Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tudok tenni, ha fenyeget...

Mit tudok tenni, ha fenyeget és félek?

Figyelt kérdés
Van egy férfi, akivel megismerkedtem. Ő többet akart volna, de én megmondtam neki, hogy én nem szeretnék. Nem értette meg, és továbbra is keresett, írt, odajött, ha az utcán látott. Szóltam pár haveromnak, hogy állítsák le, mert mint megtudtam ennek az embernek van rendőrségi ügye, és pszichiátrián is volt, onnan jött ki, és féltem egy ilyen embertől. És a haverjaim odamentek hozzá, ahol a többi piás meg drogos haverjaival lógni szoktak, és mindenki füle hallatára mondta az egyik, hogy szálljon le rólam, és ha mégegyszer megtudják, hogy a közelembe jön, kicsinálják. Csak persze csúnyább szavakkal mondta. Azután pár napig nem is hallottam felőle, nem is láttam. Aztán múltkor mikor vártam a buszt, láttam, hogy ott dohányzik. Sajnos ő is észrevett, és megindult felém. Nagyon megijedtem, szó szerint elkezdtek remegni a lábaim, és kicsit arrébb állt egy pár, akik kutyával voltak, és meg gyorsan odamentem hozzájuk, és elkezdtem beszélgetni velük, mintha a kutya érdekelne, hogy milyen szép, milyen fajta, stb... Ez az ember meg odament a menetrendhez, mintha csak azt akarta volna megnézni, de biztos vagyok benne, hogy felém indult meg eredetileg. Aztán pont jött is a busz, gyorsan föl is szálltam, de az ablakból még visszaéztem, és ez az ember figyelt, és mutatta, hogy nekem annyi (tudjátok, így a nyaka előtt elhúzta az ujját). És én azóta teljesen terrorban élek, ki se merek menni a házból, csak ha nagyon muszáj, akkor is előbb körülnézek. Meg egyszer hajlani egy körül megszólalt a kaputelefon, fölvettem de nem szólt bele senki. De utána annyira féltem, hogy fölkapcsoltam minden villanyt, és vissza se mertem aludni. Nagyon félek, mert tudja hol lakom, ráadásul ő is a közelben lakik, ezek szerint még azt is tudja melyik lakásba lakok. Félek, hogy édesanyámat, vagy nagyszüleimet vagy a testvéreimet bántani fogja, már nem is merek velük mutatkozni. Nem tudom mit tehetnék, de kétségbe vagyok esve, napok óta nem tudok enni, mit csináljak?
2016. jún. 28. 11:08
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
44%

Ez egy folyamat. Úgy kezdődött, hogy történt egy szerencsétlen ismerkedés, úgy folytatódott, hogy egyik ki akart szállni, a másik tolakodóvá vált. Talán kellemetlenkedővé is. Ezután az egyik fenyegetett. Most a másik teszi.

Tipikus példája egy helyzet kölcsönös erőszakon alapuló elromlásának és erőszakba torkollásának. Problémákat nem lehet erőszakkal megoldani.

Nem tudom, mi a jó megoldás, mert ehhez sokkal jobban kéne ismerni a feleket, helyzetet, környezetet. De ugyanazzal a társasággal odamennék az illetőhöz, elnézést kérnék a fenyegetésért, és arra kérném, ő se tegye. És megpróbálnám megértetni vele, hogy nem mindenben ért mindenki egyet, például ti se, de ettől még élhet egymás mellett békében. Ezt szeretnéd te is.

A társaság egyfelől azért kell, mert ők sértettek, másfelől az erőegyensúly kedvéért (éppen emiatt kevesen és nyilvános helyen kell megtenni). A tisztázás nélkül pedig a helyzet akár mindkét fél akarata ellenére is romlani fog.

2016. jún. 28. 11:26
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Azonnal tegyel feljelentest! Nem is ertem miert nem tetted meg eddig.
2016. jún. 28. 11:30
 3/15 A kérdező kommentje:
Gondoltam a feljelentésre, de hogy bizonyítom, hogy igaz, és amíg nem csinál semmit, mármint nem ver meg, vagy nem erőszakol meg, addig úgyse tud mit csinálni a rendőrség.
2016. jún. 28. 11:35
 4/15 anonim válasza:
100%
Távoltartásit úgy tudom bárki ellen lehet kérni.(?) Nem véd meg attól, hogy esetleg bántson, de onnantól hogy a közeledbe megy és zaklat, akkor kihívhatod a rendőrséget. A semminél jobb.
2016. jún. 28. 11:42
 5/15 anonim ***** válasza:
Kár volt megfenyegetni a haverjaiddal. Egy idő után megunta volna.
2016. jún. 28. 11:42
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
" és amíg nem csinál semmit, mármint nem ver meg,..." akkor már késő lesz! Arra vársz? hmmm
2016. jún. 28. 11:54
 7/15 anonim ***** válasza:
Bizonyítékokkal menj a zsarukhoz , szerezz be paprikasprét az bármikor hasznos tud lenni .
2016. jún. 28. 11:56
 8/15 A kérdező kommentje:
Pont hogy nem! De hiába megyek el a rendőrségre most, mit tudnak ott csinálni? Nem fognak valakit bezárni ennyi miatt.
2016. jún. 28. 11:56
 9/15 anonim ***** válasza:
Kérdező, mindenképpen te fogod eldönteni, hogy a naivitásnak, a földi léttől elrugaszkodott álomvilág ihletésének, vagy a normalitásnak hiszel, és aszerint viselkedsz. Sőt, azt is te fogod kiválasztani, hogy a normális lépést egy valóban normális javaslat, vagy egy ostobaság alapján teszel meg. Az eredmény majd ettől függ.
2016. jún. 28. 12:00
 10/15 anonim ***** válasza:
Jól tetted, hogy ráküldted a bandát. Hívd rá a Betyársereget is, bárkit megvernek (nemcsak cigót)!
2016. jún. 28. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!