Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tényleg érkezik a gazdasági...

Tényleg érkezik a gazdasági válság "második" hullámja? Mire számítsunk ami a mostani helyzettől is rosszabb? Lesz valaha jobb? Ha igen kb hány év múlva?

Figyelt kérdés
2011. okt. 22. 19:32
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
61%

Még csak ez lesz a dúrva.

Előbb még a W alakú grafikonnal jellemzőt sem akarták elismerni. De szerintem egy VL______________________ alakú lesz. Az az, volt egy hirtelen megtorpanás amit a globalizmus okozta növekedési kényszer szülte hitelezés kipukkanása okozott. Aztán jöttek a protekcionista megoldások, ami egy kevés fellendülést okoztak.

De kifulladt a válság jellege "mivel nem fogyasztói" mielőtt a reálgazdaságok stabilizálódtak volna, és sok gazdaság soha nem is lesz rá képes önmagától.

Most meg kifulladt a protekcionizmus, elfogyott a pénz, kidurrant az összes nagy lufi, és még mindíj nincs termelés. "nem is lesz, hiszen a tőke és a termelési jövedelmek teljesen ílreálisak"


Az az egy nagyon hosszú elnyúló válság lesz amit az L betű meghosszabbítot horizontális vonala jelöl.

Csak akkor lehet elmondani hogy vége a válságnak, ha egy új gazdasági paradigma már elkezd működni.


Tudnám részletezni de talán sokan tudnak követni!

2011. okt. 22. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
36%

Ezek a mesterséges válságok addig fognak tartani, amíg létre nem jön az egységes politikai-gazdasági rendszer, ha úgy tetszik világállam. Ugyanis azok a bizonyos emberek a függöny mögött ezt vették a fejükbe, a pénzügyek felett pedig néhány kivételtől eltekintve mint Líbia volt, ők rendelkeznek. Ezáltal természetesen a média felett is, a korrupt politikusok pedig a hátsózsebeikben vannak.


Nem véletlenül riogat Soros György újabb válsággal, aminek a megoldása Európa számára szerinte CSAK a mélyebb "együttműködés", ami alatt ő természetesen az egységes központi bankot is érti.

2011. okt. 22. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
54%

Ismerjük meg Sorost, ha már szóba hoztam:


A magyar származású pénzspekulációkból meggazdagodott (ezen a megállapításon Klub Rádió műsörvezetője kiakadt) milliárdos, Soros György kezdeményezésére mintegy 100, különböző országokból származó politikus, tudós és befektető nyílt levélben sürgős intézkedéseket követelt a pénzügyi válság megoldása érdekében.


Az aláírók - köztük Soros György mellett a volt német külügyminiszter, a globalista Joschka Fischer, valamint a brit történész és publicista, Timothy Garton Ash - úgy értékelték, hogy az eddig hozott intézkedések nem kielégítőek, túl későiek, és világméretekben a pénzpiacok torzulásaihoz vezetnek. A német üzleti napilap hangsúlyozza, hogy olyan személyekről van szó, akik jelentős szerepet töltöttek, illetve töltenek be országuk politikai, gazdasági életében---ez kétségtelen


A "mozgalomhoz" csatlakozók azt követelik az európai politikai döntéshozóktól, hogy hozzanak létre egy közös európai pénzügyminisztériumot, vagyis egy közös pénzintézet létrehozását sürgetik. Pontosan ez mit is jelent? Hát az egy-központból irányított pénzrendszert, a világkormányt, az ÚJ VILÁGRENDET jelenti drágaságaim!


A szabadnak hitt Klub Rádióban kibuktak, hogy szegény Szaros Gyurit micsoda rágalmak érik, holott Ő mindig is az Európa érdekeit képviselte, segítette......az lehet, de az nem egyezik a MI érdekeinkkel. Az egyik közgazdász antiszemita kijelentésnek mondta az, hogy Gyuribá pénzspekulációból gazdagodott meg mert ő nem tett semmi rosszat és érdekes mert a keleti országokban ezt nem így látják.


A CFR egyik igazgatója hosszú éveken át Soros György volt, ő kezdeményezte 2007 május 8-án a Külkapcsolatok Európai Tanácsának létrehozását és a szálak elkísérnek minket az Illuminátus nagy-királysághoz a Rothschild-házhoz.


