Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Külső winyó 2,5 megállt. Mit...

Külső winyó 2,5 megállt. Mit tudok tenni vele?

Figyelt kérdés

Egy viszonylag új WD, ráadásul 5 TB-os 2,5"-ös winyó, usb-s-ről van szó. Fél évig kb működött, én barom szinte rápakoltam minden anyagomat, erre most megadta magát.

A hibajelenség, ami nekem még jelent némi reményt, de erősítsetek meg kérlek:

Bedugom, és az első 3-4 secben felpörgeti, hallani szépen, majd leáll. hallani, ahogy lassul és megáll, kész. A led pedig egyáltalán nem villog már az elejétől se, hanem csak folyamatosan világít.

Sokszor megpróbáltam, több gépen és mindegyikkel ezt csinálja.

Viszont hogy még beindul egyáltalán, az eléggé arra utal, hogy valószínű csak a ház elektronikája halt meg, nem?

Azaz ha sikerül átteni egy működő másik házba, akkor még menthető szerintetek az anyag?

A másik: ezt házilag mennyire necces megcsinálni? Egyet mér pár éve szétkaptam, az csak simán össze volt ragasztva. De aztán inkább infósra bíztam, viszont az eleve el se indult, behalt teljesen. Viszont ugye nem olcsó mulatság.

Mi a véleményetek?

Azért is lenne jó tudni, mert ha teljesen reménytelen, akkor nem szedem szét, akkor még garanciában kicseréltetem, bár fél életem rajta. De ha hozzáértő szerint ez könnyen menthető, akkor nyilván inkább azt választanám.

Egy bonus kérdés:

Rövid időn belül ez a második, ami megadja magát még viszonylag új korában. Ennyire megbízhtatlanok lettek a külső winyók vagy csak nekem nincs szerencsém?

tegnapelőtt 23:20
 1/10 anonim ***** válasza:
59%
Típus alapján utánanézel a neten hogy kell szétszedni és hogy sata csatis e a lemez. Ha igen asztali gépbe sata csatira dugod.
tegnap 02:43
 2/10 anonim ***** válasza:
54%
Nekem is van WD, Velociraptor 500 GB. Alap, hogy winyót úgy használunk, hogy legalább 3 felé partícionáljuk. Ha két winyód is behalt, ott valami alaplapi vagy táp gond lesz. Esetleg overclock program van fenn, vagy Bios van elállítva.
tegnap 03:22
 3/10 anonim ***** válasza:
78%
Vagy a voltage felvétel lesz a gáz, ha nagyon fontos a winyó, én megpróbálnám beüzemelni USB splitterrel. Köpd szét az USB-t SATA jelre és 4 pines voltage-re.
tegnap 03:30
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
USB 3 porton kap csak elég áramot, lehet, hogy ez a baj. Próbáld meg egy kék portban.
tegnap 03:41
 5/10 A kérdező kommentje:

kösz, sajnos ebben nem látok kék portot. 3 usb aljzat van, mindegyik szürke.

a másik laptopon pedig sárgák.

de most akkor vajontúlfeszt kaphat vagy nem elég neki a fesz?

BIOS-t sajnos nem tudok állítani, ahhoz nem értek.

sajnos nincs ilyen splitterem, na de ha szét is kapom, hogy viszem be a jelet, ha csak usb aljzatok vannak a gépen?

1

minden asztali gépen kell lennie sata csatinak? akkor próbálok keresni valakit akinek van rendes asztali gépe.

de amúgy ha sikerül adaptert szerezni, akkor usb-be dugva is ugyanaz, nem? vagy stabilabb a sata-s kapcsolat?

tegnap 14:41
 6/10 anonim ***** válasza:

minden 20 évnél fiatalabb asztali gépen kell lennie sata csatinak.

A tápot ekkor nem usb-ből hanem közvetlen a tápegységből kapja.

tegnap 14:59
 7/10 A kérdező kommentje:

6

oké, de ez egy 2,5-ös winyó, nem tudom máshogy megtáplálni, csak az usb-n keresztül. vagy úgy érted, a tápegységről megy a fesz a sata-ra?

tegnap 15:02
 8/10 anonim ***** válasza:

Sárga az lehet USB 2 és 3 is. Ott kellene megpróbálni, ahol eddig működött. Az áramhiány csak egy tipp, attól még lehet halott a lemez.

De ha költekezni akarsz, akkor Y kábel kell, mint pl. ez (szín lényegtelen):

[link]

A másik vége értelemszerűen olyan, amilyen a tartóé. Ezzel működni fog USB 2 esetén is.

tegnap 15:13
 9/10 anonim ***** válasza:
Vidd el olyanhoz aki ért hozzá..
tegnap 15:56
 10/10 A kérdező kommentje:

értem. igen, a winyó saját kábele kék, így ahogy a képen. csak a számítógép usb aljzatai közt nem találok kéket.

szóval azt monodod, azért nem működhet , mert ne passzol az usb típusa? na de akkor előtte miért működött? tényleg egyre több a rejtély.

igen, kellene valaki, aki ért hozzá nagyon, de nem egyszerű ezt megoldani.

tegnap 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Laptopon megállt a kép?

Nem reagál még a ctrl alt delre sem. Mi történt vele? Hagyjam lemerülni, akkor helyre jön?

A Windows 10 telepítőjét elindítottam de a telepítés elindulnál megállt, mi lehet a probléma?

Elindítottam a telepítőt meg minden és a telepítés elindulnál megállt.

Hogyan használhatnám újra ezt a pendriveot? Win10 boot pendriveot készítettem a letöltött programjával, el is kezdte csinálni, de aztán megállt, később kihúztam.

Ez az eredmény: Lemez 2-ként ott van, de üresnek és 0 bájtosnak mutatja a 64-GB-os (igaz kínai) pendriveot. Formázni nem lehet. Sajátképben nincs ott a meghajtója.

Megállt a processzorfejlődés, vagy fog menni tovább?

A processzorgyártók elérték a fizikai határokat és nem tudják tovább csökkenteni a csíkszélességet. Ez azt jelentheti, hogy vége a processzorok és videokártyák fejlődésének?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!