Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi értelme Magyarországnak...

Mi értelme Magyarországnak ennyire oroszbarátnak lenni?

Figyelt kérdés

Valljuk be a külügyminiszter többet van Moszkvában mint máshol. Orosz atomerőmű, tudatosan? Orosz gázfüggőség és direkt nem teszünk ellene semmit? Persze, nem egyszerű és nem megy gyorsan... De igazából szándék sincs rá. Összeveszünk mindnekivel?


Írj 3 indokot, hogy ez miért Magyarország érdeke.


nov. 17. 22:41
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
48%

#27 "Putyin nem akart tárgyalni, ennek legnagyobb bizonyítéka, hogy tavaly tavasz óta szórakoztak az oroszok a gázárral."

Nem az oroszok szórakoznak a gázárral. Minden ország előtt ott volt a lehetőség, hogy pont olyan kedvező szerződést kössenek akár az oroszokkal, akár más beszállítóval - nem tették. Maguk a nyugati országok szórakoztak a gázárral, kezdve onnan, hogy a hosszútávú szerződések kötését EU szinten ellenezték, azon át, hogy az elkészült északi áramlat 2-nek nem adták meg az engedélyét, odáig, hogy szankció alá akarták vetni a gázt is.

Ráadásul te most komolyan azzal akarod bizonyítani, hogy Putyin a februári támadása után nem is akart tárgyalni, hogy ELŐTTE hónapokkal mi történt a gáz árával? Komolyan?

"Hunyadi Jánosnak is tárgyalnia kellett volna a törökkel? "

Tárgyalt is velük.

"1444 áprilisában a budai országgyűlés már a török elleni készülődés jegyében zajlott. A király esküt tett Cesarini bíboros, pápai követ kezébe, hogy nyáron a keresztes hadak élére állva megindul a török ellen. Az ezt követő események sorrendje a krónikás említések és az okleveles források tükrében igen zavaros. A helyes kronológia megfejtése a legutóbbi idők magyar történeti kutatásainak eredménye, az alább írtak tehát sokhelyütt eltérnek a korábbi történeti munkák előadásától.

Mialatt Magyarországon és az európai koalíció országaiban folyt a készülődés, az eseményekről értesülve II. Murad szultán 1444 februárjában felkérte a magyarországi birtokain élő Brankovics György szerb despotát, hogy beszélje rá a magyarokat a békekötésre. Viszonzásképpen Szerbia visszaadását és két fia szabadon bocsátását ígérte. Brankovics nem mert kiállni a békekötés javaslatával az áprilisi országgyűlésre összejött, diadalittas magyar urak elé, Hunyadit azonban titokban megnyerte az ügynek, aki a király képviseletében tárgyaló követeket küldött a szultáni udvarba. Innen az események két szálon futnak. Az egyik a lelkes hadi készülődéseké, a másik a titkos békealkudozásoké. A tárgyalások eredményre is vezettek: június 12-én a követek megkötötték az előzetes békeszerződést a törökkel."

[link]

"Rákóczinak meg a Habsburgokkal? "

Tudod nagyon ciki ám ha nem használod az internetet arra amire való!

"I. József magyar király a spanyol örökösödési háború tapasztalatai alapján hajlott a magyarokkal kötendő kompromisszumra. Az Udvari Haditanács elnöke,a törökverő Savoyai Jenő 1710-ben visszarendelte Sigbert Heistert és egy udvarhű magyar főurat, gróf Pálffy János tábornagyot nevezte ki a magyarországi császári haderő élére. A Haditanács rendelkezése értelmében Heisternek azonnal át kellett adnia a hadi pénztárt, a hadi irodát a törzzsel az új császári főparancsnoknak, aki 1710. november 14-én Károlyi Sándorhoz címzett levelében tárgyalásokat kezdeményezett.[4]

Rákóczi engedélyezte Károlyinak, hogy időhúzás céljából kapcsolatba lépjen Pálffyval. Ennek eredményeként 1711. január 13-án nyolcnapi fegyverszünet jött létre a két sereg között, melyet többször meghosszabbítottak."

