Van ilyen program vagy valami?
Távoli asztali kapcsolat.
TeamViewer
Kulcsszavak: WOL, magic pocket.
Első körben ellenőrizni kell, hogy a gép képes-e LAN-on keresztüli ébresztésre (LAN kell, Wifi nem jó a gép részéről). BIOS + telefonról tesztelni, amikor egy hálóban vagytok. Ha LAN-on keresztül megy, akkor bindelni kell a routeren a gép MAC címét és IP-jét, illetve a gép IP-jének 9-es portjára rá kell irányítani egy portot (mondjuk a 9-et). Célszerű beállítani egy dinamikus DNS klienst is a routeren, hogy a változó IP cím ne okozzon problémát.
Aztán a telefonra kell egy WOL progi, aminek megadod a router IP-jét v. DNS címét, a portot és a gép MAC címét. Ha minden összefütyül akkor indul a gép.
Személyes tapasztalat: alvó laptopot tudtam csak felébreszteni. Ha teljesen kikapcsoltam, akkor nem ment. Talán a laptop energiatakarékos módja miatt, nem tudom.
Ezen kívül beállítottam még, hogy a gép küldjön egy e-mailt, amikor felébredt.
Ment az ébresztőjel, jött vissza az e-mail és lehetett csatlakozni SSH-val (v. bármivel).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!