Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Politika » Rendőrség

A kérdés

Ez a rendőri viselkedés miért volt? Mai napignem értem.

Nem Békéscsabai vagyok de múlthónapban voltam Békéscsabán és egy klubból elloptak egy fémdobozból 60 ezer forintot,ott a tulajdonos és a haverjai körbefogtak és azt mondták én voltam. Hívták a rendőrséget ,amíg nem értek ki a rendőrök addig a tulaj azt mondta,hogy fogjam meg a fémdobozt,vegyem a kezembe. Mondtam nem fogom,semmi nem érdekel semmiről nem tudok. Azt mondta,ha nem fogom meg nagy bajom lesz fizikailag. Megfogtam és azt mondtam neki,hogy most már boldog vagy?! Azt mondta oké csak ennyit akart és visszavitte az asztalára. Kiérkeztek a rendőrök,bevittek elòállítottak ,majd felkísértek egy középkorú nyomozóférfihez,aki rögtön közölte velem,hogy gyanusítottként hallgat ki,mert pénzt loptam. Ekkor normális hangon beszélt a nyomozó még. (Tudni kell ahol az eset történt nem volt kamera.) Mondom én nem nyilatkozom semmit,nem követtem el azt amit mondanak,nem is lehetek gyanusított,mert nincs semmiTÁRGYI bizonyíték ellenem csak emberi összeesküvés,hogy fogják rám. Azt mondta,hogy van,mert a tanúk meghallgatása,rendőri jelentés,helyszíni szemle megvan és ez elég bizonyíték.

Kérdezte teszek vallomást,feleltem nem teszek.Mégegyszer megkérdezte,teszek -e vagy nem,feleltem nem. Azt mondta,kérdezek öntől és válaszoljon,mondtam nem válaszolok. Idegesen erre felete,"mert én meg nem fogok kérdezni".

A jegyzőkönyvet elémtette és fájt neki,hogy nem egyből írom alá hanem elolvasom. Amikor elolvastam kijelentettem nem írok semmit alá,és a gyanusítás ellen panasszal élek,merz nem követtem el. Ezután mentünk egy másik irodába újjnyomatra,fényképre és most jön a lényeg:


A nyomozó elkezdett ordibálni,hogy ha égegyszer Békéscsabán meglát,szétrugdos,meg,hogy őt péntek este ott eszi a nyavalya holott neki a családjával kellene lenni és behívták ilyen kis f....eg miatt mint én és leköpött.


Az újnyomatot már másik rendőr vette de ez is ott volt a nyomozó és elkezdte a kollégájának kiabálni,örjöngeni,hogy "ááá,nagyon érik bennem,hogy leszrerelek,magas a vérnyomásom is". Mármint a nyomozó mondogatta ezt idegesen,örjöngve.

Magamravettem,hogy lehet miattam,mert mindent megtagadtam,holott el sem követtem és persze,hog, megtagadom,hát jogom volt hozzá.

Ha én vittem volna el azt a 60-at egye fene,bevellom már másnap visszaadom és oké,de nem én vittem el,viszont tényleg eltűnhetett valaki elvitte csak nem tudják ki és úgy gondolják ráverik valakire.


Engem aznap éjjel őrizetbe vettek de másnap délelőtt elengedtek de mondták,hogy folyik az ügy ellenem,idéznek majd és jelenjek meg.


Azt is tudom,hogy azért engedtek el másnap,mert nincs bizonyíték ellenem ezt a rendőrök is tudják,mert halett volna nem engednek el hanem továbbvittek volna előzetbe.


Azóta foglalkoztat is a dolog és az érdekelne,hogy miért ordibált a rendőr?

Miért kellett ezt a viselkedést lefolytatnia?


Azt hittemv eddig ilyen csak a filmekben van ,de tévedtem...Keress kérdéseket hasonló témában: Police

 2019. jan. 20. 21:49  Privát üzenet  

A válaszok
1 2
A kérdező kommentje:

Elnézést a helyesírási hibákért.

# 1/15Időpont 2019. jan. 20. 21:54 Privát üzenet
Kár volt megfognod a dobozt. Újlenyomat miatt.

A válaszíró 32%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/15Időpont 2019. jan. 20. 22:02 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Azért viselkedett így a rendőr mert már biztos elge van a rebdőrségből, és már nem nagyon érdekli, hogy mik az előírások.

De mostanában már nagyon sokan nem bírják a rendőrséget és mennek el máshova mert nem lehet bírni a sok papírmunkát, túlórát és a sok buta embert (szépen fogalmazva). De ez nem a te hibád jól tetted, hogy elolvastad és nem írtad alá. Ez így megy sok helyen csak azért, hogy hamarabb tudjanak szabadulni egy ügytől. (ha alártad volna akkor most nem kéne a gyanusítottat keresni stb. és így tudta volna csinálni a többi ügyet, de így most van még egy) De ez tényleg nem a te hibád, és ha nem te voltál akkor ne is mondd azt. Majd legfeljebb ha nem bírja a rendőr akkor elmegy. 😅A válasz 80%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 87%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/15Időpont 2019. jan. 20. 22:17 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Első!


Az kevés.

Tanúkat a helyszínen meghallgatták,engem is meg kellett volna hallgatniuk de nem tették csak bedobtak a rendőrkocsiba és kész,a kapitányságon is meg kellett volna hallgatniuk,de nem tették,jó oké én megtagadtam a vallomást ez igaz. Másnap délelőtt mielőtt elengedtek akkor is volt egy folytatólagos kihallgatás,de csak a neve volt az,mert nem hallgattak meg csak azt írták a jegyzőkönyvre,hogy a tegnap esti kihallgatást mással nem tudom tudom kiegészíteni újat nem tudok és nem kívánok mondani. Hazajöttem.

