Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tudok tenni, ha fenyeget...

Mit tudok tenni, ha fenyeget és félek?

Figyelt kérdés
Van egy férfi, akivel megismerkedtem. Ő többet akart volna, de én megmondtam neki, hogy én nem szeretnék. Nem értette meg, és továbbra is keresett, írt, odajött, ha az utcán látott. Szóltam pár haveromnak, hogy állítsák le, mert mint megtudtam ennek az embernek van rendőrségi ügye, és pszichiátrián is volt, onnan jött ki, és féltem egy ilyen embertől. És a haverjaim odamentek hozzá, ahol a többi piás meg drogos haverjaival lógni szoktak, és mindenki füle hallatára mondta az egyik, hogy szálljon le rólam, és ha mégegyszer megtudják, hogy a közelembe jön, kicsinálják. Csak persze csúnyább szavakkal mondta. Azután pár napig nem is hallottam felőle, nem is láttam. Aztán múltkor mikor vártam a buszt, láttam, hogy ott dohányzik. Sajnos ő is észrevett, és megindult felém. Nagyon megijedtem, szó szerint elkezdtek remegni a lábaim, és kicsit arrébb állt egy pár, akik kutyával voltak, és meg gyorsan odamentem hozzájuk, és elkezdtem beszélgetni velük, mintha a kutya érdekelne, hogy milyen szép, milyen fajta, stb... Ez az ember meg odament a menetrendhez, mintha csak azt akarta volna megnézni, de biztos vagyok benne, hogy felém indult meg eredetileg. Aztán pont jött is a busz, gyorsan föl is szálltam, de az ablakból még visszaéztem, és ez az ember figyelt, és mutatta, hogy nekem annyi (tudjátok, így a nyaka előtt elhúzta az ujját). És én azóta teljesen terrorban élek, ki se merek menni a házból, csak ha nagyon muszáj, akkor is előbb körülnézek. Meg egyszer hajlani egy körül megszólalt a kaputelefon, fölvettem de nem szólt bele senki. De utána annyira féltem, hogy fölkapcsoltam minden villanyt, és vissza se mertem aludni. Nagyon félek, mert tudja hol lakom, ráadásul ő is a közelben lakik, ezek szerint még azt is tudja melyik lakásba lakok. Félek, hogy édesanyámat, vagy nagyszüleimet vagy a testvéreimet bántani fogja, már nem is merek velük mutatkozni. Nem tudom mit tehetnék, de kétségbe vagyok esve, napok óta nem tudok enni, mit csináljak?
2016. jún. 28. 11:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
És bocsánatot ne kérj tőle! Folytatni fogja, hidd el!
2016. jún. 28. 12:39
 12/15 anonim ***** válasza:

Lehet,hogy azért csinálta ezt,mert ráküldted a haverjaidat.

Ha tudod,hogy egy ember a pszichiátrián volt az olyannal nem lehet így viselkedni,fenyegették,ő meg támadásnak érezhette ezt.

Az lett volna,ha te magad utasítod el,és lehet tényleg idővel megunta volna a dolgot,ha nem,akkor meg ugyanúgy kérhettél volna távoltartást.

Ez a "nyaka előtt elhúzta az ujjait" is jó eséllyel ennek szólt,nem annak,hogy te elutasítottad.

Zaklatást nem jó feneyegetéssel megoldani,az ilyen emberek nem értik meg ezt,főleg ha drogos,akkor kerülhet olyan állapotban,hogy felfokozott érzelmekkel olyat tesz,amit megbánhat később.

Szerintem is kérj távolttartásit,és ha máskor hasonló van,akkor ne kérj meg x és y személyt,hogy fenyegessék meg a zaklatót,mert arra csak jobban ugranak..

2016. jún. 28. 13:52
 13/15 anonim ***** válasza:
10# Nagyon tevedsz, a Betyarsereg tagjai nem zsoldosok, csak olyanok ellen lepnek fel akik nem magyarok. A szervezet kb a Ku Klux Klan magyar megfeleloje.
2016. jún. 28. 14:22
 14/15 anonim ***** válasza:
A rendőr dolga, hogy az érintetteket kihallgassa, és bizonyítékot gyűjtsön, azért van. Nem neked kell bizonyítékot vinni. Akkor már a rendőr fizetését is elkérheted, ha elvégzed helyette a munkáját.
2016. jún. 28. 18:21
 15/15 anonim ***** válasza:
Erika, a múltkor is verték a drogos csürhét.
2016. jún. 28. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!