"Ha valaha volt egy ember, akire illik a zsidó-plutokrata Bolsevik Cionista világösszeesküvő jelző, akkor az én vagyok" 1997 nov. 15.-én mondta a kínai válság után.


Nagyon jól tudjuk, hogy ezek a gazemberek rejtett módon mire készülnek és mit akarnak a látszólag jótékony tetteikkel -központosítani akarják az egész világot a benne lévő összes rendszerével beleértve a pénzrendszert, hogy bevezessék az új világvalutát.


Soros az angol-amerikai monetarista létesítmény kifutófiúja, aki folyamatosan fosztogatja a nemzeteket és teszi tönkre azok szuverenitását.

Nagyon sok spekuláció kötődik a nevéhez:


1988 szeptember 19-én mégis elkezdte felvásárolni Franciaországban azon cégek papírjait, amelyeket akkor privatizáltak. A bankpapírokat október 19. és 27. között, illetve növember 21-én adta el, az elkönyvelt nyereség pedig 2,28 millió dollár volt.


1992-ben az úgynevezett „fekete szerdán” masszív spekulációval kiütötték az angol fontot az akkori európai átváltási mechanizmusból Soros György itt akkora rablást hajtott végre a brókereivel 1992-ben, mintha minden angol egy éves adójövedelmét ellopta volna. Hogyan lehet ezt büntetés nélkül megúszni. Ha törvények ezt lehetővé teszik, akkor azok a törvények rosszak és valószínű, hogy a bűnözők hozták, azért hogy a rablást lehetővé tegyék.


1992. szeptember 6-án, az azóta csak fekete szerdaként emlegetett napon lett egy csapásra híres, amikor is több mint 10 milliárd dollár értékben shortolta az angol fontot. Túlértékeltnek tartotta az angol fizetőeszközt, ezért annak gyengülésére spekulált, amit olyan sikeresen vitt véghez, hogy még az angol jegybankot is megadásra kényszerítette. Mivel a jegybank tartalékai elfogytak, kénytelenek voltak leértékelni a devizájukat és be kellett látniuk, hogy több hibás döntést is hoztak, amikor úgy gondolták, hogy erősebbek lehetnek, mint a globális pénzpiac szereplői. Soros György csak ezen az egy ügyleten 1 milliárd dollárt keresett, látható tehát, hogy nem aprópénzzel gurigázik...

1996-ban Soros György több százmilliós jövedelmet kaszírozott be az olasz leértékelés folytán. Az olasz líra értékvesztése 1992-ben kezdődött, miután Soros György képviselői találkoztak II. Erzsébet angol királynő Britannia nevű jachtján, amikor őfelsége és az összegyűltek Olaszország gazdasági és politika intézményrendszere ellen irányuló csapást vitatták meg.


2003-ban a grúz rózsás forradalom sikere az ő finanszírozása és szervezése nélkül aligha lett volna elképzelhető, bár szerinte ezek a vélemények messzemenőkig túlzóak.


A 2006. évi ukrán narancsos forradalom sikeres támogatásával elérte Ukrajna politikai irányultságának megváltozását. Fehéroroszországban az ellenzéki erők támogatása miatt persona non grata-nak nyiltvánították.


2008. október 9-én a Soros Fund Management állt az OTP Bank megtámadása mögött. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) bírságot rótt ki rá. Ezen a napon belül az OTP részvényei 22%-ot estek egy a kereskedés végén érkezett order következtében. Soros közleményében kijelentette, hogy nem ő adott megbízást az ügyletre, és sajnálja a történteket. " Úgy mozgatni a piacokat, hogy profitáljak belőle, ez nem menne"--mondja Ő. "Talán a befektetők úgy vennének, mint én - de mi van ha eladok? Ez mind nem olyan egyszerű. Tudatában vagyok a körülöttem kialakult mítosznak. Valójában az összeesküvés-elmélet terméke, ami abból indul ki, ha valami történik, akkor azt valaki előidézte." Pont erről van szó, hogy a világeseményeket nem a szél viszi.