Azt bánom,hogy azt nem mondtam hogy a lemezdobozt ereőszakjal a kezembenyomták.mert ha nem fogom meg megvernek.


De:

A rendőrségre nem szívesen megy senki,viszont kivételesen most szeretném,ha beidéznének még egy kihallgatásra és ott felvetem ezt a dolgot,hogy ugyan vizsgálják már ki azt,hogy nem így történt a dolog ahogy ők előadták hanem fenyegetve a kezembenyomták a lemezdobozt.# 4/15Időpont 2019. jan. 20. 22:53 Privát üzenet

Hiába vizsgálják ki, már készülhetsz rá, hogy te leszel a bűnös.

Megmondom mi történhetett: a tulaj egyik haverjának kellett a pénz, így előadták, hogy ellopták, te meg lettél bűnbak. Ott szúrtad el, hogy meg fogtad a dobozt.

Hiába mondtad volna te, hogy erőszakkal fogatták meg veled, ők többen vannak, az ő tanúvallomásuk többet ért.

Tuti hallottál az ózdi okosszemüveges esetről, amikor kicsapták a balhét, hogy minek kell okosszemüveg a közmunkásokra, biztos ellenőrizni akarja csak őket az ózdi polgármester és csesztetni, ha éppen abban a pillanatban nem dolgoznak.

Csak a háttértöténetét felejtették elmesélni a nagy jogvédők. Történt ugyanis, hogy egy csoport cigány nem akart dolgozni már reggeltől fogva, fűvet kellett volna vágniuk, stb. Ezt megunva odament az egyik csoportvezető és veszekedett velük, hogy dolgozzanak már. Mi történt? Fogta az egyik cigány kihívta a rendőrséget, miszerint őt megpofozta meg súlyosan bántalmazni akarta a csoportvezető. Mi történt akkor, amikor kijött a rendőrség? A csoportvezetőt bevitték meg eljárást indítottak ellene, mivel az ő egyedüli szava volt 8-10 ember szava ellen.

Így te hiába mondtad volna egyedüliként, hogy erőszakkal adták a kezedbe, a tulaj és haverjai többen voltak, az ő tanuvallomásuk többet ér.A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/15Időpont 2019. jan. 21. 08:37 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Kifogásold meg a rendőri intézkedést, fordulj a Független Rendészeti Panasztestülethez.

[link]


Ugye van egy példányos a jegyzőkönyvből, hogy panasszal éltél a gyanusítás ellen?A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/15Időpont 2019. jan. 22. 14:36 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Aki miatt pedig meggyanúsítottak, azt jelentsd fel hamis vád miatt.

A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/15Időpont 2019. jan. 22. 16:03 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Azért viselkedtek így a rendőrök mert az előállítottak kb 99,9% a azt mondja hogy ő soha az életében semmi rosszat nem követett el. Na már most ez a kijelentés kb 90-95% ban hazugság szokott lenni. Több évnyi ilyen rutin után már "mindenki hazudik". ui: Hogy lehetsz ilyen palimadár hogy megfogod azt a "sz*ros" dobozt? Ha egy ujjal is hozzád értek volna mehettek volna a börtönbe csoportos garázdaság miatt évekre és ezt ők is tudták. De még ha kapsz is pár pofont inkább az mint hogy ők nevessenek a végén. Legalább fel tudtad volna őket utólag jelenteni és mehettek volna ugyan úgy a böribe és még le is sápolhattad volna őket pénzzel a bíróságon.

A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/15Időpont 2019. jan. 22. 20:03 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Van példányom jegyzőkönyvből.


Nincs ezzel gond,hogy megfogtam a dobozt úgyis majd iratismertetésen részt veszek és indítványozni fogom a nyomozás megismétlését.# 9/15Időpont 2019. jan. 22. 22:38 Privát üzenet

Nemérted amit már előttem elmondtak 2en.


Ha megfogtad a dobozt azon rajta van az ujjlenyomatod.

Vettek tőled ujjlenyomat mintát nem véletlenül.


Lecsekkolják, ott lesz rajta. Ezután még ott lesznek a tanúk is ellened akik valszeg egy elég jó sztorit fognak együtt beadni.


Minden ellened tanuskodik majd.


Fellebezhetsz, húzhatod majd aztán reméljük valami csoda folytán kiderül az igazság, de ez jelen esetben nagyon csunyának látszik.A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/15Időpont 2019. jan. 23. 14:10 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Mi történik most valójában Európában és mi lesz ennek a hosszútávű következménye, vagy csak én látom ilyen sötétben a dolgokat?
Ki ez az LMP frakcióban ücsörgő Ungár Péter a parlamentben? Mit röhögcsél a deviza károsultak, és a hajléktalanság helyzetén? Az ilyen erkölcsi nulla embert nem lehet szó nélkül kitiltani?
Ha egy céget vagy egy iskolát rágalmaznak, akkor ki számít sértettnek?
Minek számít, ha egy rendőr ilyesmit csinál? Szabad így viselkednie?
Mit tennétek ha a nyílt utcán egy szembejövő minden átmenet nélkül belétek rúgna? És vajon mi ilyenkor a helyes válasz viselkedés?
Tanúvallomáskor nem adtak másolatot. Jogom lett volna hozzá? Valamint panaszt tehetek e lekezelő viselkedés miatt?

Kérdések a Politika rovatbólKérdések a Rendőrség rovatból
Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!