Milyen irodai széket ajánlanátok otthonra számítógép elé munkavégzéshez, ha sokat kell ülnöm?
Munkámból adódóan sajnos muszáj gép előtt ülnöm, még a tananyagom is online, amiből készülök mellette. Némi mozgással, sporttal igyekszem kompenzálni, de úgy érzem ez sajnos kevés, valami jobb székre lenne szükségem.
Jelenleg egy pár évvel ezelőtt Praktikerben vásárolt hintamechanikás főnöki bőrfotelem van, de hosszú távon szerintem nem kényelmes, megfájdul benne a derekam, hátam, ráadásul a bőr nyáron nagyon nem nyerő!
Ötleteket, tanácsokat, esetleg konkrét típusjavaslatokat is szívesen fogadnék. 2db-ot szeretnénk venni, és ha lehet, 30ezer/db lenne a limit, bár attól félek ez kevés lesz.
Én egész nap ülök a munkámból adódóan, és pontosan ezen a széken:
Az auchanban vettem, olcsó volt, de van olyan jó, mint a munkahelyi nagyon drága székem. Elég stabilan tart. Viszont vettem bele egy ilyet is: [link]
Ami szerintem nagyon fontos a deréknak. Régen nagyon derékfájós voltam, gerincsérvem is volt, de teljesen megszűnt, ezért merem mondani, hogy ez így bevállt évek óta.
Szerintem ennek alacsony a háttámlája, de biztos hogy alacsonyabb, mint a mostanimnak, pedig ezt sem találom elég magasnak.
Nem ehhez hasonló székre lenne nekem szükségem?
Szinte mindegy, mit veszel, lényeg, hogy a te magasságodhoz menjen, azaz ha ülsz benne, 90 fokot zárjon sorban a lábszárad, combod, törzsed és karod az asztalon is, és leérjen a talpad (tehát az asztal is számít).
Ha nagyon sokat ülsz, előbb-utóbb mindenben fájni fog a hátad, a speckó, instabil, mozgásra késztető székek pedig nagyon drágák, ezért tényleg jó ötlet a fittball labda, vagy annak lapos, székbe tehető változata, a dinamikus ülőlabda.
Talán ez lenne az igazi, de jó drága :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!