[link]

nov. 18. 00:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 32/62 anonim ***** válasza:
60%

#30 "Nem lett volna egyszerűbb egy kisebb de megbízhatóbb francia erőmű ugyanilyen áron?"

ha ennyire nem vagy képben akkor miért kell beleszólni?

Paks 2 nem egy új atomerőmű, az új blokkokat jelent a meglevő atomerőmű bővítésére, a régi blokkok kiváltására.

Nem lehet keverni a franciák vagy mások által használt technológiával kockázat nélkül.

Az oroszok a világ legjobbjai közt vannak nukleáris technológiában.

"A keletkezett hulladékokról ne beszéljünk, semmi nem rosszabb a radioaktív hulladéknál."

Ez megint nem igaz.

Nem csak az számít milyen a hulladék, az is hogy mennyi avn belőle és hogyan lehet elhelyezni.

Az atomhulladék elhelyezése nem egyszerű, röpke pár tízezer évre kell megoldani - ellenben viszonylag kevés van belőle ahhoz képest mennyi energiát termelünk meg vele.

Ezzel szemben már írtam neked, hogy a szélerőműveknek csak a lapátjai mekkora hatalmas tömeget képviselnek. Nemsokára eljutunk az első nagy hullában megépített napelemek, szélerőművek élettartamának végéhez és ezek mind veszélyes hulladékok lesznek, hatalmas mennyiségben.

Ott van még a bányászat veszélyes hulladéka, az aranybányák ciános iszapja a Tisza teljes hosszán pusztította az életet pár éve, vagy az alumíniumgyártás veszélyes vörös iszapja, ami emberéleteket követelt egy évtizede. Az atomhulladéknál nagyobb probléma a mikroműanyagok létrejötte, az óceán nehézfémekkel, higannyal való szennyezése, az akkumulátorok, elemek gigantikus méretű hulladéka ami tönkreteszi az ivóvízbázisokat, a talajt. És akkor még nem volt szó a hormonkészítmények vizelettel való kijutásáról, a sok gyógyszer, kemikália kikerüléséről, a növényvédő szerekről, gyomirtókról amiket mindenhová kijuttatunk, vagy a teljes ipari termelésünkről.

De te hiszed, hogy az a pár tonna nukleáris hulladék a legnagyobb baj, amit simán el lehet tárolni betonba vagy üvegbe ágyazva a föld mélyében.

nov. 18. 00:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 33/62 anonim ***** válasza:
78%

#31

Hosszútávú szerződés garantált árral, te még mindig beveszed ezt a mesét? Hunyadi és Rákóczi is a konfliktus azon szakaszában tárgyalt az ellenséggel, amikor muszáj volt. Az ukránok most foglalták vissza Herszont, partraszálltak a Kinburn félszigeten, hülyék lennének nyert helyzetben tárgyalni. Jól néztünk volna ki, ha Roosevelt meg Churchill 44 decemberében elkezd alkudozni Hitlerrel...

nov. 18. 00:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 34/62 anonim ***** válasza:
37%

#33 Nincs olyan, hogy "garantál ár" még mindig nem vagy képes felfogni?

A hosszútávú szerződés nem azt jelenti, hogy 60 dollár a gáz ára most is meg 10 év múlva is.

Azt jelenti hogy mivel mindkét fél tudja hosszan tervezni a dolgait, hiszen a termelő tudja hogy megveszik a gázt tőle, a vásárló tudja, hogy milyen módon fog kialakulni majd a gáz ára amit megvesz - mindkettőnek előnyös árban tudnak megállapodni ami olcsóbb lesz mintha mindig a tőzsdén vásárolnának.

Besültél a hülye állításaiddal, most próbálkozol valami mással. De ez is baromság.

