Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Kályha és sparhelt: rozsdament...

Kályha és sparhelt: rozsdamentes fémből vannak?

Figyelt kérdés

2023. jan. 30. 12:58
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
86%
Tehát a tetanusztól rettegsz, ami 60 fokon elpusztul. Részemről a kérdést lezártam.
2023. jan. 30. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/30 A kérdező kommentje:

"sparheltnél közvetlenül sehol nem érintkezik az élelmiszer a rozsdával"


Dehogynem. Senki nem tudja elkerülni azt, h időnként ne fusson ki a kaja, rá a vasfelületre, a tűzhelyre. Olykor a lábasfedő is ugrál, a gőz hatására, méris nyitott az edény.


Nem véletlen írom ki a kérdést. Tessék végigolvasni a


13:49-es cikk idézetemet!


Hozzáteszem, a cikk szerint (amely nem tudom, mennyire fedi vajo na valóságot a tetanuszról) állati ürülék + rizsda kombó iszonyatosan veszélyes.


Olykor sparelten, kandalón főzük, néha nagyon rossz állapotba kerültem ettől.

Netán az egerek széklete miatt? Észleltem már olyat, hogy az egér felmászott a kályha/kandalló teteéjére, körbenézett, majd visszarohant. (Az egerekről nem részletezem most tapasztalataimat, irtó ügyesek, hiába bármi védekezés, a sparhelt, kályha, kandalló háta redőzött fém, vagy samott tégla, bármi redőzöttön felrohan a háziegér, fel a tetejére!)


A háziegerek nálam szétrágták a fa ajtó alját, már el kellett kezdenem védekezni sarokvasakkal, egyéb fém tárgyakkal, mert azt képtelenek az egerek rágni. Mostanában nem tudtak bejönni.

2023. jan. 30. 14:02
 13/30 A kérdező kommentje:

Kicsit más téma: az acél.


Az alábbi cikken nem igazodok ki: milyen rozsdamentes acélról írnak, hogy biztonságos az ilyen edély, ha egyszer pont előtte ír a cikk arról, hogy a nikkel veszélyes? Nikkelmentesek az acéledények? Akkor mitől rozsdamentesek? Krómozottak? A króm nem káros a szervezetre?


[link]


"A réz kioldódását megakadályozza, ha az edényt valamilyen fémmel, például öntöttvassal vonják be. Régen rézedényeket nikkellel is borítottak, ilyen edényt azonban ma már nem ajánlott használni, a nikkel és vegyületei ugyanis rákkeltőek, valamint irritálhatják a bőrt és a légutakat.


Rozsdamentes acéledények - kockázat nélkül:

Számos előnyük van: hosszú élettartamúak, nem karcolódnak, nem korrolálódnak, könnyen tisztíthatóak, és ismert egészségügyi kockázatuk sincs. A rozsdamentes acéllal borított rézedények különösen egyenletes hőeloszlást biztosítanak"

2023. jan. 30. 14:12
 14/30 A kérdező kommentje:
A kifutott kaja a főzés során párolog, fel a lábosfedő aljára. Fizika, kedves kötözködő.
2023. jan. 30. 15:00
 15/30 mindentudó99 ***** válasza:
30%
Kérdező ilyen eszmefuttatással bármire rábizonyítható hogy méreg vagy mérgezö. A víz is mérgező ha együltő helyedben megiszol 10-15 litert. Mégse hallani hogy hullana a nép tőle. Mert ki az az állat aki ennyit megiszik? A màsik ha ennyire tartasz valamitől ne használd. Vegyél kerámia főzőlapot és főzz agyag edényekben.
2023. jan. 30. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/30 A kérdező kommentje:

Egyfelől cikket idéztem, munkavédelmiset. Nem én írtam, tehát az pl nem az én eszmefuttatásom.

Másfelől szeretném kideríteni, a kandalló/kályha tetején főzve miért voltam rosszul egyik alkalommal. Természetesen amint észleltem, hogy a (később kihűlt) kályha tetején egér mászkál -mint már említettem-, elvettem onnan a lezárt kajás üveget, továbbá letakartam a kályha tetejét, hogy ha mégis valami megint felvonzza az egeret, azon mászkáljon.


(Mint utaltam rá, a kályha bordázott falán ügyesen felmásznak az egerek -függőlegesen, a szemem láttára!-, és az egerek szétrágták a fa ajtóm alját, amit azóta fémmel pótoltam, lévén azon szöktek be a házba.)


Valami méreg csak okozott súlyos hasmenést nekem anno, hiába takarítottam le a kályha tetejét előzőleg, amin főztem. Kideríteni már csak szabad, nem? Az idézett cikk szerint pl a rozsda + egérürülék kombó életveszélyes.

2023. jan. 30. 15:39
 17/30 anonim ***** válasza:
79%

Akkor te már rég halott lennél! És az emberiség kihalt volna.

Ha az eszmefuttatásod valós.

Javaslom, hogy ne a kályha tetejéről nyalogasd a kaját, hanem próbálj tányérból enni, és betartani az alap higiéniát.

De egyébként ha hiszed, ha nem, számos veszélyes baktérium, gomba, írus, mikróbák találhatóak benned és a bőrödön is.

És azt keresd meg inkább, hogy az általad említett betegségben, hányan haltak bele ......aztán írd ide a veszéjességi statisztikát is

2023. jan. 30. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/30 A kérdező kommentje:
A kifutott kaja, a főzés során párolog, fel a lábosfedő aljára. Fizika, kedves kötözködő.
2023. jan. 30. 16:06
 19/30 anonim ***** válasza:
72%
A baktérium párolog, vagy a rozsda? Fizika!!!! Vagy a kaja oldja a vasat? Fizika!!!
2023. jan. 30. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/30 anonim ***** válasza:

A lényeg a lényeg,amik nem lemezből vannak,azok öntött vasból vannak.

Pl,a platnik.Ezek tudnak rozsdásodni is .

2023. jan. 30. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!