Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » FIDESZ vagy MSZP? Melyik a...

FIDESZ vagy MSZP? Melyik a jobb/rosszabb?

Figyelt kérdés
Indokok is érdekelnek! És nem az érdekel, hogy melyik párt, hanem a kettő közül melyik INKÁBB. Szóval ne olyanokat írjatok, hogy egyik se! Vagy legalább indokoljátok meg, hogy miért!
2011. márc. 5. 09:25
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
33%

Az MSZP most szétesett,és "keresi" magát. Ők sem voltak jók,de annyira rosszak sem,mint ahogy a Fidesz állítja! Nem vették el az emberek megtakarításait,nem adtak a gazdagoknak 500 milliárd forintot a szegények kárára.

Volt gazdasági programjuk,akkor is ha az nem mindig volt jó. A Fidesznek pedig nincs,csak kidolgozatlan elképzelései.

Az MSZP nem szüntetett meg minden féket,ami a kormányt ellenőrizné. Nem korlátozta az Alkotmánybíróság,a Költségvetési Tanács.a Jegybank hatáskörét,a sajtószabadságot. Nem ültetett minden pozícióba pártembereket.

A Fidesz emberei pedig legalább annyit loptak az önkormányzatoknál,mint az MSZP-sek. Csak ezekre nem derült fény. Ezután pedig nem is fog. Erről majd gondoskodik a főügyész,ahogyan az első Fidesz kormány bukása után is tette.

Jelenleg egyik sem jobb a másiknál.

2011. márc. 5. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/37 anonim ***** válasza:
80%

Ha 8 év távlatából nézzük akkor MSZP.(lásd:cukorgyárak bezáratása, egészségügy magánkézre adása stb.)

Ha 20 év távlatából nézzük akkor azt lehet mondani,hogy mind2 sok kárt okozott az országnak.Meg kell hagyni 2002-ben a Fidesz viszonylag jó eredménnyel zárta le a ciklusát viszont pozitív mérleggel vette át 98-ban.Következmény:4 év alatt nem történt se javulás se romlás(ezt még egy 8 osztályt elvégzett vénember is megtudta volna csinálni:a semmit).

Mind2 párt másmiért szar.A Fidesz pl nem emelt se családi pótlékot a 4 év alatt se semmit.


u.i.:Egyik párt szavazója se vagyok.

2011. márc. 5. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/37 anonim ***** válasza:
79%

Ez olyan kérdés, hogy melyik jobb/rosszabb: ha a jobb lábad töröd el, vagy ha a balt?

Nagyjából ezzel el is mondtam a véleményem.

2011. márc. 5. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/37 anonim ***** válasza:
76%

Az MSZP jelenlegi formájában nincs. Nincs se programja, se személyiségei, a korrupción kívül semmi más nem köthető hozzá. Ha így halad tovább, elkerülhetetlen, hogy a következő választáson be se jutnak a parlamentbe.


A FIDESZ lényege az erőkultusz. Az erősek, a gazdagok kapnak minden lehetséges támogatást és előnyt olyan áron, hogy az elesettek, a szegények, a gyengék szép lassan minden életlehetőség nélkül maradnak, és majd elkezdenek éhenhalni, megfagyni. Nem baj, nem számítanak. És az erőkultusz mellett kell még említeni az akarat kultuszát. Amit akarunk, azt megcsináljuk. Nem kérdezünk, nem egyeztetünk, meg merjük csinálni a legelképesztőbb dolgokat is a nélkül, hogy számolnánk a következményekkel. Mindebből rengeteg hiba, és hatalmas károk keletkeznek. A FIDESZ kártékonyabb, az MSZP csak szerencsétlen.

2011. márc. 5. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/37 anonim ***** válasza:
49%

A Fidesz.

Az mszp 8 év alatt tönkre vágta az országot, 27%-al növelte az államadósságot, a megszorítások révén leállt a gazdaság, az embereket megverte.

A Fidesz is politikai párt, de véleményem szerint jobb, '98-02 között csökkent az államadósság, és fénykorát élte a gazdasági növekedés, Közép-Európa éllovasai vagyunk.

Most pedig nyögjük, amit a szocik ránk hagytak, de valahogy mindig lesz :)

Az egykulcsos adó pedig szerintem jó, ezt mutatja a szlovák példa, ez Közép-Európában elterjedt adórendszer, egyszerű, és vonzó. A 16%-al pedig mindenki arányosan adózik, aki 2x annyit keres, 2x annyit adózik. A családi adókedvezmény meg külön + pont.

