Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akik helyeslik Orbán nagy...

Akik helyeslik Orbán nagy Magyarországos sálját, azok tisztában vannak vele, hogy pont azokat az embereket veszélyeztetik, akikről az a sál szól, vagyis az erdélyi, a felvidéki, az újvidéki magyarokat?

Figyelt kérdés

2022. nov. 23. 12:52
1 2 3 4 5 6
 11/54 A kérdező kommentje:

Nem, nem arra célzok.

Sőt, én jogállamnak tartom, mind Romániát, mind Szlovákiát. Mivel a 2000-es évek óta igenis tettek erőfeszitéseket a magyarság integrációjáért és a helyzetük javitásáért. Én arra célzok, hogy ezt a status quo-t akarják most egyesek felrúgni. Semmi bajom se Szlovákiával, se Romániával, ne forditsd ki a szavaimat kérlek!

2022. nov. 23. 13:03
 12/54 anonim ***** válasza:
64%
Akkor a sál hogyan veszélyezteti az ottani magyarokat?
2022. nov. 23. 13:07
 13/54 A kérdező kommentje:
Olvasd vissza a korábbi kommentemet, nem irom le mégegyszer ugyanazt!
2022. nov. 23. 13:09
 14/54 anonim ***** válasza:
69%

Baromságot írsz. Satus quo hogyan tud változni?

Elmesélem: Válaszul hoz a két érintett ország néhány a kisebbségekre nézve hátrányos jogszabályt (én ezt hívom vegzálásnak).

Ez ellen gondolom mindenki egységesen lép fel majd.

2022. nov. 23. 13:11
 15/54 anonim ***** válasza:
71%

Ez a Brian életéből a megkövezésre emlékeztet, amikor a halálra ítéltnek azt mondják, hogy csak rosszabb helyzetbe hozza magát: [link]

Mégis hogyan lehetnének a határon túli magyarok rosszabb helyzetben, a sérthetetlen szent Benes-dekrétumokkal, a pogromokkal, az állandó ellehetetlenítéssel, kitúrással? A bezzegszlovákok meg a bezzegrománok elkezdik lemészárolni őket?

2022. nov. 23. 13:13
 16/54 anonim ***** válasza:
69%

"Megint ezt akarjátok ezzel?"

Akarjátok?? Mi ez a többes szám, kérdező?

Eddig is bántották a magyarokat, ezután is fogják bántani őket. Érdekes módon most nagyon féltitek őket, de ha 4 évente egyszer szeretnének részt venni az anyaország életében, akkor "foglalkozzon Romániával". Kivéve ha az ellenzékre szavaz, mert az más. Hagyjuk már...

17/54 anonim ***** válasza:
12%

"Elmesélem: Válaszul hoz a két érintett ország néhány a kisebbségekre nézve hátrányos jogszabályt (én ezt hívom vegzálásnak)"

És mi újság a nem hivatalos vegzálással, mikor a kocsmából kijönnek a románok és belekötnek a magyarokba?

18/54 anonim ***** válasza:
69%

"az embereket veszélyeztetik"

A kérdésed arra enged következtetni, hogy esetleg fizikai atrocitásoktól tartasz. Nemzetiségi alapon. Aki ilyet tesz, az nem jogállam.

2022. nov. 23. 13:14
 19/54 A kérdező kommentje:
A status quo egy egységes állapot, ha valamilyen oknál fogva az egyensúly felborúl, akkor a status quo megbomlik, igy tud a status quo változni.
2022. nov. 23. 13:14
 20/54 anonim ***** válasza:
28%
És van pofája leírni, hogy Románia és Szlovákia tett valamit a magyarok helyzetének javításáért. Hát én ezt nem hiszem el b+
2022. nov. 23. 13:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Az erdélyi magyarok normálisabbak, mint a magyarországi magyarok?

Itt mindenki idegbeteg a kapitalizmus miatt. Erdélyben kedvesebbek, higadtabbak az emberek?

Az erdélyi magyarok fizetik meg Orbán Viktor felelőtlenségének a politikai árát?

A tusványosi beszéd hatalmas port kavart a romániai politikában és közbeszédben, jelenleg már az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) vizsgálja az ügyet. Az RMDSZ látnivalóan nehéz helyzetbe került: a román politikai erők és médiumok jelentős része...

A magyar (és erdélyi) szabadkőműveseknek mennyi szerepe volt a Trianonhoz vezető úton?

Úgy gondolom hogy a szabadkőművességről beszélni ma már nem összeesküvés elmélet szintű dolog. Vannak akik ilyen - olyan indokuk miatt tagadják a szerepüket, vagy bagatelizálják a szerepüket a politikában. Lehet páran közülük is közéjük tartoznak. Azt viszont nem lehet...

Elképzelhető, hogy az elkövetkező években olyan nagyszámű magyar fog áttelepülni Erdélybe, mint amennyi erdélyi átköltözött ide már a 80-as évek óta?

Romániában nincs Orbán, nincs keleti diktátorokkal barátkozás, és egyre jobb a fizetés. 35 éve az erdélyi magyarok Ceausescu és a szegénység elől menekültek ide. Lehet most fordulni fog a kocka, amikor 10.000 Ft lesz egy kiló kenyér, és Orbán díszvendégként Kim Jong Un-t hívja meg Pestre.

Igaz az hogy az erdélyi románságnak ha nem Budapest és Bukarest között kell választani hanem Bécs és Bukarest között akkor Bécset választották volna?

Valami politikai műsorban láttam, hallottam csak most jutott eszembe... Tehát ha marad a monarchia más formában pl a nagy Ausztriai Egyesült Államok és ezzel Erdély nem Magyarországhoz tartozik akkor nem csatlakoztak volna Romániához?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!