Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az, hogy ki melyik pártra...

Az, hogy ki melyik pártra szavaz, az racionális gondolkodástól vagy inkább az indulatoktól függ?

Figyelt kérdés
Tehát többségében vannak azok, akik épp akkor arra a pártra szavaznak, amelyiknek a programját a legjobbnak tartják és ez lehet mindig másik párt is. Vagy pedig személyfüggő, és arra szavazol, aki a leginkább szimpatikus/az ellen, akit szívből megvetsz.
2020. dec. 17. 13:01
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
88%

Nem tudok mások nevében nyilatkozni, csak azt látom, hogy a többség nem látja a valóságot, és csak azt hiszi el, amit mondanak neki.

Én arra a pártra fogok szavazni, amelyik párt azt gondolja, amit én. Mert már lassan különlegesnek érzem magamat azért, mert vannak saját gondolataim, és képes vagyok az alapján egyéni döntéseket meghozni...

2020. dec. 17. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/27 anonim ***** válasza:
100%

Ez emberfüggő.

De sajnos többségében igaz a mondás, hogy mindenkinek az az igazság amit elhisz.

2020. dec. 17. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/27 anonim ***** válasza:
35%
Erettebb gondolkodasu ember azt nezi ki fogja ugy kormanyozni az orszagot, hogy az a legjobb legyen mindenkinek ... ellenben a heves vermersekletu fiatalok azt hiszik jo balhe pont mindennek az ellenkezojet csinalni.
2020. dec. 17. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/27 anonim ***** válasza:
70%
Ha racionálisan gondolkodnának, a mainstream pártok vezetői már életfogytiglani börtönbüntetésüket töltenék. Agyatlan zombik, akik ereszcsatornás deviánsoknak hiszik el nacionalizmusukat, Gyurcsány-féle férgekre szavaznak 5000 forintért.
2020. dec. 17. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/27 anonim ***** válasza:
44%

#3: csak az érettebb gondolkodású emberek nem feltétlen tudnak érettebb gondolatokat kiszülni magukból attól, hogy érettebbnek gondolják magukat. Mert sokan azt hiszik, hogy a jelenlegi kormány alkalmas lenne az ország további kormányzására, de ezen azért érdemes erőteljesen elgondolkodni, mert ha nem is túlságosan téves feltételezés, de javarészt az. Én azt látom, hogy (mindenféle sértés nélkül) pont az "érettebb" és a nyugdíjas korosztály az, akit nagyon könnyen tud befolyásolni a kormány az álintézkedéseivel, és a megtévesztő politikájával.

A "heves vérmérsékletű fiatalok" pedig alapjáraton is már nagyobb intelligenciával rendelkeznek a politikához, és az összefüggések felismeréséhez, és ők látják, hogy milyen jövő áll előttük a jelenlegi helyzetre alapozva. Meg elsősorban ők azok, akik számára meg kell alapozni a jövőt, nem? Rosszabb már nem lesz a helyzet, csak akkor, ha hagyjuk, hogy ez a kormány maradjon 2022 után is. Senki nem akarhat olyan diktatúrában élni, mint amit Észak-Koreának 'sikerült' felépítenie.

2020. dec. 17. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/27 anonim ***** válasza:
100%
Emberfüggő. Akit érdekel a politika és utánajár rendesen a dolgoknak, az nyilván arra szavaz, aki szerinte az ő érdekeit a legjobban képviselni tudná. Viszont ilyen emberből kevés van, a lakosság nagy részére inkább az jellemző, hogy úgy próbálnak politizálni, hogy nem is értenek hozzá. Sokan pl. egy adott politikus egyetlen kontextusból kiragadott mondata alapján rászavaznak a nélkül, hogy utánanéznének, mit is támogatnak pontosan. Mások pedig egyszerűen arra szavaznak, akire a rokonaik, barátaik, ismerőseik, csak hogy ne lógjanak ki a sorból, mindezt úgy, hogy esetenként azt sem tudják, melyik jelölt melyik párthoz tartozik és milyen nézeteket vall.
2020. dec. 17. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/27 anonim ***** válasza:
38%
#6: én ilyenkor szomorodok el, hogy mennyi hülye van az országban.. :( Mert egy nép sorsa nem múlhat ilyen embereken, akik azt sem tudják, mit csinálnak, meg rosszabb esetben fingjuk sincs, mire/kire szavaznak. Ezek az emberek tesznek tönkre egy országot, és nem érzik... Az ellenzéknek már nem is a kormány ellen, hanem a saját népe ellen kell harcolni, hogy felébredjenek már végre.
2020. dec. 17. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/27 anonim ***** válasza:
100%
Elvakult gyűlölködés megy politikába, semmi más. Olyan párt nincs is, amivel azonosulni tudnék, pedig tényleg nincsenek hatalmas elvárásaim. Ha valaki elmegy szavazni, az szerintem nem is "valakire" szavaz, hanem "valaki ellen".
2020. dec. 17. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/27 anonim ***** válasza:
34%

1. Kampányidőszakban eleve nem hiszek el senkinek semmit, annak sem, aki szimpatikus, és annak sem, aki nem. Tehát nem a kihirdetett program alapján szavazok.

2. A múltbéli tettek alapján szoktam szavazni (az új pártok így ki is esnek, hacsak nem egy olyan politikus köré épülnek, aki már letett korábban valamit az asztalra.)

3. Természetesen a szimpátia is számít, kár lenne tagadni, de az elsődleges az elmúlt időszakban mutatott "teljesítmény", véleménynyilvánítások, állásfoglalások stb.

2020. dec. 17. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/27 anonim ***** válasza:
69%
#9: ezzel csak az a baj (úgy általánosságban), és azért nem lehet feltétlen releváns, mert ha nem elég tájékozott az illető (márpedig a magyarok nagy része nem az), akkor úgyis arra fog szavazni, aki jelenleg van kormányon, más szóba sem jöhet, mert arról nem hall, hogy más miket tesz/tenne le az asztalra, csak azt hallja, amiket az aktuális kormány összehazudozik az ellenzékről.
2020. dec. 17. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!