Miért drágult meg egyik napról a másikra a ddr4 ram?
Figyelt kérdés
Nézem, egyik nap még több modul elérhető adott áron, másnap-harmadnap pedig egyről a kettőre kifutottá minősített, nem elérhető, vagy ha elérhető is 5-6 ezerrel drágább (16 gb kit) szettekkel találkozom... Főleg a kingston, múltkorában még 22-23 körül lehetett kapni egy 3000 mhz-es kitet, ma már? 30 ezer.2020. jan. 15. 16:21
1/2 anonim 

válasza:

Vilàgpiaci esemènyek miatt. Pl csökkena forint èrtèke, valali felvàsàrolja akèszletet, leèg egy gyàr stb.
2/2 anonim 

válasza:

Általában a felvásárlás miatt drágulnak, úgy az esetek döntő többségében.
Olvastam is erről egy amerikai cikket még anno. Pénzes befektetők vagy cégek milliárdokat szakítanak ezen.
Én sajnos pont akkor építettem gépet mikor a VGA és RAM árak 2017 végén az egekben voltak. Konkrétan fél év alatt buktam 200 ezer forintot a gépemen, csak azért mert ment a bitcoin őrület a videokártyáknál, meg a pénzügyi spekuláció a memóriákkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!