"Hunyadi és Rákóczi is a konfliktus azon szakaszában tárgyalt az ellenséggel, amikor muszáj volt. "

Az ukránoknak is muszáj lenne tárgyalni az oroszokkal. Azért nem teszik, mert a hátuk mögött ott vannak az amcsik akik hergelik őket, meg a nyugati országok akik eltartják őket. A TE pénzedből. Amit arra fizettél be adóba, hogy a TE életedre, országodra, ellátásodra költsék. Erre odaadják olyanoknak akik ellened vannak és el akarnak pusztítani csak mert magyar vagy.

Tényleg ennyire hülye vagy?

A kérdés költői, látom, hogy igen.

nov. 18. 00:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 35/62 anonim ***** válasza:
68%

#34

Kibújt a szög a zsákból, mint az várható volt. Moszkvovita stílus, mely pökhendi is, amolyan bolsevik tempó, plusz ukrán és nyugatgyűlölet. Az oroszpárti haverjaidat hülyézd, nem ittuk meg a pertut, meg nem is együtt játszattunk az óvodában, hogy megengedd magadban ezt a stílust.

nov. 18. 01:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 36/62 anonim ***** válasza:
69%

#35 teljes mértékben igazad van. Elolvastam a vitátokat ezzel a ruszki talpnyalóval (valószínűleg inkább fizetett ruszki ügynökkel) és a hányinger elfogott ilyen mennyiségű visszataszító, erkölcstelen aljasságot, sunyi gonoszságot és nettó hazugságot olvasva, amit ez összehordott.


A ruszkikkal ellentétben én valóban hívő keresztény ember vagyok és TUDOM, hogy meg fognak állni a mindenható Isten ítélőszéke előtt ezek a gyilkosok, és mindazok is, akik őket támogatták tudatosan.


Nem az akaratuk ellenére vágóhídra hajtott oroszországi, zömmel kisebbségi katonák (putyin háborúja etnikai tisztogatás is egyben: a kisebbségeket hajtja a frontra meghalni az a gátlástalan tömeggyilkos). Hanem pont az ilyenek, mint ez: akik fotelből támogatják az esztelen öldöklést.


Én csak azt nem értem, miért nem húznak putyin országába, ha annyira tetszik nekik? Van ott minden, amit szeretnek és élveznek: diktatúra, politikai gyilkosságok, cenzúra, bebörtönzés, sorkatonaság, háború, vér, erőszak, szegénység, mérhetetlen korrupció, rossz oktatás, tönkrement egészségügyi rendszer. És gyilkos álkereszténység, rengeteg muszlimmal.


Tessék odaköltözni!


Ez itt EURÓPA, az EURÓPAI UNIÓ és a NATO tagállama.


Ha nem tetszik, el lehet innen menni putyinisztánba, vagy az Eurázsiai Gazdasági Unió más tagállamába!


Vagy fegyvert lehet fogni putyin katonái között és "Allahu akbar!" csatakiáltásokkal ukrajnai keresztényeket gyilkolni, a "keresztény" értékrend nevében.


Európában minden normális ember tudja, hogy putyin kezdte ezt a háborút, putyin gyilkoltatott le százezreket mindkét oldalon, putyin bombáztatja a civil infrastruktúrát, hogy milliók maradjanak áram, gáz, melegvíz, fűtés nélkül télvíz idején, putyin csatolta ruszkisztánhoz egy szuverén ország négy megyéjét, putyin használta politikai zsarolóeszközként a gázárakat (jóval az erre és a vérontására VÁLASZUL született nyugati szankciók ELŐTT), putyin hajtja a frontra a saját kisebbségeit sokszorosan nagyobb arányban mint a ruszkikat (nem a nácinak kikiáltott ukránok, akik sokkal nagyobb arányban ontják saját fiaik vérét mint a kisebbségekét a fronton), putyin támadott meg és foglalt el atomerőműveket, putyin bombáz folyamatosan egy szuverén országot, putyin borította fel a világ békéjét, biztonságát és gazdasági stabilitását.


putyin az, aki gyilkol, hazudik, lop, kínoz, zsarol és terrorizál.