Ami nem tetszik az a hatalomgyakorlásuk. De azon kívül a Széll Kálmán, és a Széchenyi terv is mindenképpen jó.

2011. márc. 5. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/37 anonim ***** válasza:
82%

A Fidesz, a mostani szűk egy évét leszámítva, összesen négy évet volt kormányon (1998-2002), ezzel szemben az MSZMP 1990 előtt negyven évig diktatúrát gyakorolt, majd az utódpárt MSZP 1994-1998, 2002-2010 között újabb 12 évig hatalmon volt. Eleve nem lehet tehát egy lapon említeni a két pártot, az általuk az ország fejlődésére gyakorolt hatást.


A Fidesz négy évét mégis pozitívabbnak tartom (remélem, a mostani folytatás is az lesz). 1998-2002 között csökkenő államadósság és gazdasági növekedést felmutató évek jellemezték a kormányzásukat, minden hibájuk, amatőrségük ellenére is.

A kormányzásuk lényege (most is ezt szeretnék) az ország belső lehetőségeinek, erőforrásainak felhasználásával történő növekedési pálya elérése, valamint az aktív, munkaképes rétegek, hazai kis- és középvállalkozások támogatása, munkahelyteremtés ösztönzése, családtámogatás, versenyképes és egyszerűsített adórendszer kialakítása.

Határozottabb és bátrabb a külpolitikájuk, nem másoknak akarnak állandóan megfelelni, fontosnak tartják a nemzeti értékeink védelmét, kiállnak a határon túli magyarság érdekében. Próbálnak újra tartást, büszkeséget adni a nemzetnek, amit a kádári években elvettek a magyaroktól.


Az MSZP kormányok ezzel szemben mit hoztak nekünk?

Államcsőd-közeli helyzeteket, amelyeket ők aztán "sikeresen válságkezeltek" (Bokros, Bajnai). A Horn-kormány alatt bekövetkezett nagy arányú államadósság csökkentés főleg az energiaszektor privatizálásának a következménye volt. A szocik mindig is az inaktívakat tömték pénzzel, a szavazataik megvásárlása miatt. A jövedelmek újraelosztásának idejétmúlt és retrográd politikája szintén fő szoci jellegzetesség. Mindent hitelekből fedeztek, újra és újra adósságspirálba döntve az országot. A hitelfelvételen túl semmiféle koherens gazdaságpolitikát nem tudtak felmutatni. A multikat elképesztő adókedvezményekkel támogatták.

Külpolitikájukat a mindenki másnak való beteges megfelelési kényszer jellemzi. A nemzethez való hozzáállásuk pedig a Kádár-korszak internacionalista eszmeiségének szerves folytatása.


Egyértelműen az MSZP a rosszabb alternatíva szerintem.

2011. márc. 5. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/37 anonim ***** válasza:
55%

Egyetértek az előttem szólóval. Egyik párt sem szolgálja az ország népének a jólétét. Egyszerűen nem értik meg a feladatuk lényegét, hatalommániás és pénzéhes bűnözők bandája.

Arra kéne alapozni minden tettüket, hogy ők a népet SZOLGÁLJÁK, és nem irányítják.

Ha én szavaznék, tuti a kisebb pártok között keresgélnék.

2011. márc. 5. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/37 anonim válasza:
65%
Egyik kutya, másik eb!
2011. márc. 5. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/37 anonim ***** válasza:
30%

az mszp padlóra vágta a gazdaságot, amit eléggé megszívtunk, és egy jó ideig szívunk még.


a fidesz úgy néz ki, hogy dettó eléggé sz@rrá veri a már éppen talán picit magához térő gazdaságunkat, ellenben teljesen szétverte a magyar társadalmat, behozta az olyan dolgokat, hogy ők a nemzet, a másik tábor meg azon kívül, ennek mentén teljesen széttörte, és egymásra uszította a társadalmat, hogy a másik oldal hazaáruló, stb, aki ellen bármi megengedett, akár a demokratikus normák nem betartása is.

Ezt a fajta kárt viszont még jó eséllyel a gyerekeim is szívni fogják, még akkor is, ha addigra a gazdaság esetlegesen talpra áll.


Rosszabb életkörülmények között is lehet még normális társadalomban élni, számtalan példa van rá, hogy az egy élhető dolog. De beteg társadalomban élni az nagyon nem az.


Tehát én a fidesznél kártékonyabbat nem tudnék felhozni.

2011. márc. 5. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/37 Dick Esmen ***** válasza:
73%
Magyarországon nincs olyan hogy jobb párt/rosszabb párt.Az összes párt rossz.
2011. márc. 5. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!