Miért van az hogy a magyar emberek ennyire sajnálják a külföldi magyaroktól a magyar állampolgárságot?
Mindenhonnan csak azt lehet hallani hogy ha nem Magyarországon élnek, nem magyar adót fizetnek akkor miért kaptak állampolgárságot..
Miért kell a külhoni magyarságtól ennyire sajnálni az állampolgárságot, miközben avval semmi kárt nem okoznak Magyarországnak?
A válaszokat előre is köszönöm :)
Ti meg az a fránya szavazati jog.
Romániában kb 1,2 milió
Szlovákiában kb 450 000
Szerbiában kb 220 000
magyar van.
Na most ennek nagyából ha fele kérvényezte a kettős állampolgárságot ami nagyjából 1 milió ember.
A 2014-es választásokon 128 429 ember szavazott.
Ez a szavazatok alig több mint 2 százalékát tette ki.
Szerintetek akkor pont ez a két százalék fog dönteni a ti kormányotokról?
Az állampolgárságot nem sajnálom tőlük.
De szavazati joguk ne legyen, mert szerintem legalább is semmilyen jogalapjuk nincs, hogy belepofázzanak a mi belügyeinkbe, és olyan pénzek elköltéséről döntsenek amibe ők egy forintot nem adtak be.
Ez a 130e ember ha jól emlékszem 97%-ban szavazott a Fideszre, gyakorlatilag 0 kampányolás mellett, hálából. Mi akadályozza meg az amúgy is gátlástalan Fideszt abban, hogy 2018-ban ne 0 kampányolás legyen a határon túlon? És akkor 130e szavazó helyett 630e már tud komoly hatással lenni egy választás eredményére.
Szavazójog senkinek ne járjon, akinek nincs Mo-n bejelentett lakcíme, ez lenne a legkorrektebb. Se az erdélyieknek, se a tartósan külföldre költözőeknek sem.
"Szerintetek akkor pont ez a két százalék fog dönteni a ti kormányotokról?"
A kétharmadról ez a 2% döntött.
Szóval elmennek az p......ba
Abszolút nacionalista vagyok, és mindenben egyenrangúnak tekintem a külhoni magyarokat. Állampolgárságot szerintem minden külhoni magyarnak meg kell kapnia aki azt kérvényezi.
De szavazati joga annak legyen aki itt él, és a döntéssel a saját életét befolyásolja, az se szavazzon aki időtlen ideje Angliában dolgozik és köze sincs ahhoz, hogy itthon ki van hatalmon, ettől még ő is magyar, én is és te is
"Szerintetek akkor pont ez a két százalék fog dönteni a ti kormányotokról?"
Pont ez kellett nekik a 2/3hoz..szóval jó nagy kárt okoztatok, mert a külhoniaknál egyértelműen senki nem szavazott az MSZP-re mert minek (és amúgy tényleg minek, de a Fideszre sem kellett volna..)
"Pont ez kellett nekik a 2/3hoz..szóval jó nagy kárt okoztatok, mert a külhoniaknál egyértelműen senki nem szavazott az MSZP-re mert minek (és amúgy tényleg minek, de a Fideszre sem kellett volna..)"
Akkor mit vártok el tőlünk hogy az MSZP-re szavazzunk?
Pár évvel ezelőtt eljött hozzánk (a mi városunkba) az MSZP hogy előadja az úgy sajnálom hogy elszakitottak benneteket dumát.
Leadták hogy ők mennyi mindent próbálnak megtenni értünk, de azért a lényeg az volt hogy nem adnának nekünk állampolgárságot.
Mondanom sem kell hogy ezek után ti szavaznátok egy ilyen pártra?
Ti ne arról elmélkedjetek, hogy az MSZP megérdemli-e a szavazatotokat vagy sem, hanem szépen MARADJATOK OTTHON a szavazás napján és ne szóljatok bele a mi életünkbe, ha a terhekből nem veszitek ki a részeteket.
Agyrém, hogy mit képzeltek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!