Most mi a probléma azzal, hogy a német megszállás áldozatainak emlékművet emel a kormány?
Már ezerszer megkérdezték.
Mindössze annyi hogy mártírként állít be minket hogy mi nem tehetünk arról hogy a németek megszálltak. A probléma az hogy szó sem volt megszállásról, szövetségesként még segítettük is őket. Az oroszok szálltak meg minket, van különbség. Egyszerű történelemhamisítás hogy jobb színben tüntessen fel minket a világháborúban, mintha nem csináltunk volna semmit.
Az a probléma, hogy egy rakás nyomorult nem bír magával mit kezdeni, mert rohadt sok pénzük és szabadidejük van, ezért mennek hepajkodni a szobor ellen, mert otthon amúgy unatkoznának.
Ennyi az egész. Amúgy én azt sem értem, hogy mégis mi a francnak emelik ezt a szobrot, nekem rohadtul nem hiányzott, de ha már ott áll, akkor engem rohadtul nem tud érdekelni.
Az elsőnek igaza van. A németeknek szövetségesei voltunk, és nem a német megszállás miatt deportálták a zsidókat. Ahogyan a Donnál sem a megszállás miatt esett el annyi magyar katona.
Ezzel Horthy felelősségét akarja Orbán elhárítani.- Ami történelem hamisítás.
"nem a német megszállás miatt deportálták a zsidókat." Hát dehogynem. ha nem szálltak volna meg, nem indultak volna el a halálvonatok.
A mi felelősségünk az, hogy a közigazgatásunk teljes mellbedobással segítette az elkülönítést (gettóba zárást), a kifosztást, magyar jogszabály írta elő a sárga csillag viselését. Csendőreink a lakosság szinte teljes közönye mellett kísérték a marhavagonokhoz azokat, akik nem mellesleg a honfitársaik is voltak, és Kassáig ők kísérték a vonatokat.
Ez utóbbi tényt igyekszik palástolni a szobor, ami Gábriel arkangyalhoz hasonlítja a magyarokat, akire rátelepszik a birodalmi sas.
"Most mi a probléma azzal, hogy a német megszállás áldozatainak emlékművet emel a kormány?"
Tudod, mi? Megmondom én neked. Senkit nem érdekel kit hogyan hová vittek el a németek, de hogy a Fidesz megint el fog mutyizni sok-sok milliót ezzel az izével, na az már felháborító!
"A probléma az hogy szó sem volt megszállásról, szövetségesként még segítettük is őket. Az oroszok szálltak meg minket, van különbség"
Na ez a történelemhamisítás!!!
"A mi felelősségünk az, hogy a közigazgatásunk teljes mellbedobással segítette az elkülönítést (gettóba zárást), a kifosztást, magyar jogszabály írta elő a sárga csillag viselését."
Szóval akkor mégis csak van kollektív bűnösség?
"Ez utóbbi tényt igyekszik palástolni a szobor, ami Gábriel arkangyalhoz hasonlítja a magyarokat, akire rátelepszik a birodalmi sas."
És azt honnan veszitek, hogy Gábriel arkangyal a magyarokat jelképezi? Az is lehet, hogy Gábriel arkangyal a nácizmus áldozatait jelképezi, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!