Még egyszer le kell nyírnom, de nem akarom megszívni hogy újra megnőjön. Szerintetek fog még nőni, vagy már átálltak téli üzemmódra a növények? Mondjuk ahogy a fákat elnézem azok még tök zöldek, úgyhogy biztos meg vannak keveredve szegények...

Kinek van ideje kertre, mert munka után az átlag dögként beesik az ágyba?

Nem még nyírogassak füvet a tűző napon... pedig most az van.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!