Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Vajsavas kukorica?

Markusz17 kérdése:

Vajsavas kukorica?

Figyelt kérdés

Készíteni szeretnék vajsavas erjesztésű magmixet (kukorica, búza, tigrismogyoró). Mi lenne a folyamata? sok félét olvastam de nem tudom eldönteni melyik lenne a jó. Sörrel napon nem lezárva?


tanács?



2021. jún. 8. 19:03
 1/2 anonim ***** válasza:
52%

Semmi különös, arra kell figyelni, hogy ellepje a víz a szemeket azt követően is, hogy azok megszívták magukat vízzel.

Nem légmentesen, de zárd le, hogy az 'illat" ne terjengjen szabadon, és keress neki olyan helyet, ahol a szomszédokat, és a családot sem irritálja.

Fölösleges bele a sör, de ha nekef úgy tetszik tehetsz bele.

A vajsav baktériumoknak kell megfelelő környezetet biztosítani (meleg, oxigén), a buktató legfeljebb annyi, hogy a folyadék takarást kell ellenőrízni, ha szárazon maradnak a szenek, a penész lepi el.szos

Google: fermentálás, vajsavas erjesztés.

A kovászos uborka is fermentált, erjesztéssel készül, csak ott a tejsav baktériumoknak kell megfelelő környezetet teremteni (oxigéntől elzárni)

2021. jún. 9. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:

Egyszerre lehet erjeszteni tigrismogyorót, búzát, kukoricát illetve apró magvakat?(repce, kender stb.)


vagy nem érdemes?

2021. jún. 10. 13:01

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!