Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A magyarság legfontosabb...

A magyarság legfontosabb feladata XXI-ik században a melegek és transzneműek jogainak kiszélesítése?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem, mert egy legjobb indulattal is 2%-os kisebbségről beszélünk a kettőt összeadva. A Pride-ot minden évben meg kell tartani, büszkének lenni a nem is tuom mire, miközben a sokak szerint már kb. 10-15%-os cigányság zéró figyelmet kap a mindenkori politikai elittől. A társadalom továbbá nem omlik össze, ha egy meleg nem fog tudni örökbefogadni és házasodni illetve egy transz ha nem változtathat nevet, ellenben ha a cigányság lélekszáma a jövőben tovább növekszik, miközben a legkevésbé sem intergrálódnak a magyarságba, az társadalmi katasztrófához.

A cigányság persze csak egy szemléltető példa, beszélthetnénk a nyomor felszámolásáról, a nyugati bérekhez való felzárkóztatásról, lakhatásról - kb. bármiről, ami szerintem fontosabb, mint hogy valaki elnyomva érzi magát amiatt, hogy mi van a személyi igazolványába írva.máj. 23. 22:18
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
76%
Egyértelműen nem a legfontosabb feladat (a legfontosabb amúgy szerintem a felmelegedés megállítása), de attól még lehetne tenni érte. Nem olyan megerőltető, csak (ahogy #8-as leírta) akarat kell hozzá.
máj. 24. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/54 anonim ***** válasza:
85%

#kérdező

Arról beszélsz, hogy a kormánynak a komolyabb problémákkal kellene foglalkozni. Nos a drága kormány pont a pandémia kellős közepén foglalkozott a transzneműekkel. Tavaly május 29-én tiltották be a jogi nem és névváltoztatást, előtte egy transzneműnek joga volt megváltoztatnia a nevet és nemet az okmányokon.

"kb. bármiről, ami szerintem fontosabb, mint hogy valaki elnyomva érzi magát amiatt, hogy mi van a személyi igazolványába írva."

Az hogy mi van az okmányokba írva az igen is nagyon lényeges egy transzneműnek. Veled ellentétben engem már vádoltak meg okirat hamisítással, lopással csak mert a külsőm egyre inkább mást mutat mint ami a személyimre van írva, vagy épp nyilvános megaláztatásnak voltam kitéve mert az okmányokból kiderült hogy transz vagyok.

Ez nem azért van mert, a kormány a jogaim kiszélesítésével foglalkozott a járvány alatt, miközben fontosabb dolga is lett volna hanem pont, hogy jogoktól fosztott meg ez idő alatt.

Akkor miért nem kardoskodtál, hogy a fontosabb dolgokkal foglalkozzon és a transzokat meg hagyja békén?

Vagy szerinted az rendben van, hogy a kormány amíg jogfosztást hajt végre ellenünk addig foglalkozzon velünk, de ha a jogok kiterjesztéséről, garantálásáról lenne szó, akkor foglalkozzon a fontosabb dolgokkal?

De majd ha téged fog korlátozni, téged fog jogoktól megfosztani a kormány bármilyen indokkal akkor is kérlek írd majd ki a kérdést a téged érintő témában, és kardoskodj az mellett hogy, "hát vannak fontosabb dolgok, mint a te ügyed, jogaid"


Üdv

Niki

máj. 24. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/54 A kérdező kommentje:

12: nem, ilyen eset nem azért történik meg veled, mert g*ci a kormány, hanem mert férfiként nőnek öltöztél, majd elvártad a társdalomtól, hogy ezt minden átmenet nélül fogadja el, mintha egy teljesen normális, hétköznapi dolog lenne.

Elkövetted azt a hibát, hogy a saját, erős kisebbségben lévő igényeidhez próbáltad alakítani a többség értékrendjét / hozzáállását, majd amikor ez nem sikerült, felháborodtál ezen.

Számtalan ember van a mindenkori társadalomban kisebbségben: a más rasszúak, mert a bőrszínükhöz negatív dolgokat társítunk. A down-szindrómások, mert látszik rajtuk a fogyatékosságuk, kevesebbnek gondoljuk őket. A szociális fóbiások, mert nem tudnak emberek között dolgozni. A kerekesszékesek. Az alacsony növésűek vagy törpék, mert a párkeresés során jelentős hátrányból indulnak. A szegények, mert nincsen pénzük.

