Miért van az, hogy nagyon sokan elítélik, megvetik az olyan embereket akik konzervatívok, hagyománytisztelők vagy ne adj isten szélsőjobboldaliak?
Tapasztalataim szerint nem csak a baloldal és a liberálisok ha nem nagyon sok más ember is megveti szinte az egész jobboldalt.
Ha valaki konzervatív gondolkodású akkor általában a liberálisok bigottnak, begyepesedettnek nevezik őket és ódivatúnak mondják az értékeit mint a vallás, hagyományok stb mondván, hogy aki felvilágosult ember az liberális.
Gyakran olvasok ilyeneket és van személyes tapasztalatom.
Gyurcsány nevezte még régebben ósdi, ócska keresztény-konzervatívnak a középosztályt.
De mint mondtam nem csak a liberálisok ha nem az átlag emberek közül is nagyon sokan rossz szemmel az ilyen emberekre.
Vagy ha valaki esetleg nemzeti érzelmű, radikális és ezt bevallja magáról arra is sokan rossz szemmel néznek, turbómagyarnak nevezik, elhatárolódnak.
Aki szélsőjobboldali vagy hungarista(azért így írtam, mert szerintük a hungarizmus a baloldal-jobboldal felett áll) azt pedig nem kell ecsetelni, hogy mennyire elítélik ha pl kimondja, hogy Hitler nem egy szörnyeteg volt stb.
Pl egy barátom kb egy éve skinhead lett és ugye acélbetétes bakancsban, katona nadrágban stb szokott mászkálni és őt is csomóan megvetik, lenézik, furcsán néznek rá és a többi ilyen barátjára iskolában, utcán, munkahelyen stb
Mi lehet az oka annak, hogy elítélik ezeket az embereket, ideológiákat amiket én felsoroltam?
"Aki szélsőjobboldali vagy hungarista(azért így írtam, mert szerintük a hungarizmus a baloldal-jobboldal felett áll) azt pedig nem kell ecsetelni, hogy mennyire elítélik ha pl kimondja, hogy Hitler nem egy szörnyeteg volt stb."
Köszönjük elég is volt. Egy igazi konzervatív jobboldali ember ugyan úgy ellenezte a nemzetiszocializmust és a kommunizmust. És ez a mai napig nem változott.
Szerintem menj még gondolkozzál el egy kicsit az életen..
"Szerintem menj még gondolkozzál el egy kicsit az életen.."
Szerintem egy jó pszichológus sem ártana neki.
És úgy körülbelül a magyar társadalom egy igen jó részének sem...
Ajajaj vannak a fejekbe problemak.
Eloszor is kezdjuk az oltozkodessel. Miert kell valakit elitelni mert ilyen vagy olyan a ruhaja? En fekete acelbetes bakancsba jarok, fekete nadragba es fekete ingbe, szinte minden cuccom fekete, az egyik legjobb baratom egy nigeriai egyetemista siman szoktunk egyutt az utcan setalni, egyszer sem kerdezte meg miert ilyen vagy olyan a ruham. Vagy nezzetek meg a punkokat ok is acelbetesbe jarnak megis gyulolik a rasszismust, szoval ne itelj kulso alapjan koszi..
A kovetkezo hogy regen rossz ha egy masik embert az alapjan itelsz meg milyen a politikai nezete. Ugyan csak az elozo peldambol tudnek idezni, a nigeriai srac nagyon vallasos kereszteny mellette erosen konzervativ, en szinten plusz van par szelsoseges (ha ugy tetszik neonaci) nezetem amit elfogad mert ismer es tudja hogy nem vagyok rossz ember, magat az embert nezi es nem politikai ideologiak alapjan skatulyaz.
A masik ez a mai szkinhead mozgalom... Rengeteget tudnek rola meselni, amikor regen ilyen lazado tini voltam mi is bandaztunk,altalaban gyuloltunk mindenkit aki nem olyan volt mint mi, kesobb felnottem es rajottem mekkora hulyeseg ez az egesz. Az abranditott ki hogy a dicso nagy neonaci eszme abban merult ki hogy ejjel nappal pialas, verekedes, lezulles, mindenkivel kotekedes (meg magyar fiatalokkal is) es azon vettem magam eszre hogy az egesz kulsoseg es demagog lozungok mogott semmi tartalom nincs. Nem voltak kepesek felfogni hogy onpusztitas amit csinalnak. Amikor felnottem es tobb eszem lett rajottem mi az a masik ember tisztelete, udvariassag, hogy a vilag nem csak feher es fekete, nem csak politikai ideologiak vannak hanem emberek vannak mogotte. Es igen rajottem arra hogy egy hungarista is lehet ertelmes, normalis mint ahogy egy baloldali vagy liberalis is. Nem tudom hany eves vagy talan majd rajossz ezekre a dolgokra. Azokkal meg akik tunteteseken az elso sorokban acsarkodnak, es az okluket razzak nem kell foglalkozni. Csak politika alltal bebutitott gyulolkodo droidok legyenek barmelyik part szimpatizansai. Figyelj ha neked fontos a nemzeti kultura, a hazad es konzervativ vagy akkor legyel ilyen es buszken vallald fel, ne azzal foglalkozz mas mit gondol rolad hanem hogy onmagad legyel! :)
Kérdező! Tulajdonképpen értem amit mondasz. Ha szélsőjobboldali valaki azt a baloldliak,vagy a jobboldaliak megvetik, esetleg lenézik. De meg kell értened:
Egyszer s mindenkorra meg kell jegyezni hogy a XX. század 3 legnagyobbdiktátorát (Stalin, Mussolini, Hitler) nincs az a cél amivel fel lehet mentenie a bűne alól. Ez tény. És meg kell értened,hogy azért itélik el az ilyen embert , mert Hitler felmenti az alól a temérdek gyalázat alól amit elkövetett. Az emberek félnek a szélsőjobboldaltól,még akkor is ha nem nevezi magát fasisztának. Mert veszélyes elveket vall.
