SSD másolása régi SSD -> új SSD Linux alatt, semmi nem ment át, miért lehetséges?
Egy NVME SSD tartalmát lementettem USB HDD meghajtóra, ezt a fájlt az új SSD meghajtóra visszaírtam.
A dd parancsot mindig körültekintően használtam, eddig több mint húsz éve soha nem volt probléma, csak most.
Nincs se partíciós tábla, se semmi az új SSD meghajtón.
Alaplapban csak egyetlen M.2 foglalat van, így SSD csere szükséges.
Külső USB HDD hibátlan.
A problémát mi okozhatta?
A dd parancs: eddig soha nem használtam az "oflag=sync" kapcsolót, csak most, hogy "a biztonság nagyobb legyen", lehet ez okozott problémát?

válasza:512e ---> 4kn nem kompatibilis, váltsd vissza fizikailag 512e re vagy tiszta reinstall.

válasza:és a dd nem tudja onfly megoldani így?
dd if=input.img of=/dev/sdX ibs=512 obs=4096 conv=sync
Nekem is eszembe jutott mentés után az 512 - 4096 problematika, amikor utána olvastam, azt írta hogy partíciós tábla- alignálás probléma lehet maximum.
Egyébként ideiglenesen lett volna használva.
Valószínűleg az a megfejtés, amit 2. válaszadó írt.

válasza:És ellenőrizted a linkben leírt módon hogy melyik lemezed milyen???
Win esetén először be kell 'mutatni' az új nvme lemezt a sata lemezről bootolva klónozás előtt hogy letöltse a drivereit.
"És ellenőrizted a linkben leírt módon hogy melyik lemezed milyen???"
Nincs most kéznél az a gép, megnyitottam az oldalt, próbáltam lemezre és modellszámra keresni, de nem írt ki semmit.
"Win esetén először be kell 'mutatni' az új nvme lemezt a sata lemezről bootolva klónozás előtt hogy letöltse a drivereit."
Nem Windows volt, amivel csináltam.

válasza:"Nem Windows volt, amivel csináltam"
Nem az a lényeg mivel csináltad hanem az hogy milyen oprendszert akarsz klónozni..
Windows, de partíciós tábla nem látható utána.
A probléma oka nagy valószínűséggel: 512/4096 vs 4096/4096

válasza:Nem az USB dokkolóval van csak gondod? Az XP miatt azok voltak gyakran 4K-sok..
Én macriumról bootolva menteném fileba majd ssd csere és visszaállítás az újra.
Kapcsolódó kérdések:
Másoltam rá egy 6 GB-os filmet, mikor kb felénél volt a másolás kihúztam a pendriveot az USB portból mert mégsem akartam megnézni. Biztos vagyok benne hogy valami itt szálhatott el mert ezóta semmi sem ismeri fel a pendrive-ot. Csináltam már ilyet, soha nem volt semmi...
1 terás külső merevlemez, rengeteg adattal. Többnyire filmek és biztonsági másolatok, amiket még nélkülözni is tudnék, de akadnak rajta olyan videóim, amik sehol máshol nincsenek meg, nagyon fontos volna, hogy vissza tudjam szerezni őket. Már utána olvastam a neten,...
Akármit akarok rárakni mindig ezt írja ki, és akármit választok itt ki, nem másolja rá a fájlokat. Mitől lehet ez? Egyedül kisebb fájlokat tudok rámásolni, pár mb-ot. De már egy 700 mb filmet pl nem lehet vagy annál nagyobbat mert akkor már ezt írja ki. Tudja valaki...
belassult az adatátvitelem a pendrive és a gép között fél éve 4-5mb/s el tett rá most 400-500kb/sec el miért mi lehet a probléma?
Itt van 2 kép a hibáról:Windows-al másoláskor: Total Commanderrel való másoláskor:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!