Nagyon sokat sorolhatnék.

Ők mégsem kérnek többletjogokat, hanem a hátrányos helyzetükkel megtanulnak - már csak egyéb választás híján is - együttélni. Nem kezdik el cseszegetni a társadalmat: a down-szindrómás, hogy őt nyilvánítsák egészségesnek, és tegyen úgy mindenki, mintha nem látná, hogy mi a helyzet. A szegény, hogy adjanak neki kocsit meg házat, hogy egyenlőnek érezze magát. A kerekesszékes, hogy vegyék fel a helyi focicsapatba. Az alacsony, hogy őt ne lehessen egy randin visszautasítani, mert az csakis a méretéből fakadhat (te már ugye "transzfób" vagy, ha nem randizol tökös nővel). Hogy fogadja el mindenki normálisnak az állapotukat, és ne higyjen a szemének, mert különben ők megsértődnek.

Te miért gondolod ezt másképp?

Korábban hogyan csinálta egy transz? Szabad országban, ahol élünk, mindig megvoltak Budapesten a magatok kis meleg-transz bárjai, ahová hévégén lementél, nőnek öltöztél és kiélted magadat. És amiért senki nem szólt. A hétköznapokban meg öltöztél a születési nemednek megfelelően, ahogyan addig is.

Ez a nagy elnyomás? Ez miért nem egy korrekt deal közted meg a társadalom között? Ezt nevezik élni és élni hagyásnak, nem azt, hogy nőnek öltözve bemész egy rendes munkahelyre.

A névváltoztatásodról még annyit, hogy sipákolsz most a jogfosztás miatt, de ha jól tudom eddig még te akartál többletjogokat: harmadik nemet a személyi igazolványba, harmadik nemű wc-t, meg harmadik-sokadik ki tudja még mit. Ilyenkor valamiért mégsem merül fel benned, hogy ezzel netalán éppen a többség értékrendjét sérted. Miért? Csak neked lehetnek elvárásaid a 0.1%-oddal? Nem neked kell igazodnod, hanem a többségnek hozzád? Ezeket gondold végig kérlek.

máj. 24. 20:29
 14/54 anonim ***** válasza:
87%

Nos kérdező


Egyáltalán nem tudod a körülményeket hogy mikor is vádoltak jogtalanul bűnelkövetéssel. Egyáltalán nem öltöztem női ruhába, nem voltam kikenve fél tonna sminkkel, normál utcai viseletben (farmer pulcsi) voltam, de mivel már egy éve hormonon vagyok már látszik rajtam a változás. Mégis a postán nem akarták odaadni az ajánlott levelet csak miután mondtam hogy hívjanak rendőrt hogy tisztázzuk. Vagy épp született nőnek nézett a buszon az ellenőr csak a személyin látta hogy "férfi" és ezen kiakadt.


Látom nem vagy tisztában a fogalmakkal. Én nem követelek többletjogot, nekem ehhez korábban jogom volt, 20 éven át meg volt a lehetőség a nem és név átíratására, ettől fosztottak meg most.

És egyetlen kisebbség sem követel többletjogot, harmadik WC-t sem, hanem jogegyenlőséget akarunk, azt hogy ne lehessen senkit diszkriminálni, akármilyen tulajdonsága miatt megkülönböztetni, emberi méltóságában megalázni.


Te követed el azt a hibát, hogy minden embertől elvárod azt, hogy úgy viselkedjen mint te, azt az értékrendet vallja mint te. Egyáltalán nem az én értékrendemhez akarom alakítani a többség vagy épp a te értékrendedet, azt akarom hogy a jogaimat és emberi méltóságomat tartsd tiszteletben mint, ahogy a tiédet is tiszteletben tartják az értékrendi különbségektől függetlenül. Bár látom te nagyon nem tudod, hogy a kettő közt mi a különbség.


És korábban hogy csinálta egy transz?

Nos beszerezte a szükséges orvosi szakvéleményeket, elkezdte a hormonterápiát, akár műtéteket is csinált és át anyakönyveztette magát és így nem mondták meg róla egy igazolvány használatkor hogy transznemű mert nem látták rajta. Elég sok transznemű van akik ezt még meg tudták csinálni, lehet hogy te is találkoztál már ilyen emberrel, csak hogy be tudott illeszkedni a társadalomban többek között az miatt is mert megfelelő okmányai vannak, és nyugodtan tudja élni az életét, anélkül hogy a hozzád hasonlók ok nélkül támadnák.


