Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Horgászatra a tengerit hogyan...

Horgászatra a tengerit hogyan főzzem?

Figyelt kérdés

Beakarom ízesíteni, de előtte úgy hallottam, hogy le kell főzni a tengerit.

Ezt hogyan csináljam?/Meddig?/Sós vízzel?


2012. júl. 2. 17:10
 1/8 anonim ***** válasza:

hát attól függ, hogy szárazkukoricát, takarmány akarsz-e főzni, vagy csemegét.

száraznál addig amíg gumis nem lesz, a csemegénél meg puhára..mintha enni akarnád. só mehet bele. a főzés közben nem kéne semmi aroma, hanem csak utána.

2012. júl. 2. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi!

Ez azt hiszem, takarmány.

Tudom, hogy közben nem lehet, hanem főzés után kitenni napra, kiszárad és majd ezután ízesíteni.

Köszi

2012. júl. 2. 19:24
 3/8 anonim ***** válasza:
lehet. csak nem érdemes, mert "kifő" az íz/illatanyag 80%-a
2012. júl. 2. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

Most szerintem nem egyről beszélünk :)

Megfőzöm a tengerit, ezután kiteszem napra, kiszárad, és csak ezután ízesítem.

Ha mégis erre mondtad volna, akkor nem értem..

2012. júl. 2. 19:32
 5/8 anonim ***** válasza:
az úgy hülyeség. a főzőlevet leöntöd róla, öntesz rá friss ázóvizet, annyit, h épphogycsak ellepje a cuccot, és ebbe a kotyvalékba teszed az aromát. ezt így kell csinálni. egy bojlis bajnoktól láttam, és ha 1 bajnok így csinálja, akkor neked is így kell, meg nekem is, meg mindenkinek:D
2012. júl. 2. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:

Akkor ezek szerint nem kell kiszárítani ízesítés előtt a tengerit?

Mehet rá a főzés után egyből az áztatólé, amibe az aromát teszem?

2012. júl. 2. 20:05
 7/8 anonim ***** válasza:

Igen, főzés után egyből, mert kb még egyszer annyi vizet fel fog venni és magába szívja az aromásított áztatólevet.

Jól ki kell főzni, hogy a tápértéke lecsökkenjen, azért kell új áztatólé is. Elsőnek főzés előtt 24 órát áztasd, így kicsit puhul, könnyebben megfől. Aztán 3-4 óra főzés lassú tűzön, épphogy pezsegjen, aztán 24 óra áztatás aromás vízben, valami fűszeres vagy büdös aromában, azt ilyenkor nagyon szeretik. Én szoktam hozzá tenni búzát is egy keveset és apró magot, de ez ízlés kérdése. Ismerős csak főtt búzával horgászik, most fogott 19-es amúrt nem intenzíven telepített holt ágon.

2012. júl. 3. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
köszi, majd legközelebb így csinálom.
2012. júl. 4. 14:29

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!