Épp ezért nem lehet kinyilvánítani, hogy Hitler nem egy szörnyeteg, mert az. Mert jó érzésű ember ilyet se nem csinál, se nem támogat se nem néz el neki(k). Erre szokták itt válaszolni hogy a" zsidóktól akart megmenteni". Nem. A szélsőjobboldal mozgatórugója a bűnbak képzés,a nemzeti sérelmek felnagyításával. Ez mindig egy társadalmi csoport,vagy több. Ennyi az egész. Ez az oka annak amit felfestesz. Tudom,hogy gyk-n is sokat találkozol azzal, hogy megvetik az olyat aki valami "cél szentesíti azeszközt " dolgot lát Hitlerben. De meg kell érteni,hogy ez az oka. Nem jó út a szélsőség,se jobbra se balra. Tehát nem azzalvan a probléma ha valaki konzervatív elveket vall emellett. A liberális is lehet konzervatív. Ez nem liberalizmus havalaki elveti ezeket amiket leírtál. Ezt el kell fogadni. Ezértvetik meg az emberek azt aki szélsőjobbos,mert túl borzalmakat okozott ez az eszmerendszer, és a szélső jobboldali szavazók eztmind másképp de elfogadják:
-van aki letagadja
-van aki elnézi ezt
-van aki támogatja
Ez a probléma. Így látják, de mind ugy véli, hogy a cél szentesíti az eszközt. Gondolkodj el ezen.
#15-ös vagyok:
Azt elfelejtettem hogy a kissebbséget kirekeszti a szélsőjobboldal. Nem tartja a nemzetek tagjának. Ez is egy olyan dologami undort kelt sokakban. Meg az hogy ezt tagadják is.
Azért azt tisztázzuk, hogy a szélsőjobb olyan távol áll a hagyománytisztelettől, mint ide Makó Jeruzsálemtől.
A skinheadeket meg azért vetik meg, mert 90%-uk pont ugyanúgy viselkedik mint a cigányok akiket annyira szidnak.
A konzervativizmus és a hagyománytisztelet összeegyeztethetetlen a szélsőjobboldalisággal. Az első két fogalom az egyetemes emberi értékekhez tartozik, a közös kulturális örökség megbecsüléséhez, egymás tiszteletéhez vezet. A szélsőjobboldaliság viszont ezek szöges ellentéte ami gyűlölködéssel, rasszizmussal, antiszemitizmussal, xenofóbiával, fasiszta eszmékkel, szélsőséges nacionalizmussal, tehát éppen a konzervatív értékek sárba tiprásával jár együtt.
A szélsőjobboldali nemzeti radikalizmust (ami a fasisztoid, nyilas, hungarista, neonáci jelzők udvarias megfogalmazása) az egészséges társadalom kiveti magából.
Látom összegyűlt néhány válasz!
"a szélsőjobboldalt, hungarizmust minden normális ember elítéli, ugyanúgy, mint a szélsőbalos irányzatokat."
Miért kellene elítélni a szélsőjobboldalt és a hungarizmust?
Mert amit a liberális propaganda mond az mind igazság?
Másrészt ha már felhoztad a szélsőbalt akkor javíts ki ha tévedek de aki keményen antifasiszta az sok esetben szélsőbalos/kommunista. A liberálisok pedig lásd akár hazánkat akár a Nyugatot kettős mércével mérnek a kommunizmus éa a szélsőjobb kapcsán.
3-as! Ezzel tökéletesen egyetértek! Örülök, hogy nem csak én látom ezt így.
Alain Delon egyáltalán nem értem mit akartál mondani.
9-es! Itt van a forrás: https://www.youtube.com/watch?v=zTCoDelcaLs
Ebben a videóban megtalálod amit Gyurcsány mondott.
"Hát, nem is értem, hogy miért néznek valakire furcsán az emberek, ha Rambónak van öltözve és gyerekgyilkos-tömegmészáros tekintettel, acélbetétes bakancsban menetel feléjük az utcán..."
Látod te is úgy beszélsz róluk mint ha szörnyetegek lennének pedig nekem vannak tapasztalataim a skinheadekkel kapcsolatban. Tisztességes hazafinak, becsületesnek ismertem őket akik kiállnak egymásért ha baj van. Fontos náluk a bajtársiasság. Nem keresik feleslegesen a bajt, nem kötekednek.
"Egy igazi konzervatív jobboldali ember ugyan úgy ellenezte a nemzetiszocializmust"
Ha tudnád, hogy mi az a jobboldali és a konzervatív akkor nem írnál ilyeneket.
De persze ha a Fideszt érted ezalatt akkor igazad van csak, hogy ők olyan messze vannak a jobboldaliságtól mint Makó Jeruzsálemtől.
Azért köszönöm mindenkinek a válaszát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!