Azzal miért sérteném a többség értékrendjét ha átanyakönyveztethetem magam és így nem kerülnék a fentebb leírt helyzetekbe? Az elmúlt 20 év alatt miben sérült a kis értékrended ez miatt? Neked most mennyivel lett jobb hogy ezt megtiltották nekem? Semennyivel!


A többi kisebbségről prédikálsz, miközben már magában a kérdésben is (a szexuális kisebbségek mellett) egy etnikai kisebbséget gyalázol és okolsz minden problémádért. Mennyivel lesz neked rosszabb ha valakinek a rossz helyzetét nem rontanák még tovább, esetleg javítanák?

Úgy látom te is azok táborát erősíted akik szerint, addig nem gond, hogy neked rossz, csak épp a másikaknak legyen sokkal sz*rabb.


Üdv

Niki

máj. 24. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/54 anonim ***** válasza:
64%

#13


Majd #12-es válaszol neked, de ezt az érvelést nekem volt kínos olvasni. Egyszerűen sajnállak. Mert nem az a gond, hogy nem akarsz a transzneműeknek jogokat adni, ez teljesen oké, de ez a lekezelő stílus eléggé gáz.

máj. 24. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/54 A kérdező kommentje:

15: az érvelésből sokat nem foghattál fel, ha a stílusnál leragadsz.

Magyar módi ez is: ha indulatosan mondom, hogy piros az alma, akkor máris kevésbé annyira piros, mintha ugyanezt nyugodt és kenetteljes hangnemben mondom, igaz?

Egy proli mindig a stílus alapján szavaz, ezért kerülnek mindig hatalomra a hulladék politikusok, és ezért ismétli magát a történelem. Pea-brain társadalom.

máj. 24. 22:30
 17/54 anonim ***** válasza:
9%

Nem kell semmilyen jogot sem kiszélesíteni, mert egyenlő jogaik vannak. Nincsenek semmiben sem korlátozva. Az önmagukat Napóleonnak képzelőket sem műtjük át Napóleonná.

A cenzúra meg eléggé vicces.

máj. 24. 22:50
Hasznos számodra ez a válasz?
Unatkozol? Gyere játszani!
 18/54 anonim ***** válasza:
88%

17, ha szerinted ugyanolyan jogaik vannak, akkor te valami pincében tölthetted az utóbbi egy évet gondolom.

Mi bármikor megházasodhatunk, örökbe fogadhatunk gyereket, ők viszont nem, és ez egy elég nagymértékű sértés az emberi jogokra nézve. Ez olyan szintű beleavatkozás mások életébe, hogy ezt egy európai, demokratikus állam nem engedhetné meg magának.

Csoda hogy még nem vágtak ki az EU-ból, annyira balkániak vagyunk hozzájuk képest.

Közben meg a kis Napóleon-szindrómás vezírünk nyugodtan Napóleonkodik kedvére, mert ő mindenkinél egyenlőbb :D

máj. 24. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/54 anonim ***** válasza:
11%

Ők is bármikor megházasodhatnak. Egy meleg férfi bármikor elvehet egy nőt, például.

Nem, ez nem sértés az "emberi jogokra" nézve. Attól még, mert egy olyan SJW, mint Te, csapkodja az asztalt valaminél, hogy "emberi jog", attól még az a valami nem lesz az. Ez definiált. Ebben az ügyben a államoknak szabad döntése van. A demokráciának ehhez szintén semmi köze. Az EU meg nem vághat ki senkit sem. Szóval művelődj egy kicsit!

Orbán nem műtette magát Napóleonná. Így is Grácban kezelik. De a faszit, aki nőnek képzeli magát, ajnározni kell, pedig neki is ott lenne a helye Orbán mellett.

máj. 24. 23:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/54 anonim ***** válasza:
19, ennyi erővel te meg bármikor megdughatsz egy férfit. Ja, hogy azt nem akarod? Képzeld, egy meleg férfi sem akar elvenni egy nőt, mert taszítja.
máj. 24. 23:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!