Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Létezhet, hogy valakinek...

Árokpart kérdése:

Létezhet, hogy valakinek ennyire szinte kötélből legyenek az idegei?

Figyelt kérdés
Weiszdorn Róbertre gondolok a móri mészáros társára aki életfogytiglani büntetését tölti. Az átlagembernek persze mint nekünk fogalmunk sem lehet egy ilyen állapotról. Viszont csodálom, hogy még csak az az egészséges életösztönnek nevezném talán, sem volt meg benne mikor már szinte nyilvánvalóvá vált a lebukásuk (a Nemzeti Nyomozóiroda sajtótájékoztatójára értem ezt mikor Szebenyi István a tarjáni erdőben megtalálta a fegyvereket), hogy esetleg családjával elmenjen külföldre vagy ha csak akár egyedül is. Tudom, hogy ilyen esetben akár a világ másik oldaláról is hazahozzák az elkövetőket csak egyszerűen nem értem ezt az embert. Megvárja türelmesen, halálos nyugalommal, hogy elfogják tatabányai otthonában családi körben. Mást nem tudok gondolni talán az is elképzelhető, hogy elmesélte korábban tettét a családjának és felkészítette őket, hogy eljön majd az idő mikor el kell válniuk és nekik meg örökre el kell tűnniük a megszokott környezetből. Több interjút is láttam vele a TV-ben nekem egyszerűen rejtély ez az ember.
2016. jún. 25. 20:54
 1/2 anonim ***** válasza:

A Kékfényben egy kriminálpszichológus azt mondta hogy a gyilkos nem tud sokáig együtt élni bűnével és szinte várja és megkönnyebbülést érez ha bűnhődhet érte. Ezért ha netán nem bukik le egyik gyilkos, akkor látszólag ő maga rendezi úgy a körülményeket hogy megtalálják. Például elmondja a kocsmában mit tett. A menekülő gyilkosnak nagy kín például egy szirénázó mentőt hallani mert nem tudja nem érte jön-e egy rendőrautó. De ha elkapják akkor úgy érzi na végre, vége a mindennapos bizonytalanságnak.

De egyes erőszakos bűnözőknek tényleg kötélből vannak az idegeik. Például régen még a halálos ítéletüket is rezzenéstelen arccal hallgatták végig. De ez lehet azért is mert tudják hogy nem menekülhetnek, tehát beletörődnek sorsukba.

2016. jún. 25. 21:10
 2/2 anonim ***** válasza:

Megértelek. De nincs itt rejtély. Csak alapvetően más neveltetés, tapasztalat és azokból leszűrt következtetés.

A gyilkolás a normális érzelmi állapotú embernek borzalmas. De akiből kiölték az érzelmeket, annak annyi, mint neked az, hogy beverted a könyököd. Nem sokat törődsz vele. Ő se. A saját életével se.

Nézd azokat a fiatalokat, akik számítógépes játékokon nőttek fel, soha semmi más nem érdekelte őket. Sokan közülük meg vannak győződve, hogy a gyilkolás azért nem gond, mert az illetőnek "öt élete van". Egy gyilkolás még nem "game over". És ezt mélységesen elhiszik. Ez a primitív fajta, de vannak sokkal komplexebb esetek. A te hősöd ezek közé tartozik.

2016. jún. 26. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!