Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Erjesztett kukorica?

Erjesztett kukorica?

Figyelt kérdés

Van egy kb 1 éves erjesztett mag mix (kukorica, búza, kendermag, tigris mogyoró)


Az jó ha savanyú szaga van ?


Vagy esetleg lennének szívesek le írni egy jó erjesztett kukorica receptet?


2019. márc. 15. 16:16
 1/8 anonim ***** válasza:

Több féle erjedés lehetséges, attól függően, hogy milyen baktériumok számára kedvezőek a feltételek, azok fognak elszaporodni..

A tejsavas erjedés savanyú, a vajsav büdös, az alkoholos meg cefre szagú. (a többi variáció horgász szempontból kevésbé jelentős)


[link]


Erjesztett csalik, etetőanyagok meleg vízben működnek, ilyenkor elrontani lehet vele a pecát.

2019. márc. 16. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Azt tudom hogy nyáron jó használni az erjesztett magokat, az jó úgy ha a mag mixer teszek : élesztőt , cukrot,tejfölt, 2evő kanál sót és valami aromát?
2019. márc. 17. 09:58
 3/8 anonim ***** válasza:
A tejsavashoz elég egy doboz kefir és egy kevés só.
2019. márc. 18. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Élesztő az alkoholos erjedést gyorsítja, a kefir a tejsavast... a körülményektől függ, melyik baktérium szaporodik el, de az valószínű, hogy valami lesz, ha nem szárad ki közben (akkor megeszi a penész)

Aromával jól meg lehet drágítani, ráasásul értelmetlenül, mert az erjedés során az aromát is lebontják a baktériumok, mivel az vagy cukor, vagy alkohol...

2019. márc. 18. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

Értem, azért le tudnátok írni hogy hogyan csináljak erjesztett kukoricát?


Nyárra kellene majd , de valami olyan legyen hogy ne 1-2 hét alatt tönkre menjen, hétvégén meg csinálnám hogy nyárig jól össze érjen

2019. márc. 18. 18:32
 6/8 anonim ***** válasza:

Egy napra beáztatom, megfőzöm, teszek bele egy marék sót (egy diszpis vödörnyihez), ha kihűlt belekeverek egy doboz kaukázusi kefirt és kész.

Lezárt vödörben vagy egy kisebb műanyaghordóban, akár egy évig is eláll és nem büdös, csak savanykás szagú.

A leve mindig lepje el és annyi.

2019. márc. 18. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Valami tartósítószert tegyek az erjesztett kukoricához hogy ne romoljon meg?
2019. márc. 31. 13:19
 8/8 anonim ***** válasza:
A só egyben tartósítja és szabályozza az erjedést. Nem kell semmi más bele.
2019. márc. 31. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!