Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ez drága ajánlatnak számít,...

Ez drága ajánlatnak számít, magas fű nyírására?

Figyelt kérdés

Egy kb. 800 négyzetméteres kertrészt sajnos elhanyagoltam családi problémák miatt, kb egy méteresre nőtt a fű/gaz.

Ma volt kint egy cég felmérni a területet, és 85.000 forintos ajánlatot tettek. Ez átlagosnak számít? Nekem kicsit soknak tűnik, de nem vagyok jártas abban, hogy milyen árakon dolgoznak mostanában a kertrendezők, fűnyírók.

tegnap 14:46
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Kisebb fű esetében már 25-30 Ft/m2-ért is lehet találni embert, de ilyen nagy fű esetén is megállítja az 50 Ft. És még az is csak 40 E.

Nyilván a cég adózik is belőle, meg a munkát valójában elvégző alkalmazottnak is fizetnek vagy 15-20 E-t, szóval az lényegesen drágább.

Motoros kaszánál nem számít, ha lejtős a terület, csak a fák kerülgetése, meg a kerítés (ha van). De egy komoly, erős géppel (még akár piacossal is) egy délelőtt alatt megvan.

A kocsma nem rossz ötlet. (A polgármesteri hivatalban nem biztos, hogy támogatják a számla nélküli munkavégzést.)

tegnap 17:18
 12/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm, majd akkor megkérdezem a pultost a kocsmában.

Ez a cég azt mondta, hogy ketten csinálnák, kisebb traktorral, mert kaszával túlságosan sok idő lenne.

tegnap 17:34
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Valóban sok, 50 ft/m2 a reális ár méteres fűnél. Traktorral még olcsóbb, megvan 15 perc alatt.
tegnap 18:41
 14/19 A kérdező kommentje:
Update: a második fazon 40.000-ret mondott úgy, hogy hárman fogják fűkaszákkal levágni! Elfogadtam azt az ajánlatot, köszönöm a válaszát mindenkinek!
tegnap 19:42
 15/19 anonim ***** válasza:

Arra kíváncsi vagyok hogy hárman megcsinálják 40 ezerért.

Csak a benzin, az olaj még a damil legalább 10000 Ft.

tegnap 22:00
 16/19 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom ezt mondta. Gondolom, mivel számlát akkor nem adnak, nem kell elszámolniuk, ezért a 40
ma 06:26
 17/19 anonim ***** válasza:

15

3 ember profi gépekkel másfél óra alatt végez.

Elfogy mondjuk 4-5 liter benzin, meg 10 m damil. Ez azért nincs 10 E.

ma 07:47
 18/19 anonim ***** válasza:

17.

Három ember profi gépekkel.

Itt a lényeg.

Három profi gép közel 1 millió.

Javíttatás, autó, üzemanyag, stb.

Szerinted 40 ezerért kimegy 3 ember?

Kb rámegy a napjuk, egy ember minimum kap 20-25 ezret.

ma 11:13
 19/19 anonim ***** válasza:

Másfél óráért 20-25 E-t? Az ilyen fűvágós alkalmazottak jó, ha 10-12 órára kapnak ennyit. Gyakorlott építőipari szakmunkások szoktak 8 órára 25-öt kapni, akik önállóan tudnak dolgozni.

Innen mennek tovább a többi helyre. A 3 ember bére együtt 15.

Üzemanyag 4000 max. Valószínűleg nem az ország másik végéről mennek, hanem mondjuk 15 perc távolságból. Az még 2 E. Minden költség, a gépek árával vonatkozó részletével együtt, kijön 10, esetleg 12 E-ből.

A profi gépek árát nem mindenki akarja egy hét alatt behozni. Elég, ha egy hónap alatt bejön.

ma 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!