A nők miért vannak ilyen téren előnyösebb helyzetben, mint a férfiak?
Hol itt az egyenlőség?
A nők tovább élnek átlagban, mint a férfiak, ennek ellenére korábban mehetnek nyugdíjba.
A rendőrségnél és katonaságnál könnyített felvételijük van, ráadásul ahol a nőknek is kötelező a katonáskodás, ott is kevesebb időt kell eltölteniük a seregben, mint a fiúknak/férfiaknak.
De miért? Nem igazságtalanság ez?
"A szülési szabadság 24 egybefüggő hetet (azaz 168 napot) jelent, melyről a Munka Törvénykönyve rendelkezik."
"
Amennyiben a szülést megelőző két évben rendelkezik 365 biztosított nappal (azaz minimum ennyit dolgozott), a szülési szabadság teljes időtartamára ellátás illeti meg az anyukát, melynek összege a havi jövedelme napi átlagának a 70%-a - ez a terhességi-gyermekágyi segély" pedig van ilyen törvény csak olvass utána.
#7 az agglegények igen, ahogy minden szingli. De én arról beszélek, hogy ha egy férfi és nő együtt él házasságban akkor a férfi dolgozik, a nő pedig dolgozik+háztartást vezet. Azt meg ne mond má h ez nincs így.
Elmegy szülni? Ezt úgy mondod mintha munka helyett nyaralni menne korfura. Próbálnál meg te elmenni szülni.
"de a nő ugyanannyit akar keresni annak ellenére hogy mikor menstruál használhatatlan"
Ez a nap mondása😃
Ha én már nem menstruálok, akarhatok annyit keresni, mint egy férfi azonos munkával?
14# Az elvalt apukak tobbsege le se sz*rja a gyereket, sok ferfi kb lyukrol lyukra jar. Hazi munkat nem csinal, a sajat sz*rjat nem szedi fol, el a koszban a retekben. Sok koztuk az alkoholista, az igenytelen, a lusta, a munkaban persze alig dolgoznak. Peldaul nezd meg a komuveseket, kubikosokat, betonozokat, epitomunkasokat. Vannak 10en abbol kb lapatol egy a tobbi meg imadkozik hogy meg ne szakadjon.
Igen a ferfi munkaero sokkal silanyabb es tobb kockazot rejt mint a noi, ez teny.
Aki szerint a nőknek könnyebb, az buborékban él, és csak randika szinten látja az életet. Nemhogy a férfiakra jellemző objektivitás nincs meg bennük, még józan paraszti ésszel sem tudnak gondolkozni.
Aki okos, tudja, hogy "lefele" kevésbé ismerjük a problémákat. Egy fehér bőrű férfiben fel sem merül, milyen nehézségei vannak egy nőnek - vagy nem ismeri el azokat - míg én fehérbőrű nőként nem tudom, milyen lehet egy színesbőrű nőnek.
Felfele látjuk, hogy mit kap a másik. Lefele nem.
Erika, neked amúgy van agyad?
Itt most te komolyan az igénytelen épitőmunkásokkal jössz? Aki olyannal összejön, az meg is érdemli.
Képzeld, nálunk mindenki kiveszi a munkából a részét. Most a feleségem éppen munkanélküli, de 8 óra munka után attól még elvégzem a magam tányérjaim elmosogatását. Meg főzni is én szoktam este. Addig ő munkát keres most.
Ja várj, most papucsnak fogsz hívni:d
Tudod Erika, ez a te bajod, hogy csak a full izom idiótákkal tudod elképzelni a sexet, akkor edd is meg amit főztél.
Addig a normálisak meg 50-50% ban megosztják a dolgokat.
Semmit nem tudsz a szexuals eletemrol szoval ne akard jobban tudni a sajat dolgaimat mint en. De amugy meg hogy a francba jon ide a szex?! Itt az a lenyeg hogy egy idealis tarsadalomban se a no se a ferfi ne kapjon plusz jogokat a neme alapjan, mindenket nemet illesse meg az egyenlo banasmod, valamint kapcsolatban a ferfi es no egyenlokent vegye ki a reszet a hazimunkakbol, gyerek nevelesbol, a terhekbol stb.
Egyebkent ha a feleseged egesz nap otthon van, te meg dolgozol, akkor nem teljesen ertem hogy miert te csinalod a hazimunkat, de ez a ti dolgotok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!