Takacsek kérdése:
Megtagadhatom jogilag egy rendőrnek hogy kiadja az adataimat egy harmadik személynek?
Figyelt kérdés
Tehát arra lennék kíváncsi hogy pl elkapnak az ellenőrök villamoson mert blicceltem és van velük rendőr vagy közteres. Azzal odáig tisztában vagyok hogy azoknak kötelességem átadni az irataimat mivel hivatalos személy, de ilyen esetben én megtagadhatom neki hogy kiadja a személyes irataimat vagy arról az adatokat egy nem hivatalos személynek?2014. máj. 13. 14:29
11/15 anonim válasza:
Pár éve még úgy volt, h közvetlenül nem adhatta ki.
Hanem megkeresték azt a rendőri szervet, aminek a beosztottja hajtotta végre az igazoltatást és kikérték az adatokat.
Mivel ez így eléggé meghosszabbította a dolgot törvényt módosítottak h már közvetlen a helyszínen is odaadhatja.
Másrészt ne okoskodj, h neked rendőr kell, mert az plusz bírság, neked kell kifizetni a rendőri intézkedést, ami vagy 50 ezer.
12/15 anonim válasza:
Viszont még mindig működik az opció, h elsétálsz, persze ez csak akkor ha egyedül van.
13/15 A kérdező kommentje:
Nem sajnos nincs olyan opció. Miskolcon nagyon el vannak kapatva az ellenőrök és hiába személyi szabadság korlátozása de közrefognak.
2014. máj. 13. 20:12
14/15 anonim válasza:
Ha megvárod amíg kijön a rendőr azzal magadat szívatod, előrébb nem leszel.
Amúgy a kérdésnek semmi realitása nincs, ha szabályszerűen utazol akkor nem tud beléd kötni az ellenőr, ha meg nincs jegyed akkor meg megérdemled hogy b&szogassanak.
15/15 A kérdező kommentje:
Igen azzal tisztában vagyok hogy azért b*szogatnak mert nem jogszerűen utasok, de van olyan amit úgy hívnak hogy empátia, és az hiányzik belőlük. Elmondom mi történt. Miskolcon utaztam barátnőm elé gyakorlati helyéhez. Jön az ellenőr kéri a jegyet/bérletet felmutatom a bérletet elkéri h megnézze odaadom mondja hogy mutassak fel e mellé egy igazolványt is. Mondom rendben, felmutatom a személyimet erre kiveszi a kezemből és eldugja a háta mögé mivel lejárt kemény 1 napja a bérlet. És mutattam neki h elnézést kell figyeljek egy Budaörsi egy Budapesti egy MÁV és egy Miskolci bérletre és emiatt nézhettem el a napot és felajánlottam neki hogy van még egy kezeletlen jegyem azt oda adom neki és akkor le van rendezve. Erre elkezdett pattogni nekem hogy őt az nemérdekli adjam oda a többi papíromat is stb... Na már most felteszem a kérdést. Hogy jön egy ellenőr ahhoz hogy kivegye a kezemből a hivatalos okmányomat??? És hol marad az empátia az emberekből?
2014. máj. 20. 11:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!