Idén magról kelt szőlő mikor fog először termész hozni?
Igazából kíváncsi vagyok, milyen fajta lesz... Sokféle csemegeszőlő magja került a komposztra, de nem csemege is..
Ha finom, megtartanàm. Vajon hànyévet kell vàrnom, hogy kiderüljön?
Jelenleg 1 szálból áll...,váz úgy 70-80 cm.

válasza:70-80 cm? Az garantáltan nem idén kelt ki, hanem tavaly. Első évben a 20 cm-t nemigen szokta meghaladni.
Ha 70-80 cm, akkor elképzelhető, hogy jövőre lesz termés. Két év múlva garantáltan, ha jó helye van, és hozzáértő módon gondozod.

válasza:Valóban ilyen hosszú,
A levelei ugyan nem túl nagyok, illetve a vessző is még csak vékonyka.
És valóban idén kelt. Full felásott talajba ültettem tavasszal epret. Ásás előtt széthúutam a komposztot és félkomposztot....
A beültetett epret pedig öntözzem egész nyáron. Közte bújt elő a szőlő, S lett egyre hosszabb az egy szem vessző.

válasza:Hát, az tény, hogy még soha nem öntöztem rendszeresen a magról kelt szőlőt. Viszont rengeteget láttam már, és a legtöbb tényleg nem érte el az első évben a 20 centit se.
Mindegy, valószínűleg 2 év múlva teremni fog (ha nem ülteted át, és továbbra is öntözöd), de elég kicsi az esélye, hogy igazán jó fajta legyen. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom. Úgyhogy nincs is jelenleg olyanom, ami az eredetit teremné, csak olyanom, amit átoltottam "rendes" fajtára.
Biztos is az öntözés miatt nőtt akkor... Persze csupán az öntözés nem fogja termőre bírni. :))
Viszonylag egész jó helyen van, ha ott hagyom. Hát akkor lehet hagyom. A kíváncsiság.
.
Mindössze az aggaszt, ha mégsem fog tetszeni pár év múlva, akkor addigra mekkora gyökeret ereszt... Ki tudom majd még akkor ásni, vagy akkor már a kiirthatatlan kategória les;

válasza:

válasza:A taracknak se a gyökere hajt ki, hanem a föld alatti szára. A szőlőnek se hajt ki a gyökere.
A szőlőoltvány-készítők éppen ezért kivágják a vadalany összes rügyét (alvókat is), így csak gyökerek fognak belőle fejlődni, hajtások nem. Ez az oka, hogy az ültetvényekben nem kell a föld alól előtörő millió hajtást irtani. Mert hogy nincsenek ilyen hajtások, mivel a gyökerek nem képesek kihajtani. (Vagyis, néha előfordulnak, de ez csak az otványkészítők rosszul végzett munkája miatt esik meg.)
Na ezt emésztgetnem kell! :)
Kôszi, hogy fáradoutál a felhomályosításomért!
Kapcsolódó kérdések:
Elkészítés:A szőlőt szemezzük le és folyó víz alatt alaposan mossuk meg.A tiszta szőlőt töltsük makulátlanul tiszta befőttesüvegekbe, szórjuk rá a cukrot, majd öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi.A betöltött üvegeket helyezzük ruhával vagy újságpapírral kibélelt...
Szőlővel is voltam így. És emellett nyilván nem jó érzés, hogy ezt a büdös permetes gyümölcsöt eszem meg. Vissza nem vihetem. Vásárláskor nem éreztem. Kidobjam? Máskor is belefuthatok. Kezemet hiába mostam már meg, még mindig átüt a szappanszagon mosogatószer...
: az Almdudlert 1957-ben készítette el először Erwin Klein. Az Almdudler Ausztria kedvelt szénsavas itala, melyet vízből, cukorból, szőlő- és almaléből, es harminckét különböző alpesi gyógynövényből állítanak elő.
Iszonyatosan parázok, hogy vesemedence gyulladás lesz vagy meddő leszek ha nem kezelem. Valaki túlélte már ezzel a tünettel kezelés nélkűl ? Csoró vagyok nem tudom megvenni az antibiotikumot. A mesterutcai nőgyógyászati kivizsgálás mennyibe kerűl ha nem érvényes a...
Még most inna ilyet először.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!