Az az undor tetőfoka, hogy mindezt még a kereszténységgel is próbálják igazolni egyes báránybőrbe bújt farkasok, farizeusok és hamis próféták.


Ahogy Jézus mondta: gyümölcseikről ismeritek meg őket. Akiknek a gyümölcse a háború, a pusztítás, a vérontás, a rombolás, a szegénység, békétlenség, éhinség, nyomor, hazugság, gyűlölet, félelem és rettegés - azoknak semmi közük Jézus Krisztushoz és a kereszténységhez.

nov. 18. 01:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 37/62 anonim ***** válasza:
16%
Egyszerűen a többség a nyugati politikát jobban utálja.
nov. 18. 02:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 38/62 anonim ***** válasza:
60%

"Az első perctől az ukránoknak segít a magyar kormányzat, nem az oroszoknak."


Ez úgy hazugság ahogy van. K*rvára nem kéne átírni a múltat barátom. A háború kitörésekor a magyar kormány híresen később reagált, mint a többi tagország. Egyrészt másrészt pedig hetekig civilek látták el az ukrán menekülteket, nem pedig a kormány. Harmadszorra pedig ha nem rémlene, bár nagy unszolásra minden embargót és fegyverszállítmányt megszavaztunk, csak mi nem engedtük, hogy használja a NATO a légterünket.


"Kitaláltátok ezt az oroszbarát szöveget, de nincs mögötte semmi."


Mi az, hogy nincs mögötte semmi? Már a háború előtt is folyamatosan vitáztunk itt a GyK-n, hogy mégis mi a p*csáért kell nekünk folyton az oroszokkal és kínaiakkal barátkozni és folyamatosan leszóltatok minket, hogy ez stratégiailag nagyon is fontos. Orosz kémbank megvan? PaksII megvan? Oroszország érdekeinek bevédése az EU-ban megvan? De egy ennél is aktuálisabb és konkrétabb példa, hogy egészen addig blokkolták az egyik szankció csomagot, amíg a háborúpárti, putyinista Kirill pátriárkának mentességet nem adtak?


Véleménye bárkinek lehet, de konkrétan hazudni és játszani hülyét...hát húzzál már a f*szba.

nov. 18. 07:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 39/62 anonim ***** válasza:
75%

"Nem az oroszok szórakoznak a gázárral. Minden ország előtt ott volt a lehetőség, hogy pont olyan kedvező szerződést kössenek akár az oroszokkal, akár más beszállítóval - nem tették."


Szerintem azt nyugodtan nevezhetjük szórakozással, hogy inkább elégetik a Finn határ mellett a gázt, mintsem leszállítanák, csakhogy magasabban tartsák az árakat.


"mindkettőnek előnyös árban tudnak megállapodni ami olcsóbb lesz mintha mindig a tőzsdén vásárolnának."


Most ezt mondod, de kiderült, hogy még a tőzsdei árnál is drágábban vesszük olykor a gázt: [link]

nov. 18. 07:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 40/62 anonim ***** válasza:
24%

Magyarország egyáltalán nem oroszbarát, legfeljebb szavakban állnak ki a helytartóink az oroszok mellett. Ha nem így lenne, nem szavaztak volna meg minden "oroszellenes" szankciót úgy, hogy mi sokkal jobban szívunk velük, mint Oroszország.

Egyébként lenne értelme oroszbarátnak lenni, mert az USA-t leszámítva az egész világ jobban járna az orosz győzelemmel. Ha egypólusúvá válik a világ, az csak annak az egy pólusnak jó, senki másnak.

nov. 18. 08:11
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!