Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerintetek van esély rá,...

Szerintetek van esély rá, hogy maximum 1-2 éven belül összeomoljon a világ? Elsősorban társadalmi, nem természeti értelemben, a jelenlegi helyzetet tekintve.

Figyelt kérdés
Ti mit tennétek ilyen esetben? Vagy egyáltalán hogy nézheti ki az akkori állapot, amire fel kéne készülni?Szerintetek az atomfegyverek bevetésére sor kerülhet, egy esetleges háború során? Vagy van annyi esze a nagyhatalmaknak, hogy nem pusztítják el így a földet?
2015. szept. 17. 09:59
 1/7 anonim ***** válasza:
56%

1-2 éven belül nem, de 40-50 éven belül igen nagy az esélye. És nem csak szerintem.

Egyébként a képlet igen egyszerű: energiafelhasználásunk exponenciálisan nő, ami azt jelenti, hogy 2050-ra ha az egész Földet lefednénk 100%-os hatékonyságú napelemmel se lenne elég. A hidegfúziós erőmű se megoldás már.

Ehhez képest politikailag, kultúrálisan egy olyan válságba kerültünk, hogy a technológia és a társadalom fejlettsége már ma messze meghaladta a kultúrális, illetve politikai szintünket. Igazából előállt egy olyan társadalom ahol szinte SEMMI szükség nincs a központosított hatalomra: lásd internet, Über, Bitcoin és még napestig sorolhatnám, ez a rengeteg új vívmány aminek a régimódi vaskalapos politika próbál határt szabni, nyilván mivel a tőkések csak a központosított pénzrendszerből tudják kiszipolyozni a kis milliárdjaikat. Egy elosztott, autonóm társadalom, a az amerikai milliárdosok végét is jelentené.


Véleményem szerint nem arról lesz szó, hogy elpusztul a bolygó, nyilván háborúk lesznek (Amerikának ill. az ottani mentalitásnak hála ez elkerülhetetlen), de inkább paradigmaváltásra kell gondolni.

2050-re úgy fogunk visszatekinteni a mostani időre, minta most a középkorra, vagy az ókorra, lényeg h egyszerűen demográfiailag, szociálisan ill. gazdaságilag egy új világrend alakul ki - ennek első jelei már manapság is megmutatkoznak.

2015. szept. 17. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Egy száz évvel ezelőtt már háború alakult volna az ukrán válság következtében, mára azonban már egy annyira globalizált világban élünk, hogy hiába van két teljesen más érdekeket és eszméket szolágló világhatalom, ha teljes mértékben egymástól függnek gazdasági téren.

Nem mellesleg hiába van benne a jelenlegi közhangulatban egy esetleges háború kitörésének lehetősége, én a személyes véleményem alapján nem látok rá esélyt. Minden kontinensnek meg van a maga baja. Európának a migránsválság, Ázsia most a gazdaságát fejleszti, a Közel-Keleti helyzetet nem kell bemutassam, Afrikában ötven éve ugyan az a forgatókönyv váltakozik, az Egyesült Államokban pedig most lesznek a választások, így Amerika egy ideig nem igen fog erődemonstrálásba fogni, talán csak a választásokat követően. Így szerintem ha lesz is egy globális társadalmi összeomlás, az nem egy két-éven belül.

(szerintem)

2015. szept. 17. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
45%

Nincs!


Az 1-es válaszoló meg kergesse inkább az irányítókat...

2015. szept. 17. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 Duenna ***** válasza:
16%
Igen nagy esély van arra, hogy Európa társadalma összeomlik 10 éven belül!
2015. szept. 17. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
45%
1-2 éven belül még nem reális, de 10-20 éven belül simán, 30 évet pedig el sem tudok képzelni, hogy még ki tudna tartani. Viszont ezt nem úgy kell elképzelni, hogy egyik reggel arra ébredünk, hogy "eljött a világvége", ez az összeomlás egy hosszú folyamat, amiben már jócskán benne vagyunk. 15 éve a politikusok és a tudósok még fejlődésről beszéltek, 5 éve fenntartható fejlődésről, ma már csak fenntarthatóságról. Valószínűleg 5 év múlva elkerülhetőségről, 10 év múlva elodázhatóságról, 15 múlva pedig menthetőségről fognak beszélni.
2015. szept. 17. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
2000 éve is ezt mondták, mégis itt vagyunk…
dec. 17. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Azért érdekes visszanézni a válaszokat 2022 végéről! Hogy mennyire nem jöttek be!

nem jött el, és nem is haladunk az 1-es által vizionált decentralizált államok felé, a kriptovaluták továbbra sem vették át az igazi pénzek helyét, épp most 2022 végén élik történelmük egyik legnagyobb válságát például.


A 2-es szépen felmondta azt, amit mind gondoltunk még idén januárban is!!!...ja csak aztán Putyinnak elgurult a gyógyszere.


4-es! Hát ez nem jött be, jó oké, még van két és fél éved, de nyomokban sem látszik az összeomlás társadalmi szinten.


Az 5-ös ennél nagyobb időtartományt hagyott meg, de gyanítom ő is csak a szokásos pesszimizmust hangoztatta.

dec. 17. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!