2011. okt. 22. 20:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
72%

"""Nem véletlenül riogat Soros György újabb válsággal, aminek a megoldása Európa számára szerinte CSAK a mélyebb "együttműködés", ami alatt ő természetesen az egységes központi bankot is érti.Nem újabb, csak hosszan, akár évtizedekre is elnyúló válságra számíthatunk.


Ne nevettess, világkormány!!!!


És kik irányítanák? Mer szerintem azok akik most is.


Írj egy logikus érvet, hogy miért ne lenne hosszú!

És én abba a pillanatba 3 at írok miért lesz az!

2011. okt. 22. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
79%

"Tudnám részletezni de talán sokan tudnak követni!"


Csak nyugodtan, kíváncsian várom.

2011. okt. 22. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Csak nyugodtan, kíváncsian várom.Ha kérhetlek, kérdezz valami konkrétebbat, olyat amire lehet egy A5 ösz méretben válaszolni.

Aztán ha akarsz kérdezz tovább.

De vitaíndítónak sem írhatok 3×A4 est.

2011. okt. 22. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Pedig milyen szépen előadták, hogy nem lesz olyan, mint a 2VH. közti, mert most rögtön beleavatkoznak az államok. Szerintem még rosszabb lesz.
2011. okt. 22. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
62%
Soha nem lesz jobb már. Történelmi időket élünk, az emberiség legnagyobb virágzásának idején. Mostantól kezdődik a hanyatlás. Lassú, több generáción át tart és mindig egyre rosszabb lesz ezentúl. Vége a jó világnak, örökre.
2011. okt. 22. 20:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

""Pedig milyen szépen előadták, hogy nem lesz olyan, mint a 2VH. közti, mert most rögtön beleavatkoznak az államok. Szerintem még rosszabb lesz.Igen, ez nem olyan vállság.

Ugyanis akkor túltermelési vállság volt.

Ma meg a neoliberalizmus álltal életrekeltett és a deregulációk miatt megzabolázhatatlan globalizmus a saját anomáliájába betegedett meg.


A gobalista nagyvállalatok csak úgy képesek a közepesen fejlett vagy fejlődő országokban lokálisan működni, ha az a lokalitás gazdaságilag növekszik. Ugyanis már középtávon sok lokális vállalkozásnak betesznek. Vagy kiszorítják a termékeikkel, vagy annyira alacsony bérezéssel hajlandóak csak foglalkoztatni, illetve adó kedvezményekkel, hogy a lokalitások államai a hatalmas adók mellett sem képesek fenntarthatóan működni.

A másik verzió, hogy ahonnan csomagolnak mert drága a munkahely és elmennek egy olcsóbb béreket biztosító lokalitásba onnan autómatikusan elviszik a fogyasztásra szánt jövedelmeket, ahová meg mennek ott meg nincs meg.

Ezeket az anomáliákat a növekedéssel tudták feloldani, ugyanis amíg van növekedés, addig van fogyasztás, életbe maradnak a szorongatott kissebbek, valahogy jönnek létre új munkahelyek az otthagyott lokalitásokban.


Ez kb az 2000-2002 es évekig még el is ment valahogy.

De érzékelték a "nagyok" az új kelet Eu s olcsó államok és a keleti országok miatt, amiben nagy szerepe volt privatizálható piacoknak. Az utolsó lökés az EU kiszélesedése volt. Persze az USA tekintetében is léejátszódott ez, csak éppen D-Amerika és Kína a nevezett lokalitás. Ekkor a hitelezés lett a megoldás, ami fenntarthatta a fedezet fogyasztást és növekedést.


Az elmúlt 30 év dereguláció miatt az államoknak nagyon korlátozottak az eszközei a megoldásra, és néhány globálisan is nagyon nagy tőkének számító csoport gyakorlatilag nem akarja feladni azt ami eddig volt.


Az az, megy a kötélhúzás a bőrünkre!

2011. okt. 22. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
75%
Az a sok amerikai közgazdasági Nobel-díjas majd megoldja a válság kezelését. Mindenféle viselkedési- és helyzetszimulációs softvért kidolgoznak és az adatokat számítógépbe betáplálva ez sikerülni fog. Nem tudom elképzelni, hogy egy problémának, aminek megoldásán több ezer közgazdász fáradozik, ne legyen az emberek számára elfogadható eredménye.
2011. okt. 22. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!